PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: Jobe發脾四 [打印本頁]

作者: jennytyy    時間: 2008-7-22 10:22:02 AM     標題: Jobe發脾四

尋晚我拎左塊豬仔板、草波返屋企,唸住加入Jobe的屋企裏面。我如常的幫佢換籠,在他平常去開廁所的地方上放了豬仔板,希望他的腳不會踏上自己的尿尿上。

當Jobe食完糧之後,我見佢好似想去toilet咁,但係又唔入籠(平時佢食完糧,一定會乖咁自己番入去去toilet的),我點推佢番入籠都唔肯,係個廳度紮實個碼呀﹗之後佢仲跳上sofa,前腳踏住我,後腳好大力咁dum地呀﹗﹗﹗仲要dum左好幾次,嚇死我勒﹗Jobe未試過發咁大脾氣gei﹗佢個身仲好硬咁,我點摸佢,佢點都唔relax呀﹗

之後我拎走塊豬仔板,佢即刻返去個籠度去toilet﹗都唔知佢係唔鍾意塊豬仔板定我迫佢番入籠lu﹗

之後如常俾菜Jobe食,佢又變番乖乖lu,真係無呢位大少fu~
作者: 光之天使))    時間: 2008-7-22 10:37:46 AM

有d兔兔唔鍾意人攪佢個籠架~係咪比佢睇到你幫佢換野?
其實點解唔買個廁所?
作者: tiffany    時間: 2008-7-22 10:38:35 AM

Jobe可能真係唔鐘意新野喎~~
你可以慢慢再試多幾次睇下囉!
作者: kenixester    時間: 2008-7-22 10:38:55 AM

係呀~~我都發覺佢地有少少改動就好大反應。
作者: lunguide    時間: 2008-7-22 10:52:45 AM

好硬頸的兔啊!!!!
作者: jennytyy    時間: 2008-7-22 10:55:49 AM

原帖由 光之天使 於 2008-7-22 10:37 AM 發表
有d兔兔唔鍾意人攪佢個籠架~係咪比佢睇到你幫佢換野?
其實點解唔買個廁所?

佢係見到我換籠架﹗
有個廁所ga 勒,不過佢鍾意係個廁所 & 廁所前的地去toilet,所以廁所前的地咪唸住放塊豬仔板law

作者: jennytyy    時間: 2008-7-22 10:57:08 AM

原帖由 kenixester 於 2008-7-22 10:38 AM 發表
係呀~~我都發覺佢地有少少改動就好大反應。

芝麻糊都係咁?
作者: jennytyy    時間: 2008-7-22 10:58:04 AM

原帖由 tiffany 於 2008-7-22 10:38 AM 發表
Jobe可能真係唔鐘意新野喎~~
你可以慢慢再試多幾次睇下囉!

等我再試下先~
作者: karen195    時間: 2008-7-22 11:05:01 AM

原來有D兔兔唔鐘意新野GA?
我個隻一見到新野,就咬下,搞下先
作者: 死衰鬼    時間: 2008-7-22 07:49:28 PM

推佢入籠先放板:040: 冇得反抗:068:
作者: Colleen    時間: 2008-7-22 10:32:26 PM

我家包包有新野佢一定會去咬咬先,唔好咬就唔會理佢ga la~

你再試多幾次,佢慢慢慣左就ok ga la~
作者: chrisyan    時間: 2008-7-24 12:46:02 AM

但係豬仔板對兔腳唔好好wor~~
作者: jennytyy    時間: 2008-7-24 01:50:00 PM

依家jobe識去廁所,唔駛再放lu~

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2