PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 今期OXBOW好差 ... [打印本頁]

作者: lingyan    時間: 2009-1-18 11:05:27 PM     標題: 今期OXBOW好差 ...

星期六走到 I L R買草,
返到屋企拆開箱OXBOW草 ...
真係差到呢 .....
枯草超級多 ....
揀都有排揀 ...
最後都係唔揀,俾兔兔自己揀 ....

附件: P1050981.JPG (2009-1-18 11:05:27 PM, 288.22 KB) / 下載次數 32
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTM5MDd8MmEyZDAwNDN8MTcxODcxNzQ5MnwwfDA%3D

附件: P1050983.JPG (2009-1-18 11:05:27 PM, 280.63 KB) / 下載次數 35
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTM5MDh8YmJkOTk4YTl8MTcxODcxNzQ5MnwwfDA%3D

附件: P1050984.JPG (2009-1-18 11:05:27 PM, 292.11 KB) / 下載次數 34
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTM5MDl8YTYwNzIyMTJ8MTcxODcxNzQ5MnwwfDA%3D
作者: wesky    時間: 2009-1-18 11:55:22 PM

我果箱都係好....碎.....
你真係好好心機揀
作者: lingyan    時間: 2009-1-19 12:03:19 AM

D相係兔兔籠入面既草草黎 ga,
我無揀過草,因為我見到箱草真係多到呢 ....
係會揀極都有 ...
不如俾兔兔自己揀 = =|||
作者: 大富翁    時間: 2009-1-19 12:27:03 AM

嘩..真係幾差下bo!!
一定會食到成地都係...
作者: hh0    時間: 2009-1-19 12:28:55 AM

兔兔都可能揀到好無奈.....一係食一係絕食#^64^#
作者: lingyan    時間: 2009-1-19 11:26:23 AM

今朝起身清籠,
二籃草都已經無哂草 ...
剩返d枯草係哂地下 ... #^3_002^#
作者: kelvinkwan0719    時間: 2009-1-19 11:34:21 AM

我買momi都ok架..不過唔知你地兔兔食唔食...同埋好多芯
作者: hh0    時間: 2009-1-19 12:36:18 PM

yes ar, 我都轉左momi,ok,  好過oxbow
作者: 珊迪小姐    時間: 2009-1-19 04:25:43 PM

甘多葉甘既!? #^54^#
作者: elyse))    時間: 2009-1-19 06:44:03 PM

最近d oxbow真係差到哭..
我個箱都係咁...都分唔到係佢食剩定新鮮...:024:
作者: ping.tat    時間: 2009-1-21 01:29:36 AM

我都買左一箱~都好香同綠,不過枯草就好似多左DD~
現在考慮轉MOMI,因為上次買左包MOMI2CUT.試下俾佢地食
3隻衰仔出奇地食好多,連枝都食埋,因此打算轉~
同埋OXBOW成日斷貨,都要搵定一隻做後備
作者: 珊迪小姐    時間: 2009-1-21 11:23:42 AM

我Charcoal食開Momi , 前排Momi無貨就試食Nutrition Expert
我覺得質素差吾多,不過比較長...
我鍾意佢多支 可以多磨牙仔~

p.s. 建議大家去兔協買草,買滿$300免費送貨,
兔協賺到的錢是用來做果度d棄兔既生活費啊~值得支持~ #^5_002^#
作者: lingyan    時間: 2009-1-21 11:44:05 AM

我都考慮momi 2 cut,上次想買個陣咁o岩就無哂貨~同埋好似只有o個間先有2cut~
作者: hh0    時間: 2009-1-21 12:11:54 PM

momi 2nd 我都買過, 葉比較多, 用黎溝下1st 都幾好
淨食就唔夠枝
作者: katatata    時間: 2009-1-21 01:11:38 PM

#^40^#  我買左1箱OWBOW之後~~好多好多草碎...
今日訂左Nutrition Expert 11lb 試下...我係petegg到訂~
$360送貨~琴日訂~今日就可以送貨~同埋比兔協平少少~XD
作者: elyse))    時間: 2009-1-21 05:56:22 PM

原帖由 katatata 於 2009-1-21 01:11 PM 發表
#^40^#  我買左1箱OWBOW之後~~好多好多草碎...
今日訂左Nutrition Expert 11lb 試下...我係petegg到訂~
$360送貨~琴日訂~今日就可以送貨~同埋比兔協平少少~XD

我想問你訂個箱Nutrition Expert 靚唔靚牙
作者: katatata    時間: 2009-1-21 11:56:01 PM

#^70^#  都我仲未開袋~但拆左箱出哩睇~
22lb~分開4包packing~(晏少少先拆袋)
睇落去就比owbow草碎少~同埋ok綠~
同我之前箱owbow差不多~o___o"
我仲幾驚唔令~我一次買左22lb~$35x 蚊~

同埋真係辛苦petegg既店員~佢地送貨司機~
話送唔到去柴灣~我班寶貝又趕住要今晚食草~
要佢地2個店員拎22lb草~係油麻地來柴灣~
真係好唔好意思~10點幾~放工送貨俾我~
作者: hh0    時間: 2009-1-22 12:15:59 AM

呢間shop既服務甘好既
我未試過係呢度訂野,
好似要入左會先可訂貨, 是嗎
作者: katatata    時間: 2009-1-22 12:17:10 AM

200蚊入會~入左會有折tim o__o" 其實一箱草就已經夠入會啦"

我依家鍾意係依間買野~雖然係油麻地~要特登行去~
但係就服務態度好好~我唔介意行過去~再搭車~
只少~我唔鍾意係r記訂貨~因為r記態度差~"
買野差不多價錢~都係市價~我多數睇服務態度幫親~

作者: hh0    時間: 2009-1-22 12:23:46 AM

可唔可以打電話訂, 油麻地好遠啊
作者: katatata    時間: 2009-1-22 12:25:42 AM

可以上網訂或打電話都ok o__o"
可以送公司 / 送屋企~打電話去問就ok~

作者: hh0    時間: 2009-1-22 12:27:12 AM

唔該晒你.        .
作者: ping.tat    時間: 2009-1-22 02:39:56 AM

原帖由 katatata 於 2009-1-21 11:56 PM 發表
#^70^#  都我仲未開袋~但拆左箱出哩睇~
22lb~分開4包packing~(晏少少先拆袋)
睇落去就比owbow草碎少~同埋ok綠~
同我之前箱owbow差不多~o___o"
我仲幾驚唔令~我一次買左22lb~$35x 蚊~

同埋真係辛苦petegg既店員 ...

我想問d草香唔香~如果訂貨幾多日可以收到~
我都想訂箱試下~你可唔可以影相出來看看?
作者: katatata    時間: 2009-1-22 07:35:55 PM

#^71^#  如果問我鍾唔鍾意箱草~
始終我鍾意apd多d~apd香d~軟d~
依隻香就唔算太香~草味唔算濃~
比較硬身同好長~要剪短d先餵~
同埋就好乾好硬~我家唔係隻隻鍾意食硬既草~
我覺得同owbow差不多~但比owbow草碎少~
作者: 珊迪小姐    時間: 2009-1-23 05:16:57 PM

計我話雖然知道有時兔協會賣貴些少
但差只果dd錢  我就寧願幫襯兔協喇~~
話哂比多的錢都係幫棄兔姐~好有意義 =)
作者: stephanielwk))    時間: 2009-1-23 05:57:59 PM     標題: 回復 17# 的帖子

I always order my rabbit's stuff in petegg!~
I'm living in Siu Sai Wan but they also send to my home.
WHy they don't send to Chai Wan?
作者: pinwheelfish    時間: 2009-1-23 10:06:58 PM

因為大家話oxbow唔靚, 所以我買咗nutrition, 但兩隻臭豬都唔食, 花咗$$, 於是响兔協諗住攞d oxbow混嚟食, 點知原來兔協俾我嘅都係nutrition, 唔怪得兩隻野都係一d都唔食, 我而家仲諗緊好唔好買番OXBOW, 所以大家轉草都係買包細試吓佢地食唔食先, 唔好好似我咁~~
作者: hh0    時間: 2009-1-23 11:13:04 PM

pinwheelfish你宜家係唔係做緊暫養呀
作者: pinwheelfish    時間: 2009-1-24 11:04:35 AM

係呀~~我而家做緊暫養家庭呀~~養緊兩隻~~ 本來話兩隻仔仔, 後來發現原來一仔一女,即刻分開養, 但分開養之後隻女好臭脾氣, 本來佢地今個月月尾會去絕育, 但收到通知2月先拎走佢地

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2