PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 被呃的娃娃 [打印本頁]

作者: jasmineyth))    時間: 2008-7-27 12:46:28 AM     標題: 被呃的娃娃

今日餵娃娃食藥..
由於佢已經好精神,,所以就回復唔比人抱既性格
咁兔媽就冇辦法餵到藥啦..
於是,,兔媽就係個針嘴塗滿草粉..趁佢"lam"草粉個時就"吱"左比佢食啦..
不過,,個結果係.....
[attach]2016[/attach]
"哼,,我唔睬你呀!"

附件: 9.jpg (2008-7-27 12:46:28 AM, 18.41 KB) / 下載次數 36
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTA1NzR8YmRmNWQ0NGZ8MTcxNzQwNjQwOHwwfDA%3D
作者: Colleen    時間: 2008-7-27 01:05:20 AM

好搞笑丫!!! 佢一定好嬲你la!
作者: Cwk    時間: 2008-7-27 01:17:04 AM

依招好高明,要學下野啦  :040:
作者: ‵小瑩 :]))    時間: 2008-7-27 01:21:20 AM

哈哈...娃娃嬲你喇._.
襯佢唔為意丫拿:037:
作者: tiffany    時間: 2008-7-27 02:14:44 AM

娃娃真係好似嬲左你咁喎~~
咁後尾點呀?
作者: kwaikwai    時間: 2008-7-27 12:15:51 PM

佢其實鐘唔鐘意食草粉??
如果佢鐘意既話可以唔用針筒餵佢~~~
直接將佢混成糊仔等佢自己食~~

放心啦~~娃娃點會嬲你呢~~
佢等你緊張下之嘛~~ :020:
作者: jasmineyth))    時間: 2008-7-27 01:56:09 PM

後尾..佢都唔so我啦..:050:
叫極娃娃都唔應我...:050: :050:
作者: jasmineyth))    時間: 2008-7-27 01:57:56 PM

原帖由 Cwk 於 2008-7-27 01:17 AM 發表
依招好高明,要學下野啦  :040:

呢招既有效次數係1
今朝再用已經失效
搞到要大戰...佢郁得好厲害..好驚佢整親傷口..:056:
作者: jasmineyth))    時間: 2008-7-27 02:01:15 PM

原帖由 kwaikwai 於 2008-7-27 12:15 PM 發表
佢其實鐘唔鐘意食草粉??
如果佢鐘意既話可以唔用針筒餵佢~~~
直接將佢混成糊仔等佢自己食~~

放心啦~~娃娃點會嬲你呢~~
佢等你緊張下之嘛~~ :020:

佢鍾意草粉呀..不過唔係好鍾意既
不過我驚佢聞到d藥味就唔食d草粉..到時仲要餵多幾次:046:
作者: shanshan    時間: 2008-7-27 05:26:57 PM

佢一定唔睬你啦!!!!:044:
作者: 百厭星_傻貓    時間: 2008-7-27 07:08:16 PM

:044: 我諗你要諗兔計仔先得喇
BUNNY好鬼醒架.....我諗佢真係有心玩你架
我都成日俾我隻BB(賓尼兔兔)玩返轉頭啦
又識走佬..知道你想捉佢去做一D唔中意o既事就會醒到玩匿埋
不過養bunny真係好玩好多......互動同交流會多好多,,,,會馴好多...識聽人講野多d
作者: jasmineyth))    時間: 2008-7-27 07:18:16 PM

原帖由 百厭星_傻貓 於 2008-7-27 07:08 PM 發表
:044: 我諗你要諗兔計仔先得喇
BUNNY好鬼醒架.....我諗佢真係有心玩你架
我都成日俾我隻BB(賓尼兔兔)玩返轉頭啦
又識走佬..知道你想捉佢去做一D唔中意o既事就會醒到玩匿埋
不過養bunny真係好玩好多......互動同交 ...

冇錯..佢地真係好醒..
平時幫佢地換廁所..
兔媽明明佔據左個籠門口好多位..
佢都搵到位攝出去:043:
知道你有菜係手..就即刻痴埋黎..
仲要走上你身,,流露可愛既樣
真係冇哂佢乎..:025:
作者: kwaikwai    時間: 2008-7-27 07:18:58 PM

原帖由 jasmineyth 於 2008-7-27 02:01 PM 發表

佢鍾意草粉呀..不過唔係好鍾意既
不過我驚佢聞到d藥味就唔食d草粉..到時仲要餵多幾次:046:

應該唔會~
因為其實草粉d味都幾重~應該聞唔到藥味~

我試過didi唔鐘意食o個隻藥水~
之後就直接將藥水塗落一塊菜葉度~
佢成塊食晒~~~
所以我估藥水味應該唔係好重.....
作者: jasmineyth))    時間: 2008-7-27 07:26:07 PM

原帖由 kwaikwai 於 2008-7-27 07:18 PM 發表

應該唔會~
因為其實草粉d味都幾重~應該聞唔到藥味~

我試過didi唔鐘意食o個隻藥水~
之後就直接將藥水塗落一塊菜葉度~
佢成塊食晒~~~
所以我估藥水味應該唔係好重.....

哈哈..其實我聞過..
有陣味囉...等我聽日試下先..
佢仲有2日藥呢:016:
作者: 百厭星_傻貓    時間: 2008-7-28 04:47:30 PM

原帖由 jasmineyth 於 2008-7-27 07:18 PM 發表

冇錯..佢地真係好醒..
平時幫佢地換廁所..
兔媽明明佔據左個籠門口好多位..
佢都搵到位攝出去:043:
知道你有菜係手..就即刻痴埋黎..
仲要走上你身,,流露可愛既樣
真係冇哂佢乎..:025:

:028: 佢地點衰都好,,,,千奇唔好咁容易就屈服於佢牙...玩返佢轉頭...哈..........:031:
:026: 係唔係見到你有菜就痴哂線咁牙!?我O個兩隻都係咁架///有野食O既話MAMA都唔認得
:035: 成日都扮傻...呢招對我黎講係冇用架...算吧啦///傻賓尼
作者: vice0926    時間: 2008-7-28 05:00:51 PM

哈哈..我隻hachi都好鍾意將成個兔攝入廁所隔離..
玩孤獨村!
作者: jasmineyth))    時間: 2008-7-28 06:37:15 PM

原帖由 百厭星_傻貓 於 2008-7-28 04:47 PM 發表

:028: 佢地點衰都好,,,,千奇唔好咁容易就屈服於佢牙...玩返佢轉頭...哈..........:031:
:026: 係唔係見到你有菜就痴哂線咁牙!?我O個兩隻都係咁架///有野食O既話MAMA都唔認得
:035: 成日都扮傻...呢招對我黎講係 ...

佢地就黎玩死我啦...:042:
佢地會痴哂線架..係咁痴住隻腳..不過如果佢地本身係籠,,用菜引佢都係唔肯出黎..:059:
同埋通常都係我餵菜,,所以會留意我多d..一有動靜就跑過黎XD
作者: jasmineyth))    時間: 2008-7-28 06:41:38 PM

原帖由 vice0926 於 2008-7-28 05:00 PM 發表
哈哈..我隻hachi都好鍾意將成個兔攝入廁所隔離..
玩孤獨村!

娃娃宜家間中都係咁..尤其係被逼食藥之後:024:
有時會攝少d入去...
不過明明唔係好夠位..次次攝完都要飛左2隻耳仔出黎..
咁辛苦做乜呢:026:

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2