http://www.youtube.com/watch?v=GDFcs4fb1uc

呢一段LINK係黎自TAIWAN,係講狗狗生命既最後一刻!
-安樂死-可能大家都睇過但今次係作番個個人SHARING!

流狼狗既數目不斷增加!
而且流狼狗會不斷交配,造成出現更多流狼狗..
唔洗我講多左幾多,大家平時睇電視都聽過"停一停,諗一諗"
而家個邊政府用殺害流狼狗而減少流狼狗既數目,根本就唔係一個治標不治本既方法!
咁樣做就唔係安樂死! 係令到佢地身體承受一種巨大既痛苦!
有D狗未必會即時死,佢地係窒息而死,中途係極之辛苦!
佢地都係生命!佢地有權係世上生存!
我地有咩權力控制佢地既生命!
一開頭就有好多狗狗係到呻吟,等同一個又一個囚犯去行刑室"送死"
佢地想爭扎, 都唔可以...
大家應該反省既唔係點樣再減少,係應該好好諗下點解會有流狼狗!!
先至要搞到要殺害佢地!!!

其實我好耐之前都睇過,睇完我成個月都係到REPEAT一幕又一幕!
成日都聽到狗狗既痛苦呻吟!
今日無意睇番!我又喊左, 我覺得呢個方法真係好唔文明!
好殘暴! 完全同"安樂死"呢個定義違背左!

我地可以控制自己既生命,鐘意做咩就做咩..
咁動物呢? 一生出黎,可能住係個玻璃箱到,
日日俾人抱起又睇下,等緊自己個主人黎買自己!
到真係買,可能頭1,2個月,主人對自己好好!
當新鮮感過左或者有病,就掉出街!
倉鼠,一俾人掉出街,生存意識係0
狗,一俾人掉出街,就淪為流狼狗!什或會俾真正既流狼狗欺負!
生命係一樣咩回事?
aR婷 2008-9-21 02:20:37 PM
:028: d人好黑人憎呀!!!!
:052: :076: :074: :072: :069: :004: :005: :006: :007: :019:
狗狗好慘呀......
:050: :046: :044: :063: :061: :022: :011: :016: :029: :008:
TinG 2008-9-21 02:30:04 PM
狗狗太慘` 人*也無知 ..
shirley_117 2008-9-21 02:45:05 PM
呢段片之前係到post過

http://zizi-land.info/viewthread ... ht=%A6w%BC%D6%A6%BA

★呀紫☆ 2008-9-21 08:53:07 PM
睇咗佢地咁樣就話係安樂死...
我個人認為安樂死係為果D患重病的狗狗設立...
使用係流狼狗度係5可以...
如果設立一個計劃:全國間間狗店可以設立領養區拉~~把冇人要的狗狗[先check下]放去...再等人領養~~會好D MA??
我有諗過...愛協會5會都係咁??
我一路睇一路諗...如果我可以有好多$$...我會buy一個島..把D冇人要GE動物領養番去~咁幾好??
stephen28 2008-9-22 08:51:58 PM
d 狗 狗 真 系 好 慘 牙`
我 覺 得 呢 D 吾 多 叫 安 樂 死`
wesky 2008-9-22 08:58:19 PM
一連串的悲劇源自胡亂遺棄動物的人
LUI1031 2008-9-27 10:16:49 AM
原帖由 shirley_117 於 2008-9-21 02:45 PM 發表
呢段片之前係到post過

http://zizi-land.info/viewthread ... ht=%A6w%BC%D6%A6%BA

今次係作番個個人SHARING!

快速發帖