本人會去兔協領養二隻兔兔(同一時間)想徵一個兔籠,長要2尺或以上的,我巳經有3個籠子了,我最近也買圍欄了,本來想其中一隻先用圍欄養...但想清楚後,兔兔初來,還不會上廁所,先用籠來養才比較易清潔~~
若果徵唔到,我才去買一個,麻煩有籠多了的朋友,出讓一個給我喔:014:

兩層籠,打算等Bonding後比佢地一齊共住,唔想二個小朋友因為先後入籠而打交

這個太小了,我想夾兔大慨至少要半個月吧(真係夾到既話:026: )

想徵一個,約這樣大小的

)

devil77 2010-10-20 05:36:27 PM
人哋夾足幾年都BOND唔到,你半個月就諗住BOND得到,唔知你呢d係咪叫天真呢!!!
千千 2010-10-20 05:45:51 PM
其實 分開籠養會好D"
可以 俾佢地一齊玩"
但一定要睇到實"
同絕左育先會好D:012:
raywong521 2010-10-20 05:55:11 PM

回復 2# 的帖子

我覺得你講野d語氣有問題囉~乜野天唔天真!

我夾兔都係為兔仔好,唔係好似你咁講埋晒d似是而非既野囉
small_tra 2010-10-20 07:42:07 PM
原帖由 raywong521 於 20-10-2010 03:00 PM 發表
本人會去兔協領養二隻兔兔(同一時間)想徵一個兔籠,長要2尺或以上的,我巳經有3個籠子了,我最近也買圍欄了,本來想其中一隻先用圍欄養...但想清楚後,兔兔初來,還不會上廁所,先用籠來養才比較易清潔~~
若果徵唔到,我才去 ...

你本身養緊2隻~!?
raywong521 2010-10-20 07:49:50 PM

回復 5# 的帖子

我頭像果二隻兔兔,係上個月巳經去左彩虹橋架喇~~走果陣7歲

個大兔竉都係佢地二個用開的,粉紅色果個,係見佢地有時發脾氣,分居用的
long~spirit 2010-10-20 07:50:55 PM
沒野沒可能,一日夾到都唔出奇
raywong521 2010-10-20 08:00:18 PM

回復 7# 的帖子

若果我養的兔兔,都可以你家的林b,林善,一拍即合就好lu~~
不過,點都好啦~~我都會比多d耐性,希望佢地二個可以做到好朋友~:012:
small_tra 2010-10-20 09:33:11 PM
兔協可以比你領養2隻∼!?

幾時可以帶佢地返屋企∼!?

寵...不如買個新∼!

因為如果唔夾可以有個舒服o既竉∼!

你諗下兔兔好慘比人遺棄∼咪當送佢一份禮物囉∼!
long~spirit 2010-10-20 09:46:43 PM
原帖由 raywong521 於 20/10/2010 08:00 PM 發表
若果我養的兔兔,都可以你家的林b,林善,一拍即合就好lu~~
不過,點都好啦~~我都會比多d耐性,希望佢地二個可以做到好朋友~:012:

希望你可以夾到!!!!!
raywong521 2010-10-20 10:36:00 PM
原帖由 small_tra 於 2010-10-20 09:33 PM 發表
兔協可以比你領養2隻∼!?

幾時可以帶佢地返屋企∼!?

寵...不如買個新∼!

因為如果唔夾可以有個舒服o既竉∼!

你諗下兔兔好慘比人遺棄∼咪當送佢一份禮物囉∼!

係啊~我真係領養二隻~我唔係講大話架,我遲些把兔兔帶回家,穩定下來,再po相上來

我頭先打去比矇xx買一個了,佢仲好好,肯頭先就送貨比我~我都唔想比人懷疑我係咩騙子

我買左好多禮物比兔兔~一個新籠,一個高3呎圍欄,8塊裝(BOND用,同埋等佢地第時學識上廁所後,放養用)竉物籃買了二個,因為同一時間帶走,要二個,之前舊的就唔要了)另外一箱草,一包主糧(我都跟返兔協食開果d,唔幫兔兔亂轉糧了),一包小食草,一包草磚,二個波波(每兔一個,比佢地玩)雖然我買既野唔係咩貴野,我真係想佢地黎到我屋企後,可以開開心心的~可能仲有其它野要買,不過,等兔地返左屋企先算,而家未諗到......

籠呢d野,有用果陣就真係好有用,但係無用果陣,只會阻住屋企d位,好難處理:015:

long~spirit 2010-10-20 10:43:07 PM
原帖由 raywong521 於 20/10/2010 10:36 PM 發表
係啊~我真係領養二隻~我唔係講大話架,我遲些把兔兔帶回家,穩定下來,再po相上來

我頭先打去比矇xx買一個了,佢仲好好,肯頭先就送貨比我~我都唔想比人懷疑我係咩騙子

我買左好多禮物比兔兔~一個新籠,一個高3呎 ...

做足準備,GOOD!!!!
傘仔)) 2010-10-20 11:01:08 PM
raywong521  你真係好錫兔兔啊!  預俾了咁多物品, 又自製左好靚的兔籃套。我相信你之前能養到2隻兔兔百年歸老, 一定已好有經驗, 亦有晒準備, 新兔兔有你的愛一定很開心。
sammy)) 2010-10-20 11:14:41 PM
乖乖回家,好幸福呀!:038: :038:
祝福新的一家人!:066: :066:
為食仔 2010-10-21 01:49:58 AM
被你領養左既兩隻兔兔真係好彩,有個咁錫佢地既主人,希望可以快d睇到佢地個樣!

快速發帖