PreStige(簡稱ps)高級糧 水果糧

容量800g

i X raboit

大包37  細包25

(原本想買細的...不過見價錢差不多....^^||)

另外其他的價

x蘿蔔45

寵物森林49 會員價41.(?)

龍x樂園42
甜品糕 2008-8-13 11:37:48 AM
如果有埋入面d糧個樣就好喇:001:

我而家仲係喂緊mini果隻~ 不過好多人都話高級呢隻好好多喎~~~~
所以我想知呢隻糧同mini糧有咩分別呢~~~
檸啡 2008-8-13 04:08:36 PM
我也不知mini既糧是什麼樣子的,包裝倒是看過的
從來也餵開ps糧800g啊...鼠鼠也很愛吃
hin63732127 2008-8-14 12:09:23 AM
我家的鼠鼠5 like 水果糧同合成糧:050: :050:
吃不到的蘋果 2008-8-14 12:32:43 AM
兩隻都餵過.....但mini的是什麼樣子已經忘了^^||

800克的料比400克的更多....

size差不多~~與其說是生果糧~

有些價錢牌寫是纖維糧~~我覺得是生果+雜糧

因為裡面連瓜子和花生這些零食也有啊!

不過餵開ps的話~~很難再轉其他糧....尤其是想轉淨糧的...^^||

牠比較豐富的料~~所以沒偏向致肥或是不夠營養的問題

細至小鼠~大至老年鼠都適合吃的~~因為像mazuri和星星糧這些就不適合了

還有ps的糧沒使用太多色素~~~起碼種子和澱粉糧都不會太"鮮"色...^^||

五方的連鎖店都愛賣日本牌子的糧~~它們的香料多~~澱粉多....沒營養又易致肥

還有LM...相比PS貴得來不太值....雖然裡頭的料也很多元化~~而K字頭的聽說致癌...

ALEX的我從未試過.....不知如何....這樣^^
hin63732127 2008-8-14 12:34:58 AM
原帖由 吃不到的蘋果 於 2008-8-14 12:32 AM 發表
兩隻都餵過.....但mini的是什麼樣子已經忘了^^||

800克的料比400克的更多....

size差不多~~與其說是生果糧~

有些價錢牌寫是纖維糧~~我覺得是生果+雜糧

因為裡面連瓜子和花生這些零食也有啊!

不過餵開 ...

LM都致癌的
甜品糕 2008-8-14 12:50:59 AM
餵開ps真係冇咩可能轉其他淨糧的-0- 頂多混糧-0-

我真係好想知ps高級d糧係咩樣呢~~個個都話好哦~~~

其實mini我都已經好滿意了~~ 不過有得再好梗係要試啦^^
吃不到的蘋果 2008-8-14 12:52:37 AM
那下次你去Q兔買包大來試~~反正價錢差不了多少^^
甜品糕 2008-8-14 12:56:11 AM
原帖由 吃不到的蘋果 於 2008-8-14 12:52 AM 發表
那下次你去Q兔買包大來試~~反正價錢差不了多少^^

呢排我都唔會去mk了:026: 應該係唔敢去.....:026:

而且我幾日前先買左包新mini呢^^(不過係一間有賣兔仔既pet shop~_~....我而家都驚驚地架~_~)
檸啡 2008-8-14 12:56:35 AM
-0- 其實仲平好多添....
係艾笠兔買平D~~~
mini 400g $25
但高級糧800就$37
吃不到的蘋果 2008-8-14 12:59:03 AM
對不起.....是在艾苙買才對....

不知搞什麼...我總是將艾笠記錯成q兔.....^^||||

q兔賣的九成是自己溝的糧....

我看到不敢買.....一來沒什麼信心

二來...看到有蟲!。0。|||||
總之買前看得清清楚楚就對了^^|||

檸啡 2008-8-14 01:08:33 AM
因為都是價錢比較便宜平隱,而且又算係信得過既鋪頭丫.....(mk內的店)
甜品糕 2008-8-14 01:15:03 AM
其實除非我要來個大shopping鼠鼠用品, 不然我都係樓下果間pet shop到買野算了~
我樓下果間400g mini糧賣$35, 算過分嗎??~_~ 不過有時貪方便我會照買了~
檸啡 2008-8-14 01:38:24 AM
講真都係丫,我之前都係CWB買左好多野....雖然真係貴D
但計返出MK......至少要平返40蚊先和返條數.....
除非真係去掃貨........有時懶果陣又唔係買得多野....都係會去返近自己果間

不過依排都唔去小寵店LU~~~怕怕
傻小妹 2008-8-14 02:28:02 AM
我個2位少爺而家就食緊呢隻…
但係mini唔係for小型鼠架咩?
而呢隻for熊仔個d中至大至鼠架咩?
因為我覺得佢都幾大粒下(d餅餅同生果)~
所以仲買左包mini返黎諗住轉添~

快速發帖