尋日出 Station R `
買左d 沖凉粉 ~~

價錢 = $ 50 四包 ~
香味 = 薰衣草 / 玫瑰  / 蘋果 / 檸檬
顏色 = 全白
質地 = 尚算幼身
重量 = 5o0 g

散買 = $18 1包
我覺得幾平 *v*
因為我買開 Mr - 49
包包都 $ 30  ~.~
但系用完Alex款沖涼粉之後,,
發覺 D味好容易洗走 ~

而且就算系沖涼果陣用牙刷刷走D 沖涼粉
小白番到屋企入面
都會有一堆粉系到 ~.~
PoST 相相 ~

wesky 2008-8-8 12:37:32 PM
係邊間買架??
TinG 2008-8-8 12:39:00 PM
原帖由 wesky 於 2008-8-8 12:37 PM 發表
係邊間買架??

荃灣 Station R ~~
檸啡 2008-8-8 02:27:35 PM
嗯...ALEX薰衣草真係好香...
你影D相影得好令丫...
係呢...有得揀味咖可??
TinG 2008-8-8 04:35:20 PM
原帖由 檸啡 於 2008-8-8 02:27 PM 發表
嗯...ALEX薰衣草真係好香...
你影D相影得好令丫...
係呢...有得揀味咖可??

冇呀,, 冇得揀味:059:
Wahaha=] 我D相用手機影架咋*
甜品糕 2008-8-8 04:42:38 PM
我只用過檸檬味~~~不過多數鼠友係用薰衣草喎好似^^
TinG 2008-8-8 04:48:48 PM
原帖由 甜品糕 於 2008-8-8 04:42 PM 發表
我只用過檸檬味~~~不過多數鼠友係用薰衣草喎好似^^

我今日開左 RosE `
d 味搞到我個鼻好痕 -3-
嘿~ 我 E+ 都好想開薰衣草用tim
檸啡 2008-8-8 05:07:31 PM
我係網上搵到....$45/4包   可以揀味 :037:
都係要去荃灣交收的~~~~
http://hk.f1.page.auctions.yahoo ... 9850?aucview=search
甜品糕 2008-8-8 05:08:50 PM
原帖由 TinG 於 2008-8-8 04:48 PM 發表

我今日開左 RosE `
d 味搞到我個鼻好痕 -3-
嘿~ 我 E+ 都好想開薰衣草用tim

我之前都完全冇諗過要買薰衣草or rose味xd
因為我不嬲對花既味道幾抗拒:050:

反而我平時買咩野都揀檸檬味的^^
eg.糖果, 蛋糕, 沐浴露等等^^

不過今次alex呢隻檸檬味粉真係麻麻= =我都唔推薦= =
TinG 2008-8-8 05:11:22 PM

回復 8# 的帖子

Wow ~  平左$5
不過始終去一趟荃灣對我來說還是太遠了:022:
我住FanLinG 呀 ~
TinG 2008-8-8 05:15:14 PM
原帖由 甜品糕 於 2008-8-8 05:08 PM 發表

我之前都完全冇諗過要買薰衣草or rose味xd
因為我不嬲對花既味道幾抗拒:050:

反而我平時買咩野都揀檸檬味的^^
eg.糖果, 蛋糕, 沐浴露等等^^

不過今次alex呢隻檸檬味粉真係麻麻= =我都唔推薦= =

我家姐買咩都係只揀檸檬味 @@
呢隻花味係真系有d 濃得制 ~
其實我一見到就覺得呢隻沖涼粉好似糖 MiX 麵粉 ~
幸好我還囤積了2包 MR - 49 ~~
檸啡 2008-8-8 05:15:17 PM
但係去station-R都係出荃灣....
個網果個只係MTR交收,仲可以唔出閘:031:
TinG 2008-8-8 05:24:38 PM

回復 12# 的帖子

我 Mummy 系荃灣番工
嗰日佢番工我跟埋去 ~~
食飯好 " 順便" o甘比我拉左去 Station R  ~

檸啡 2008-8-8 05:26:23 PM
哈哈~~~都好丫~~~
每次經過小寵店都會忍唔住想買返d野俾鼠鼠~~~
如果專程去的話....哈哈,,收獲一定超多:021:
TinG 2008-8-8 05:29:24 PM

回復 14# 的帖子

我果日專程去 SR ~
佢未開門   T.T
尋日中午去終於冇摸門釘喇 ~

快速發帖