1P 幣
我養2隻女同品種,點先可以放一起吾打架,有d人話打一陣就吾會打,系咪?
usermooyan 2009-8-29 11:01:39 AM
2# wesky

我系一放一隻落去,一隻就會追住一隻,然後無啦啦就打.
女仔系咪打硬?男仔就吾會?
小露保 發表於 2009-8-28 04:36 PM

女ge就5知(我養女個時係一隻養)

但男ge都會打
我都養左2隻
揀鼠個時佢地一齊玩好似2兄弟甘由頭到尾係甘玩轉轉
就買佢地返黎
不過都有分開養.
有次,
因為洗籠問題(洗其中一個),
其中一隻又係我手上係甘郁.(個時未養熟,買返黎1,2日)
我細妹就二話不說係我手上拎左其中一隻鼠鼠放落另一個鼠ge籠度
好彩冇事口者- -可能因為好似11樓甘講同一胎, 或由細一齊大的倉鼠, 打交的機會比細dd)
但隔左幾日,我返學補課,我細妹又擅自拎其中一隻去另外一隻ge籠度話咩一齊玩(我都已經千叮萬囑鼠5可以一齊擺)
之後佢地擺左一齊都ok耐聞聞下就打交
甘我細妹睇住,都下親,立即搵野隔住佢地,拎走一隻
我知道左就鬧到佢死死下
Akik0` 2009-8-29 04:47:55 PM
我將d鼠放埋一齊,,
冇打,,不過有時吱吱叫
所以我都分籠
小露保 2009-8-29 04:56:12 PM
17# Akik0`

系男定女?
Akik0` 2009-8-29 06:54:14 PM
18# 小露保
男同女/女同女都係咁@@'
男同女應該係年齡問題.. 隻女明顯大隻d
不過佢怕隻男.. 男一行近佢..佢就叫= =
SIU童 2009-8-29 09:22:24 PM
一鼠一籠是最好的.....你試下買好鄰居,,,ab籠可以格開既籠...咁就可以平d!!!你都可以買2個細既籠都可以
Cherrie 2011-8-29 02:43:44 PM
分籠吧 !  

快速發帖