因為b囡d尿尿真係多到嚇死人
單選投票, 共有 149 人參與投票
6.71% (10)
61.74% (92)
31.54% (47)
您所在的用戶組沒有投票權限
‵小瑩 :])) 2008-10-19 04:33:43 PM
開頭以為你講長方型定係3角型廁所XD
原來係講廁所墊材-3-
個人覺得木粒同紙砂都好用呀~
睇番兔兔本身d尿味勁唔勁...勁既就用木粒~
如果普通既..紙砂都已經ok了!
ka@+ 2008-10-19 04:45:11 PM
我用木粒..
啲人話會冇咁臭..
elyse)) 2008-10-19 04:47:51 PM
原帖由 ‵小瑩 :] 於 2008-10-19 04:33 PM 發表
開頭以為你講長方型定係3角型廁所XD
原來係講廁所墊材-3-
個人覺得木粒同紙砂都好用呀~
睇番兔兔本身d尿味勁唔勁...勁既就用木粒~
如果普通既..紙砂都已經ok了!

哈哈..我都以為係..仲諗住簡正方廁所TIM..
lingyan 2008-10-19 05:30:39 PM
木粒我兔兔用過一次,
不過因為佢鼻敏感,木粒變左粉乾左之後就搞到佢猛打乞痴,
所以都無再用過木粒。

而家佢就用緊豆腐砂 + 紙粒。
波丸媽 2008-10-19 06:25:36 PM
我兩隻女細個用紙粒
依家用木粒, 好吸水, 吸味
但唔可以俾兔兔接觸到
hh0 2008-10-19 10:35:53 PM
我用過紙粒同木粒, 依家都只係用木粒, 吸水吸味都比紙粒好, 只係濕左會變沙
BB囡 2008-10-19 10:48:04 PM
但我想問..如果用木粒大約用幾多
而且係咪都要日日清嫁..??
hh0 2008-10-19 10:59:46 PM
如果你得一隻兔用, 用手"拿"一咋就夠啦,
大約一平湯殼份量, 日日清就最好
你落多D木粒, 2日清一次又得
視乎尿量多少及大唔大味
BB囡 2008-10-19 11:03:00 PM
原帖由 hh0 於 2008-10-19 10:59 PM 發表
如果你得一隻兔用, 用手"拿"一咋就夠啦,
大約一平湯殼份量, 日日清就最好
你落多D木粒, 2日清一次又得
視乎尿量多少及大唔大味

咁洗唔洗用尿x墊住呢..?
咁會唔會好d..因為佢好多好多尿
要一日清2次
lingyan 2008-10-19 11:18:57 PM
原帖由 BB囡 於 2008-10-19 11:03 PM 發表

咁洗唔洗用尿x墊住呢..?
咁會唔會好d..因為佢好多好多尿
要一日清2次

你可以試下混其他墊料一齊用,
效果都會幾好。
BB囡 2008-10-19 11:21:31 PM
原帖由 lingyan 於 2008-10-19 11:18 PM 發表

你可以試下混其他墊料一齊用,
效果都會幾好。

咁咪好貴囉..??
hh0 2008-10-19 11:24:43 PM
你依家用緊咩墊料同份量要一日清2次?
BB囡 2008-10-19 11:29:08 PM
用木槺呀
都試過用木粒同紙粒
但都係一日要清2次
真係好煩惱呀:026:
lingyan 2008-10-19 11:36:13 PM
原帖由 BB囡 於 2008-10-19 11:21 PM 發表

咁咪好貴囉..??

咁又唔係既,我之前隻 BUNNY 係水王黎GA,
水飲超多,尿又超多,咁我不嬲用開紙砂,見到有兔友話豆腐砂都吸水力幾好,
咪買左一包用,都幾貴 GA,成$98,不過每次半兜仔,都有成2個幾月。

快速發帖