PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 養兔的朋友職業 [打印本頁]

作者: designstevenyu    時間: 2008-5-21 01:05:10 PM     標題: 養兔的朋友職業

唔知養兔的人多數係咩職業
我係做廣告的
作者: wesky    時間: 2008-5-21 01:14:47 PM

我是學生~~
原來你做廣告既, 唔怪得你影既相咁靚啦~~:053:
唔知你有冇用兔兔來拍廣告呢
作者: TINA    時間: 2008-5-21 01:21:34 PM

我是住宿幼兒工作員
照顧一些有家庭問題,不能回家住的小朋友
所以我除左對住兩隻兔兔外
返工就要對住17隻小馬騮,,,,:026:
作者: christineo_o    時間: 2008-5-21 01:26:08 PM

兔媽我宜家無返工  不過兔爸教書既
所以bu bu跟我多d 呵呵
但係只要兔爸食物一出  實圍住佢團團轉
作者: oz-17    時間: 2008-5-21 01:37:22 PM

:015:
我都唔係好敢講我自己有咩作為
唉...........................
作者: 阿度    時間: 2008-5-21 01:56:15 PM

我係學校做IT的:026:
但準備緊轉工~
作者: designstevenyu    時間: 2008-5-21 01:59:28 PM

無所謂wo  職業無分貴殘 我咩工都做過la
作者: 阿度    時間: 2008-5-21 02:00:32 PM

主要係想搵多d錢:037:
作者: designstevenyu    時間: 2008-5-21 03:05:20 PM

叫隻兔影相好辛苦:056:
作者: mim0510    時間: 2008-5-21 03:07:51 PM

原帖由 阿度 於 2008-5-21 01:56 PM 發表
我係學校做IT的:026:
但準備緊轉工~

學校做 it幾好呀好悠閒ga wo
作者: TINA    時間: 2008-5-21 03:10:40 PM

真的嗎,,,,
但學校d電腦成日比d學生攪壞的,,,
作者: mim0510    時間: 2008-5-21 03:27:04 PM

以前我係學校做書記,見佢地都好得閒下喎....
作者: 阿度    時間: 2008-5-21 03:46:37 PM

原帖由 mim0510 於 2008-5-21 03:07 PM 發表

學校做 it幾好呀好悠閒ga wo

係呀~經常冇野做的:026:
作者: 阿度    時間: 2008-5-21 03:47:21 PM

原帖由 TINA 於 2008-5-21 03:10 PM 發表
真的嗎,,,,
但學校d電腦成日比d學生攪壞的,,,

一時時啦~唔係成日比學生整壞:034:
作者: mim0510    時間: 2008-5-21 04:15:38 PM

小學可能好d,中學就煩d掛???
作者: casey    時間: 2008-5-21 04:17:44 PM

我就係全職c奶:078:
作者: 阿度    時間: 2008-5-21 04:19:11 PM

我就係做緊中學喇~~哈哈
作者: mim0510    時間: 2008-5-21 04:19:49 PM

我以前做過私校,d學生癲ga
作者: HazukiYada    時間: 2008-5-21 04:20:12 PM

剛剛做返Freelance..
作者: 阿度    時間: 2008-5-21 04:22:39 PM

私校d學生真係癲癲地~~成日搞事
作者: lingyan    時間: 2008-5-21 04:35:03 PM

我係珠寶公司既文員 :055:
作者: mim0510    時間: 2008-5-21 04:36:48 PM

買野有無得平???
作者: lingyan    時間: 2008-5-21 04:39:19 PM

自己買介子當然有 XD
作者: 阿度    時間: 2008-5-21 04:41:57 PM

好吸引啵:039:
作者: hh0    時間: 2008-5-21 04:45:45 PM

我成日對住d 數字同$$$.......
噤計算機快過打機
作者: Colleen    時間: 2008-5-21 05:46:39 PM

我如果冇黎法國既話,我應該教緊書la,不過而家我係全職c奶:057:
作者: 紫貓))    時間: 2008-5-21 06:06:46 PM

我都係成日對住d數字同 $$$$
諗起頭都爆 00....
作者: 阿度    時間: 2008-5-21 06:17:09 PM

都幾多人要對住錢啵~哈哈

紫貓你隻兔兔好似幾得意啵
作者: nievedith    時間: 2008-5-21 06:26:15 PM

lingyan, 暫時得我同你係坐係office的文員~ :014:

我係做shipping架, 你呢!?
作者: nievedith    時間: 2008-5-21 06:31:45 PM

係la~ 覺唔覺得好多人的工作都係同學校有關連咁呀~
連colleen以前都係教書~ :027:

唔通養兔的人會文化氣息重啲? :037:
作者: Colleen    時間: 2008-5-21 06:34:57 PM

原帖由 nievedith 於 2008-5-21 06:31 PM 發表
係la~ 覺唔覺得好多人的工作都係同學校有關連咁呀~
連colleen以前都係教書~ :027:

唔通養兔的人會文化氣息重啲? :037:

唔係唔係,我以前幫人補習jei,不過去france 之前有2間補習社搵我做full-time,就算我唔做補習社,都應該啱啱讀完教育文憑出黎教書lor
作者: 紫貓))    時間: 2008-5-21 06:35:10 PM     標題: 回復 28# 的帖子

佢個樣好傻......
佢係男仔黎嫁...哈哈
作者: Colleen    時間: 2008-5-21 06:36:18 PM

原帖由 nievedith 於 2008-5-21 06:26 PM 發表
lingyan, 暫時得我同你係坐係office的文員~ :014:

波子媽: miffy媽做珠寶公司ga ma........佢仲話買ring 可以有discount ma
作者: 阿度    時間: 2008-5-21 06:38:12 PM

我只係係學校做ja~唔係教書:073:
作者: kittyz    時間: 2008-5-21 08:04:30 PM

我係學生!:002:
作者: Cwk    時間: 2008-5-21 10:26:38 PM

都係學生   :032:
作者: 死衰鬼    時間: 2008-5-21 10:58:53 PM

原帖由 Cwk 於 2008-5-21 10:26 PM 發表
都係學生   :032:

同志們  我都係學生啊:001: :001:
作者: nievedith    時間: 2008-5-21 11:25:02 PM

原帖由 Colleen 於 21-5-2008 18:34 發表

唔係唔係,我以前幫人補習jei,不過去france 之前有2間補習社搵我做full-time,就算我唔做補習社,都應該啱啱讀完教育文憑出黎教書lor

啊, 原來係咁~
作者: 波丸媽    時間: 2008-5-21 11:32:58 PM

~~~學生一名^^~~~
好多前輩啊~~~
作者: nievedith    時間: 2008-5-21 11:33:40 PM

原帖由 Colleen 於 21-5-2008 18:36 發表

波子媽: miffy媽做珠寶公司ga ma........佢仲話買ring 可以有discount ma

哈, 我知吔, 不過想知佢做乜職位~ 唔知會不會又是斯文一點的性質, 好像a/c or 秘書咁!?
睇完呢個post後, 總覺得養兔的人是會較文靜d咁 :020:
作者: mim0510    時間: 2008-5-22 12:09:27 AM

原帖由 Colleen 於 2008-5-21 06:34 PM 發表

做全職師奶咪仲好:048:

我以前都有搞過補習社,當然細細間果d喇,時間長又辛苦做左2年無做囉.......
作者: con    時間: 2008-5-22 12:12:39 AM

我係做社工的:002:
作者: con    時間: 2008-5-22 12:13:43 AM

我之前都曾在中學駐校架!
作者: designstevenyu    時間: 2008-5-22 12:28:33 AM

我係火爆design:052: er
作者: designstevenyu    時間: 2008-5-22 12:32:20 AM

學哥都好多wo ~會唔會變左啊媽養cc:053:
作者: lingyan    時間: 2008-5-22 12:44:07 AM

原帖由 nievedith 於 2008-5-21 06:26 PM 發表

我做普通文員,乜都要做囉。
不過好FREE。
作者: wesky    時間: 2008-5-22 12:48:32 AM

要做D咩架?? 請唔請暑期工  哈哈~
作者: vice0926    時間: 2008-5-22 12:48:46 AM

我都係文員..engineering..
都好free~^^
作者: Colleen    時間: 2008-5-22 12:52:41 AM

原帖由 mim0510 於 2008-5-22 12:09 AM 發表

做全職師奶咪仲好:048:

我以前都有搞過補習社,當然細細間果d喇,時間長又辛苦做左2年無做囉.......

OK la我d同學而家有d都教緊中學lor,d人話我唔駛做,做過埠新娘,其實我不知幾想教書,而家見到d學生既英文程度真係想打佢地

同埋我同d學生感情好好ga,而家都有keep msn gei:057:

你搞補習社好好賺wor!!!
作者: mim0510    時間: 2008-5-22 11:22:02 AM

原帖由 Colleen 於 2008-5-22 12:52 AM 發表

OK la我d同學而家有d都教緊中學lor,d人話我唔駛做,做過埠新娘,其實我不知幾想教書,而家見到d學生既英文程度真係想打佢地

同埋我同d學生感情好好ga,而家都有keep msn gei:057:

你搞補習社好好賺wor!! ...

咪賺得份人工又辛苦,又要受d家長氣,以為比左錢就一定攞一百分
所以都係做返全職師奶好過:012:
作者: lingyan    時間: 2008-5-22 11:30:17 AM

其實做過埠新娘有苦自己知,
都唔知睇得咁簡單。

如果俾左錢一定一百分,我都去補習,再考過會考 = =||||
作者: nievedith    時間: 2008-5-22 11:35:09 AM

原帖由 designstevenyu 於 22-5-2008 00:28 發表
我係火爆design:052: er

哈~ 但你隻兔個樣好nice, 一點也不火爆呢 :032:
作者: kenixester    時間: 2008-5-22 11:49:31 AM

我未養兔,我都想講下,我係做議員助理嫁~~~
作者: blueca25    時間: 2008-5-22 12:16:48 PM

啱啱u grad........冇人請:061:
畢業=失業~~haha:024:
作者: 大富翁    時間: 2008-5-22 12:21:50 PM

我係一個中5生..!!!
岩岩ce 完..!!
作者: tong_man_tong    時間: 2008-5-22 04:47:22 PM

我又講 ~~我今個月係文員, 不過下個月係初級設計C ~~ 我轉工了 !!!
作者: wesky    時間: 2008-5-22 04:56:33 PM

恭喜晒~~ 好前途啊~~
作者: designstevenyu    時間: 2008-5-22 05:04:44 PM

平面設計?:055:
作者: tong_man_tong    時間: 2008-5-22 05:16:18 PM

^^ 唔係AR ~~係室內設計 ~~~ 我要搵多D 錢,努力養兔兔~~~因為我是三隻肥兔的媽媽 !!!:043: 好貴AR
作者: designstevenyu    時間: 2008-5-22 06:34:18 PM

我見d 人紅日都要返:056:
作者: Colleen    時間: 2008-5-22 07:59:41 PM

原帖由 lingyan 於 2008-5-22 11:30 AM 發表
其實做過埠新娘有苦自己知,
都唔知睇得咁簡單。

如果俾左錢一定一百分,我都去補習,再考過會考 = =||||

有苦自己知,冇錯冇錯!!! 我..................好想食乾抄牛河,叉油雞飯丫!!!!!!!!
作者: Colleen    時間: 2008-5-22 08:01:06 PM

原帖由 blueca25 於 2008-5-22 12:16 PM 發表
啱啱u grad........冇人請:061:
畢業=失業~~haha:024:

我都係我都係!!

我地呢d叫待業,唔係叫失業:073:
作者: tiff0814    時間: 2008-5-22 08:07:04 PM

我都黎先.
我係做金融既.
日日都係對住D數字
作者: blueca25    時間: 2008-5-22 08:44:23 PM     標題: 回復 62# 的帖子

呵呵~~待業
呢個term....幾好幾好:057:

係呢~你讀咩架?
我係poly 人呀~讀物流
作者: Colleen    時間: 2008-5-22 08:47:29 PM

原帖由 blueca25 於 2008-5-22 08:44 PM 發表
呵呵~~待業
呢個term....幾好幾好:057:

係呢~你讀咩架?
我係poly 人呀~讀物流

我呢d 都仲可以自己呃自己叫做待業,grad 左成年lor,我讀hku 英文
作者: mim0510    時間: 2008-5-22 11:40:09 PM

原帖由 tiff0814 於 2008-5-22 08:07 PM 發表
我都黎先.
我係做金融既.
日日都係對住D數字

金融:060:

有無邊隻股得呀:060:

手投上大量蟹貨呀 :044:
作者: mim0510    時間: 2008-5-22 11:41:02 PM

唔係話今年d大學生出黎好高人工仲好多人請咩???
作者: designstevenyu    時間: 2008-5-23 12:09:28 AM

:051: 香港同d 鄉村人一樣只會話自己點 識下叫d 大學剛畢業找第一份工開1萬一定無人請(設計這行其他行業就不知
作者: tiff0814    時間: 2008-5-23 12:15:19 AM

原帖由 mim0510 於 2008-5-22 11:40 PM 發表

金融:060:

有無邊隻股得呀:060:

手投上大量蟹貨呀 :044:

唉...唔好話你啦.
我成手都係呀.
其實我建議真係小心D, 個市唔係太好架咋
又上又落, 好難玩呢..
不過我都係唔可以講太多, 因為我有證券Licence既

作者: mim0510    時間: 2008-5-23 12:17:32 AM

原帖由 tiff0814 於 2008-5-23 12:15 AM 發表

唉...唔好話你啦.
我成手都係呀.
其實我建議真係小心D, 個市唔係太好架咋
又上又落, 好難玩呢..
不過我都係唔可以講太多, 因為我有證券Licence既

證券Licence..........勁呀
作者: tiff0814    時間: 2008-5-23 12:24:39 AM

原帖由 mim0510 於 2008-5-23 12:17 AM 發表

證券Licence..........勁呀

唔係啦.
都係打份工姐.
唔係無錢買野俾我個女食啦.

係啦.
點解你隻多多先生同d腸腸可以共處既?
作者: mim0510    時間: 2008-5-23 12:36:15 AM

原帖由 tiff0814 於 2008-5-23 12:24 AM 發表

唔係啦.
都係打份工姐.
唔係無錢買野俾我個女食啦.

係啦.
點解你隻多多先生同d腸腸可以共處既?

大家都係為兩餐,做打工仔

多多先生佢由細對到大嘛,而且性格兇猛脾氣暴燥:009:
作者: Colleen    時間: 2008-5-23 02:43:34 AM

原帖由 designstevenyu 於 2008-5-23 12:10 AM 發表
香港同d 鄉村人一樣只會話自己點好識下叫d 大學剛畢業找第一份工開1萬一定無人請(設計這行,其他行業就不知):052:

你既意思係fresh grad 10k salary 冇人肯請?

我所以同學salary 都過 10k ga wor
作者: blueca25    時間: 2008-5-23 08:41:19 AM

原帖由 Colleen 於 2008-5-23 02:43 AM 發表

你既意思係fresh grad 10k salary 冇人肯請?

我所以同學salary 都過 10k ga wor

對呀~
10k其實e+好平常
好多公司都自己offer呢個價錢出黎
作者: tong_man_tong    時間: 2008-5-23 11:09:03 AM

真係睇下做邊行, 月入過萬,可能工作量係過兩萬:062:
作者: lingyan    時間: 2008-5-23 11:13:35 AM

哇 你地都搵咁多既。

我二個朋友,一個平面設計,讀完IVE出黎,都係得5千蚊一個月。
另一個大學畢業出黎係補習社做公關個D,本身9500蚊一個月,
而家搞埋D俑金制,而家得返8千 - -|||||
作者: mim0510    時間: 2008-5-23 11:32:22 AM

個市真係無咁差喎!!!!

我表妹中五畢業仲要0分,

做左2年文員,e+都有8千幾9千喇!!!!
作者: lingyan    時間: 2008-5-23 12:23:40 PM

就算大學畢業,無工作經驗都死。

我個朋友大學畢業,佢以前都係同我一樣以前做下promoter個d,
但係對於佢而家既工作無咩幫助囉。

佢而家都係忍緊,鬼叫佢工作經驗唔多,唔做夠一年都唔夠膽諗轉工。
我都同佢講過,話佢大學畢業,得8千幾蚊人工,仲要做得咁辛苦。
但係佢就話去見工,一知你無工作經驗,好難搵工。
我見到佢都覺得佢辛苦,每次出街見到佢個樣仲殘過我。

出黎做野,都真係要d要靠運,好彩既就可以搵到d好公司,
俾機會你邊學邊做。我而家見而家呢份工,個時老闆問我人工要幾多,
我無文員經驗都唔敢要太多,只係講5千就算。

之前個二年,我都搵唔到工做,都係兔爸養咋。
見工都話你無工作經驗唔請。
作者: designstevenyu    時間: 2008-5-23 03:43:59 PM

唔通而家d boss對d 畢業生好左:001:
作者: tong_man_tong    時間: 2008-5-23 04:07:27 PM

其實睇一dd boss ~~~ 因為我轉新工都沒有咩野經驗, 因為出來只做左兩年野 ,沒有design 公司經驗, 只做了一年工程公司, 同年幾文員經驗, 佢都請 ~~~ !! 其實係睇間公司等唔等人用,仲有boss 願唔願意train 人 !! 因為我見過好多工d boss 都勁串 ~~~串到我心諗就算你請, 我日日要對住你我寧願唔做好過 !!!
作者: designstevenyu    時間: 2008-5-23 04:11:44 PM

有經驗進修下轉多幾份工就好   我02年畢業個個都開4-5千因為畢業出來真係無野做:046:
我見而家我公司d 畢業生人工唔高 又要同我OT慘:050:
作者: tong_man_tong    時間: 2008-5-23 04:16:41 PM

:042: 香港工作就係咁家啦
作者: elyse))    時間: 2008-5-23 04:35:45 PM

我part time個度都有一個兄台都係從美國大學畢業返來...
佢都係只有8500一個月,佢職位好似係經理
都唔知老闆係壓佢價定係點
仲要成日比我地蝦:054:
我都驚過幾年我畢業後會點
作者: lingyan    時間: 2008-5-23 04:36:00 PM

我最怕見工,D老闆既問題有時"雕轉"到死,
我心諗,唔請咪算囉,問咁多,好似查家宅咁。

薪金要求多D,佢就會話以你無工作經驗,唔值咁多錢WOR。
作者: lingyan    時間: 2008-5-23 04:37:29 PM

原帖由 elyse 於 2008-5-23 04:35 PM 發表
我part time個度都有一個兄台都係從美國大學畢業返來...
佢都係只有8500一個月,佢職位好似係經理
都唔知老闆係壓佢價定係點
仲要成日比我地蝦:054:
我都驚過幾年我畢業後會點

一畢業出黎,除非讀專業個D (醫生、律師個D)
如果唔係你都唔好要求咁高,
頭個幾年一定辛苦,累積經驗先實際。
作者: tong_man_tong    時間: 2008-5-23 04:45:11 PM

我之前見工,有個老闆=designer , 佢話咩你第一份工搵d 咁家工程公司學到d 咩ar ~~ 我答:畢業出來好多野都唔識,咪當學下野law ~~ 之後你估個designer 答我咩野ar ~~ 佢話洗咩學家, 好似我咁一出來就已經係designer啦(佢自己公司來的), 你睇下我張枱d project 多到做唔哂, le 個係咩咩會所 project, le 個又係咩咩豪樓project, D project 我都要選客來做....仲話你d 咁細家工程仔公司可以學到d 咩...
講左一大論 廢話... 我心諗都唔知係請人,定哂命:044:
作者: 大富翁    時間: 2008-5-23 05:57:20 PM

睇到大家咁多意見...
我覺得而加去讀一d 專科..好似比較實際d!!
作者: Colleen    時間: 2008-5-23 07:50:23 PM

你地講到好恐怖..................

但我d同學個個都係8月之前搵到工 (我地5月grad [last year]),個個都過10k,個個都冇工作經驗,有個fd 唔鐘意份工要成日開ot,做左唔夠半年就轉工lor,都唔見佢地搵工有問題,有幾個同學仲同時有2份工offer tim,佢地唔係煩冇工做,係煩做邊份工!!

同埋讀language 既可以免語文基準,我有個讀中文既同學,未grad 已經有中學請左佢,佢而家一路做full-time,一路讀part-time 文憑丫......

其實關唔關咩大學出黎事lei?
作者: 波丸媽    時間: 2008-5-23 08:05:08 PM

我覺得關咩大學事架.....
最近睇報紙,會講到咩大學出黎既salary創新高
但只係拎HK U同中文大學比囉....
咁其他大學都唔見有登出黎
今日之嘛,話中文大學出黎平均多HK U $8.....
讀E 生最高有9萬, 工商管理的某某某,未畢業有4份公司等請佢等等

唉唉,我讀IVE....最近都好愁
出年就讀完啦~~~唔知出路點
現時迷茫中........

作者: blueca25    時間: 2008-5-23 09:16:45 PM

原帖由 DaDa_B 於 2008-5-23 08:05 PM 發表
讀E 生最高有9萬, 工商管理的某某 ...

嗯....邊間U都係一個重點
e+ 間間U 嘅畢業生都湧晒出黎搵工
要同埋hku, cu, ust 呢三間u 競爭都幾困難哦~~!:050:
作者: 死衰鬼    時間: 2008-5-23 09:32:51 PM

船到橋頭自然直:048: :048:
諗咁多都冇用:015: :015:
依家冇話大學  升高1都未知點:019: :019: :019:
作者: lingyan    時間: 2008-5-24 12:51:08 AM

原帖由 DaDa_B 於 2008-5-23 08:05 PM 發表
讀E 生最高有9萬, 工商管理的某某 ...

IVE 都OK GA,
我都係IVE出黎,
畢業IVE之後IVE都會幫手搵工,或者有D工係專搵IVE既畢業生去做。

同我一齊讀電腦資料既同學就去左唔知科技定係理工做助教囉。
其他同學有D就去左外國深造,有D就去電腦公司到做。
作者: mim0510    時間: 2008-5-24 01:56:49 AM

其實搵工都好講彩數的,

有d人,一世死好命,成績又唔係真係好好,

但份份工都好似等住佢轉咁
作者: nievedith    時間: 2008-5-24 03:01:07 AM

我都贊成找工有時是睇彩數的.
我叫好彩個种, 讀書唔叻, 但由出來做野開始到現在都係工駁工, 無試過待業, 跟啲阿頭都唔算太惡頂. 反之有個朋友, 年紀同背景同我差不多, 但真係可以成年幾2年都找不到工做, 找到工的話, 人工也是叫低收入......
作者: tong_man_tong    時間: 2008-5-24 10:34:41 AM

同意見工講彩數:038: ~~~ 睇你LUCKY 唔LUCKY, 我係之前唔LUCKY ,之後 LUCKY 的人~~~ 各位加油 AR ~~
我想話我都係讀IVE 出來的, 唔好睇少自己 !! 因為我地都有花時間努力過的  !!!! 加油!!!
作者: designstevenyu    時間: 2008-5-24 10:48:19 AM

人工多與小不是問題學識最重要
作者: lingyan    時間: 2008-5-24 11:08:05 AM

人工多與小不是問題學識最重要

口雖然係咁講,但係都要維持到基本生活,
一畢業個幾年,真係唔可以要求高人工,
如果人地肯俾你,你就好運,如果人地唔肯俾你,你都無法,
唯有死捱,捱到有幾年工作經驗,
出到去易搵工好多,而且人工都會高D。

好似我咁,我中五畢業就轉入IVE,
屋企人完全唔支持,學費全部都係同政府借,
邊讀書邊做PART-TIME,
(好彩屋企個時都無問我拎錢,我已經還得神落),
一讀完書,搵到份客戶服務既工,
6千蚊人工,要拎一半返屋企,
得返3千蚊駛,早午晚餐都要食自己。
(因為個時返工真係好似賣身咁,朝早十點返到公司,夜晚十一點先返到屋企)
個時兔爸接我收工,都問我做咩著黎著去都個幾件衫,
問到我幾尷尬 ... 我只有話老母話我買得衫太多唔俾買,所以無衫著,
但其實 ... 係差唔多連基本生活都唔夠,邊樹仲有錢出黎買衫 ...
作者: 波丸媽    時間: 2008-5-24 11:10:28 AM

嗯嗯~~:002:
thank you ~~
大家都係經一番努力先讀完,我都唔好睇少自己
雖然lucky呢樣野冇人會知.......
其實我覺得自己唔算lucky的人,
搵親d工,都係比老闆刻薄既工 ......不過有時一,兩份都合理o既
你地聽過,做補習社, $20/hr未???
我就做過了(2,3個月走人lu,後來先發現原來人地補習人工都高過我架=.=)
................所以對讀完ive後既出路迷茫:077:

作者: tong_man_tong    時間: 2008-5-24 12:44:12 PM

人工LE 樣野,真係睇IN 你的人的心情, 因為我見過D 工明明係大公司(IKEA) 都唔願比, 我出來做左兩年野, 基本上 $7000係正常的人工, 但反而另一間中型公司, 都沒有同我講價~~ 所以 你要加油啦~~~
見工比人由頭睇到尾,係唔自在:013: , 不過當經驗LAW ~~ 為左將來月入過萬而努力~~
:055: (希望有一日唔洗做) ....COOL
作者: 波丸媽    時間: 2008-5-24 01:16:29 PM

原帖由 tong_man_tong 於 2008-5-24 12:44 PM 發表
人工LE 樣野,真係睇IN 你的人的心情, 因為我見過D 工明明係大公司(IKEA) 都唔願比, 我出來做左兩年野, 基本上 $7000係正常的人工, 但反而另一間中型公司, 都沒有同我講價~~ 所以 你要加油啦~~~
見工比人由頭睇到尾 ...

人工LE 樣野,真係睇IN 你的人的心情.........
咁d美女會唔會待遇好d架.....呵呵呵
可惜我唔係~~~
不過,讀完先算lu~~~
讀ive之後,英文有冇好左???
我覺得目前需要進修外語~~~

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2