頭先去行十蚊店,路經一間店舖,
我一直都知呢間店舖有養兔兔,
但係因為平時人地開門,唔好意思突登行去"裝"隻兔兔,
今日見到店舖關左門,就好奇去望下隻兔兔。

入面有隻白身黑點既賓尼兔,
見到佢係個籠入面,籠入面已經無哂草草,食物碗入面都只係剩返幾粒糧。
兔兔伸長黎訓,但係見到佢好瘦。
(突然間覺得,屋企隻兔兔好幸福~~~~)

因為呢幾日都係放假,間店舖都唔會開門,
今日先係放假既第一日,
唔知有無人會返去幫兔兔加草。

點解放幾日假都唔帶兔兔返屋企 ?
點解要咁樣對兔兔 ?

希望隻兔兔可以捱得住啦 ><
choi_ching 2010-4-2 09:34:45 PM
好過份丫~點解佢地唔帶佢返屋企幾日wo?
光之天使)) 2010-4-2 10:43:07 PM
希望佢地記得有隻兔兔係舖頭等緊佢地.....
hamster1013 2010-4-2 10:49:20 PM
希望有人返去加返啲嘢俾兔兔食啦!!
hilahila 2010-4-2 10:59:13 PM
明天可不可以再睇下佢,如果幾日沒野食水又沒水飲真係會出事。。
m1k1 2010-4-2 11:27:13 PM
好慘..有冇舖頭老版電話?
wm20472 2010-4-2 11:43:17 PM
為兔兔祈禱
:022: 希望你能行多一步~
lingyan 2010-4-3 03:25:27 AM

回復 6# 的帖子

無,因為唔係屋企附近,
頭先有望過出面,都搵唔到有電話既野。
katy)) 2010-4-3 02:10:23 PM
好可憐呀... 希望店主記得/附近店舖的人提佢返去餵佢啦!!!
lunguide 2010-4-3 05:31:36 PM
如果今日都無人餵�我覺得要今日就要報警了,起碼或許救到他一命。而且這絕對係虐畜,我相信如果件事無人知無人理,隻兔仔就算去咗彩虹橋,個老板都只會掉咗佢,咁樣隻兔仔實在太無辜,太可憐。

rain7608 2010-4-3 09:03:45 PM
聽日再去睇下啦~如果冇人餵 真係要報警喇

快速發帖