其實我冇諗到兔仔可以咁大力, 特別係撞門出黎果時

話說佢係咁周圍痾尿, 視我個廁所如無物

然後有日, 發現佢係會係近門口既角位度痾得多, 咁就將個廁所放個去

非常之WORK, 但就發現個問題, 唔知點解個廁所會移晒位

留意佢好耐, 見到原來佢係企係個廁所度撞個籠門, 所以個廁所會郁....

都冇乜野啦, 然後屋企人買左果D波波同空心樹, 入面放草果D

佢為左食草, 就超級暴力咁對待個波....

然後同佢換完廁所

佢仍然好想出黎, 佢一頂度門, 成度門前所未有咁大聲, 同埋撞到...=_= 又唔係話爛左, 只係鎖果條鐵成條向左上....

再之後, 佢企係個廁所上面頂度門, 一頂.....

成個廁所翻騰左一半.....企左係度=___= 好在我換左....唔係隻兔從此變黃....

咁我就將個廁所移到後面-_- 點知佢仍然係返個角位度痾尿.....

真係唔知點做, 而家我放返個廁所係前面, 但又驚佢又整到個廁所企係度果時, 我就真係企左係度....

點解可咁百厭嫁LOL

平時只會係個籠度便便, 而家佢一跳出黎第一時間就係一粒便係佢門口-_-    點丫....

唔識教.....   頭都痕.....   其實我只係想佢識去廁所....   因為我唔係成日係香港, 屋企人對住佢又冇咩耐性   咁搞法我好淆底
sgjkevin 2013-3-7 02:18:12 PM
MonicaWong 發表於 2013-3-7 01:55 PM
既為主人,你有無企係兔仔角度諗點解佢咁百厭、咁瘋癲 ?  試問自己有無做好主人本份 ?  佢撞門,好可能因為 ...

可能係....我平時就係見佢周圍痾先諗住等佢學識先放佢出黎, 可能本未倒置左= =

3歲@@?   我以為狗仔先係咋><
MonicaWong 2013-3-7 02:49:04 PM
sgjkevin 發表於 2013-3-7 02:18 PM
可能係....我平時就係見佢周圍痾先諗住等佢學識先放佢出黎, 可能本未倒置左= =

3歲@@?   我以為狗仔先係 ...

加油!

其實當你著緊你既寵物,想了解佢多d, 就自自然會搵好多闗於佢地0既資料,其實呢個網站已經提供左好多資料,尤其係寶典。 等同你想識個女仔

建議你將兔仔跟你家人建立好0既關係,等佢地都同樣愛鍚隻兔仔,當你唔係香港時,都可以陪兔兔玩照顧佢,況且兔仔腸胃好弱,要多加留心~
Insomniahk 2013-3-7 04:17:28 PM
讚呀!你已經好留意及用心
sgjkevin 2013-3-7 04:52:28 PM
MonicaWong 發表於 2013-3-7 02:49 PM
加油!

其實當你著緊你既寵物,想了解佢多d, 就自自然會搵好多闗於佢地0既資料,其實呢個網站已經提供左 ...

佢地淨係陪佢玩, 唔做清潔   而家放佢出黎成日好似狗仔咁跟實我
sgjkevin 2013-3-7 04:56:01 PM
Insomniahk 發表於 2013-3-7 04:17 PM
讚呀!你已經好留意及用心

^^ 哈哈  我會努力的 謝謝
MonicaWong 2013-3-7 05:23:33 PM
sgjkevin 發表於 2013-3-7 04:52 PM
佢地淨係陪佢玩, 唔做清潔   而家放佢出黎成日好似狗仔咁跟實我 ...

咁你一星期有幾多日係香港 ?
sgjkevin 2013-3-7 06:26:47 PM
MonicaWong 發表於 2013-3-7 05:23 PM
咁你一星期有幾多日係香港 ?

其實係一個月有幾次唔係度...
kwan104kwan 2013-3-7 09:13:46 PM
佢肯跟住你…即係好鐘意你…

我都好羨慕…多D伴佢玩啦!

我個兩隻兔兔…被我抱多陣都唔得!

Yuki78 2013-3-7 09:58:04 PM
sgjkevin 發表於 2013-3-7 01:58 PM
嘩~ 你果隻仲勍張呀><

他會變身,一時似狗一時豬一時似羊。哈哈
Hitan 2013-3-8 07:20:05 AM
sgjkevin 發表於 2013-3-7 01:57 PM
而家5個月喇, 佢兩個月果時我玲佢返黎, 平時屋企人照顧開, 但都係幾日, 我就黎要去兩三個星期...=_=

果 ...

困左佢成個月?!!!!!!!!!!!
咁原因好明顯啦!
我相信如果你無啦啦比人困係間房一個月, 你都一定會撞門出去!
所以, 唔好再投訴佢百厭喇!
多啲時間陪佢玩吧啦!
Hitan 2013-3-8 07:23:46 AM
sgjkevin 發表於 2013-3-7 02:00 PM
明白....   只係佢太細隻我未放到佢出黎咁耐, 雖然我都執到同清潔到佢行到既地方都乾淨, 但佢隻野仲可以 ...

其實唔關事, 我隻衰仔 24 小時自由行既時候只係得 5 個月大
如果你唔想佢去某啲地方, 搵圍欄攔住佢地啦
sgjkevin 2013-3-8 01:02:43 PM
kwan104kwan 發表於 2013-3-7 09:13 PM
佢肯跟住你…即係好鐘意你…

我都好羨慕…多D伴佢玩啦!

-0- 唔係掛 唔比抱-_- 我以前隻龍貓都係咁。。
sgjkevin 2013-3-8 01:06:39 PM
Hitan 發表於 2013-3-8 07:20 AM
困左佢成個月?!!!!!!!!!!!
咁原因好明顯啦!
我相信如果你無啦啦比人困係間房一個月, 你都一定會 ...

朋友養佢果頭兩個月都係籠入面,不過果時有兄弟老豆

之後一個好熟既寵物店老闆講,兔仔頭半年唔好放佢出黎,唔係唔識入返去

到我地養左一個月,唔忍心-_- 。。。我次次開門,放塊布係前面,佢就會跳上黎,幫佢梳下毛咁,而家放佢出黎跳得多,放塊布佢都唔理我-__-
Admin 2013-3-8 03:50:48 PM
sgjkevin 發表於 2013-3-8 01:06 PM
朋友養佢果頭兩個月都係籠入面,不過果時有兄弟老豆

之後一個好熟既寵物店老闆講,兔仔頭半年唔好放佢出 ...

頭半年唔好放出黎? 呢位老闆真係... OMG
rannes.qq 2013-3-8 07:21:20 PM
我家兔兔只係2個幾月大都以經每日最小有4~5個鐘係比佢自由行啦...
你可以有好多朋友好多節目,,但兔兔就只有你(OR你D屋企人,,,)
你抽多D時間陪佢比多D愛心啦

快速發帖