Lucas 一返到屋企, bB 就只哄哄吓. 起勢係敢咬 Lucas 個行動紙合, 咬到 d 角崩咗. 又咬 Lucas 個籠,  又無 la la 鬧人. 唔知鬧咩. 又大大力咬兔爸 本來 Lucas 佢自己間房, 關埋門, 但係我又睇佢唔到, 個心羅羅戀, 將佢個籠放咗起客廳個几仔上面, bB 又走上 sofa 哄下哄下, 依家兩個小朋友我要睇到實一實
原本 bB 好少走上 sofa , 沉日走上去不下 7 次 8 次. 又成日用個鼻鼻錫我腳仔. 成晚向我撒嬌

一返入睡房無內, 就將自己間房仔分 c 裝好比佢訓覺豬, 今朝一早又再將佢分 c, 重咬到碎濕濕, 成地都係碎片, 想食咗成間屋仔. 睇黎間屋仔都擺唔到好內架喇 另外個輕氣球放咗起走廊成幾個星期都雙安無事, 點知半夜就已經比佢 KO 咗, 咬到個紙板崩曬連條繩都甩咗

bB 真係好激動 情緒又好波動
KARYLIN 2013-12-23 05:19:12 PM
我都試過帶過一隻返屋企幫人寄養,點知我家妹妹嬲到爆,以後都唔敢帶其實兔返屋企了@@
Dylan 2013-12-23 05:38:18 PM
KARYLIN 發表於 2013-12-23 05:19 PM
我都試過帶過一隻返屋企幫人寄養,點知我家妹妹嬲到爆,以後都唔敢帶其實兔返屋企了@@ ...

妹妹嬲到點爆呢
KARYLIN 2013-12-24 11:18:37 AM

佢將所有以地方都磨下巴,同埋平時乖乖的係籠柯便便,點知一見到有敵兔即刻係出面係咁柯,攪到要搵傳心姐姐同佢傾完計先無事
Dylan 2013-12-24 11:38:42 AM
KARYLIN 發表於 2013-12-24 11:18 AM
佢將所有以地方都磨下巴,同埋平時乖乖的係籠柯便便,點知一見到有敵兔即刻係出面係咁柯,攪到要搵傳心姐姐 ...

oh, chin chin 留低自己 D 兔味佢霸地盤 香香
KARYLIN 2013-12-24 12:08:42 PM
但有時候又會諗其實得自己一個又會唔會悶呢?!但見佢上次已經咁大反應,都唔敢再亂黎
可能佢覺得有爸爸媽媽陪已經夠吧
Dylan 2013-12-24 12:17:31 PM
KARYLIN 發表於 2013-12-24 12:08 PM
但有時候又會諗其實得自己一個又會唔會悶呢?!但見佢上次已經咁大反應,都唔敢再亂黎
可能佢覺得 ...

撤嬌就真
KARYLIN 2013-12-24 02:46:35 PM
咁又係,佢真係好可愛
sal 2013-12-25 11:02:30 PM
KARYLIN 發表於 2013-12-24 11:18 AM
佢將所有以地方都磨下巴,同埋平時乖乖的係籠柯便便,點知一見到有敵兔即刻係出面係咁柯,攪到要搵傳心姐姐 ...

你好, 請問你找哪位傳心師幫手的? 我家的兔兔也是有這樣的問題>_< 可否pm告知呢? 謝謝!!
sal 2013-12-25 11:15:11 PM
樓主, 我也是這樣, 新兔兔回家, 舊兔兔就性情大變了
KARYLIN 2013-12-26 11:50:08 AM
sal 發表於 2013-12-25 11:02 PM
你好, 請問你找哪位傳心師幫手的? 我家的兔兔也是有這樣的問題>_< 可否pm告知呢? 謝謝!! ...

我Send左個網址比你,如果收唔到話的知丫。
bunnyko 2013-12-27 03:33:10 PM

請問可唔可以pm埋傳心個link 我? thanks~

快速發帖