阿b尋晚食咗自己份蘋果,攤抖緊.
1個鐘後,到我食啤利,佢即刻衝過黎,跳上梳化,求完我又求兔爸比佢食.我地唔比佢食,佢就跳走,令轉頭用好無奈好失望既眼神望我
食完啤利,再食雪糕,阿b又跳上黎,求我比佢食.雪糕佢都想食,又失敗!
佢就跳走咗!無耐之後我就發見佢賴咗尿
我重no佢tim.
之後諗起原來......
唉喲!阿b無得食就發man憎賴尿,佢真係一個好可愛既小朋友.
你地d兔兔有無d得意既行徑呢
smallsuishan 2012-6-20 02:05:51 PM
水果既糖份太高!~
我勸你唔好再俾

可能你會覺得俾佢食, 佢會好開心
但係 有時岩岩撞正兔兔身體唔好 + 少少水果 兔兔腸胃就可能會出事

你想俾零食, 可以買草粉 木瓜丸呢d
不過份量都不能夠俾太多!~
Dylan 2012-6-20 02:09:15 PM
smallsuishan 發表於 2012-6-20 02:05 PM
水果既糖份太高!~
我勸你唔好再俾

我只比一小角<1cm
anson 2012-6-20 03:56:45 PM
係呀,我個仔都係咁,一唔順意就脾氣仔,有時早上叫我唔醒就會尿尿.
花芝媽 2012-6-20 04:36:24 PM
其實木瓜丸都好甜    可以自己試食一下@@   
貓仔兔 2012-6-20 05:26:30 PM 來自手機

哈哈,我隻兔兔都會發脾四,我一同佢剪指甲,每指一下,佢都可能會跑去個圍欄度咬咬咬/去掘掘掘被,好好笑,之後又死死地氣返黎要我摸頭仔,根住又剪過...

如果佢跳上跳落失足...佢會用背脊"得"住我地,如果去呵佢,佢會輕力咬我隻手,之後扮無野走去狂飲水...=="

我同兔爸都話佢死要面...
joycewongws 2012-6-20 07:00:58 PM

亞肥湯丸又好少發忟憎喎!
尿尿好少,佢只會咬圍欄/掘地同dum厠紙筒咋!
有。。。剪指甲時唔 like 就飛跑入安全屋,跟住面向住我,對眼又勁 bear 住我。
brendang 2012-6-21 11:17:34 PM
一模一樣,好兄弟
hgod 2012-6-24 03:00:52 PM
花芝媽 發表於 2012-6-20 04:36 PM

唔止呀, 就算係嗰啲生果干都好甜
嘟嘟大少爺 2012-6-27 03:26:36 PM
嘟先生唔ALL LIKE都會走圍ALL尿~
不過有時係唔小心ALL左係籠出面
all_loving_it 2012-6-27 04:07:51 PM
hgod 發表於 2012-6-24 03:00 PM
唔止呀, 就算係嗰啲生果干都好甜

為兔兔健康著想, 甜食5好比兔兔

5單止對腸胃5好, 對泌尿系統都5多好, 如果曾有泌尿系統問題既兔兔更5可以食

生果對有腳皮炎 (腳枕, 腳蒼......)之類既兔兔都5好

比兔兔食生果之類, 不如比新鮮既香草或者有機菜佢食更健康, 兔兔都好鐘意
all_loving_it 2012-6-27 04:08:13 PM
花芝媽 發表於 2012-6-20 04:36 PM

5單止對腸胃5好, 對泌尿系統都5多好, 如果曾有泌尿系統問題既兔兔更5可以食

生果對有腳皮炎 (腳枕, 腳蒼......)之類既兔兔都5好

比兔兔食生果之類, 不如比新鮮既香草或者有機菜佢食更健康, 兔兔都好鐘意
all_loving_it 2012-6-27 04:08:36 PM
anson 發表於 2012-6-20 03:56 PM
係呀,我個仔都係咁,一唔順意就脾氣仔,有時早上叫我唔醒就會尿尿.

快速發帖