金錢癬

Dylan 發表於 2013-12-02 15:30|來自手機|顯示全部樓層|倒序瀏覽|打印
bB 上次入住兔協之前,見佢耳仔有少少皮屑,姐姐話係金錢癬,要抱佢去睇 e son 返到屋企次後又無咩野,一個星期之後,又多咗皮屑, bB 前晚重甩耳仔 tim.打比 Dr Ma, 要星期一先至有得睇,第二日打比 Dr Eric 都無人聰電話.再打比 Dr Ma, 今日有得睇,之後座的士去 Dr Ma 道, Dr Ma 話 bB 耳仔生, 係初期. 問我地皮膚有無一大達痕痕地, 我地話無 bor. 之後 Dr Ma 開 d 金錢癬口服藥, 植物性 Omega 3, 話強化皮膚表面提升抵抗力, 同幫助發揮癬藥藥效. 一日食一次, 連續食兩星期. 另外開咗支軟膏搽腳枕仔, 一日搽兩次, 連續搽兩星期. Dr Ma 問 bB 點解會生金錢癬呢? 因為兔爸淘咗 d 草屋. 草隊道. 草拖鞋比 bB, bB 開心到成日匿埋起草屋入面唔出來. 我已經用熱水將草地清洗消毒風乾. Dr Ma d 藥水唔係太好味, 好彩 bB 都肯食. 今晚返去餵 bB 食藥水, 加油! 加油! 加油! 兩星期後再覆診
wesky 2013-12-2 08:19:19 PM
加油, 好快就無事
所有用品都要消毒清洗
lovin_gloria 2013-12-3 09:45:06 AM
bB要加油呀~!
Dylan 2013-12-3 05:10:48 PM 來自手機

用熱水清洗梳子,毛檫,兔籠,屋仔,被仔。重有咩呢?

快速發帖