PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 長毛黃金鼠 [打印本頁]

作者: 鑰匙    時間: 2008-10-28 12:58:22 AM     標題: 長毛黃金鼠

http://www.hkextra.com/news/twne ... 7&site=31070083

作者: 光之天使))    時間: 2008-10-28 09:23:15 AM

嘩........
唔知點解....就係覺得佢好似"法國人"...
d毛真係好長wor...唔知係上面望落去係咩樣架呢
作者: debbie1222    時間: 2008-10-28 09:53:31 AM

唉~~
我對鼠類....:065:
作者: lingyan    時間: 2008-10-28 10:26:42 AM

哇 ... 好似我以前個隻 momo ...
作者: lunguide    時間: 2008-10-28 10:58:07 AM

原帖由 光之天使 於 2008-10-28 09:23 AM 發表
嘩........
唔知點解....就係覺得佢好似"法國人"...
d毛真係好長wor...唔知係上面望落去係咩樣架呢

見到你咁講,我個腦海出現 一個景象:
呢隻嘢响度講法文.....
作者: cordero    時間: 2008-10-28 11:14:29 AM

鼠鼠咬人好痛:065:
作者: ‵小瑩 :]))    時間: 2008-10-28 11:29:44 AM

好似我隻茶茶啊~~~~
d毛又係咁長@0@
作者: cordero    時間: 2008-10-28 11:31:05 AM

點解d毛會咁長既?我未見過係寵物店有咁長毛既鼠鼠
作者: 芝士媽    時間: 2008-10-28 01:50:07 PM

第一次見呢種bor,可以餵佢食法包:057:
我鍾意鼠鼠:021:
作者: lingyan    時間: 2008-10-28 04:37:33 PM

有分長毛同短毛,
我個隻 momo 同呢隻好鬼死似樣,
d 毛都幾難打理 ..

附件: P1020319.JPG (2008-10-28 04:37:33 PM, 517.68 KB) / 下載次數 0
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTI2NDB8YjkwMzUyNTB8MTcxNzUwNDI4M3wwfDA%3D
作者: wesky    時間: 2008-10-28 04:41:18 PM

長毛好型仔啊 :023:
可惜我屋企唔可以再養啦 ~
作者: lingyan    時間: 2008-10-28 05:19:50 PM

哈哈 我隻MOMO以前偷MIFFY既零食食ga。

記得有一次,momo 係個籠到偷走左出黎,
跟住走左張我張床,訓訓下覺發現有d野係塊面到,
當時第一下就諗係咪小強 ....
就咁嚇醒左 ...
原來係 momo ...
作者: 芝士媽    時間: 2008-10-28 08:23:09 PM

原帖由 lingyan 於 2008-10-28 17:19 發表

就咁嚇醒左 ...

有冇擇親佢 :050:
作者: 光之天使))    時間: 2008-10-28 09:29:55 PM

原帖由 lingyan 於 2008-10-28 05:19 PM 發表

就咁嚇醒左 ...

訓訓下......係塊面....
都真係幾驚~~比我會第一時間打走佢...
偷走咁叻!?
我以前都養過倉鼠...真係成日走佬...
試過有一次搵晒成間屋都搵唔到...原來佢跳左出窗外面放花果個花槽...
作者: lingyan    時間: 2008-10-28 09:40:48 PM

原帖由 芝士媽 於 28-10-2008 08:23 PM 發表

有冇擇親佢 :050:

無整就佢,不過佢就嚇親我囉。

真係好識走佬 ....走過一次又一次,有次試過係miffy門口 .....食野 /_\

作者: zipzip    時間: 2008-10-28 09:51:28 PM

原帖由 光之天使 於 2008-10-28 09:29 PM 發表

訓訓下......係塊面....
都真係幾驚~~比我會第一時間打走佢...
偷走咁叻!?
我以前都養過倉鼠...真係成日走佬...
試過有一次搵晒成間屋都搵唔到...原來佢跳左出窗外面放花果個花槽...

你又係呀? 我個時個隻仲帶埋一家大細添呀!
(1 mum + 4 sons)
作者: 光之天使))    時間: 2008-10-28 09:55:28 PM

佢跳左出花糟...
結果我成個人擒出花糟...捉返佢...(我住十八樓)

d鼠鼠走得一次就識走第二次~
試過有一次我睇住佢走囉~原來佢係個籠d鐵枝中間"攝"出黎~
不停咁掙扎就可以成功"攝"出黎~
作者: lingyan    時間: 2008-10-28 10:20:20 PM

原帖由 光之天使 於 28-10-2008 09:55 PM 發表
佢跳左出花糟...

認同!!
鼠鼠走過一次就會有第二次,試過一次就有。

作者: 芝士媽    時間: 2008-10-29 01:54:43 PM

原帖由 光之天使 於 2008-10-28 21:55 發表
佢跳左出花糟...

好似話,鼠鼠只要個頭過得到,就全隻都過到.
作者: 光之天使))    時間: 2008-10-29 10:16:52 PM

原帖由 芝士媽 於 2008-10-29 01:54 PM 發表

好似話,鼠鼠只要個頭過得到,就全隻都過到.

所以如果養鼠鼠~
最好用膠籠~個頂係鐵枝就好...成個籠都係鐵枝就好易比佢走得甩

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2