PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 忘不了妳 - 肉鬆 #103,104,123,134,136 [打印本頁]

作者: Sammy1215))    時間: 2009-6-15 01:37:32 PM     標題: 忘不了妳 - 肉鬆 #103,104,123,134,136

我隻兔仔12個月大,約一星期前開始呵烂屎,唔多食野,後來見佢越來越5吽,
到依家就真係唔食野又唔飲水,呵尿又唔多,
個鼻又濕,有D白色既野係鼻流出泥,,係咪鼻梯丫..??
佢係咪感親丫???咁我應該點好丫.??
佢E家成日都好累,無哂力..
睇e生大約要幾多錢丫..??

作者: wesky    時間: 2009-6-15 01:50:37 PM

感冒或呼吸道感染, 已經極度嚴重
儘快睇醫生, 最好即刻去, 唔係就...

獸醫資料
http://mini-house.info/thread-41-1-1.html
醫療費統計
http://mini-house.info/thread-3110-1-1.html
作者: elyse))    時間: 2009-6-15 02:03:36 PM

你有無草粉,有就餵住佢食先....
睇醫生頭個次大約8百幾....你有白色既鼻涕機本上已經有菌....
之後驗到係咩菌後,大約4-7日之後,醫生會再開另外一隻藥....藥係另計
你要快d去睇,呢d唔拖得

作者: lenmui))    時間: 2009-6-15 03:06:32 PM

你要快d帶佢睇醫生了
作者: 兔仔怡v3v    時間: 2009-6-15 04:28:24 PM

佢成身都無力係因為佢冇咩點食野呀...
你屋企會唔會有針筒可以餵到佢食野呀?
如果冇草粉可以用糧溝水整爛爛地用針筒吸俾兔兔食丫...
盡快帶佢去睇醫生啦!!!
作者: lingyan    時間: 2009-6-15 05:53:07 PM

一星期之前已經爛CC就應該帶佢睇醫生...
你咁搞法佢可能連腸都停ga.....
快d帶佢睇醫生啦,
拖得越耐就會搞到越多事,
醫生費仲多丫..
作者: Jessie))    時間: 2009-6-15 09:36:08 PM

wa 你隻兔兔都好嚴重下!!仲要冇哂精神??
真係唔可以拖, 唔醫佢佢會頂唔順嫁喇!!
唔好再諗, 冇$既就問家人借住先啦:046:
作者: firen_freeze))    時間: 2009-6-15 10:42:30 PM

希望你會立刻帶兔兔睇醫生啦,

同埋,希望佢快D好返...
作者: Sammy1215))    時間: 2009-6-15 11:53:03 PM

= = ... 家人的說法就是"睇e生D$ = 不如買個隻" ...
我有用針筒餵 ar ... 佢唔多開口 ar ...
我都想帶佢睇e生 ... but ,,, 屋企人比零用$唔多(200/week)...
... 我依家盡量餵佢食 ... 飲暖水 ...
睇下呢幾目問唔問到人借 $ ...
作者: wesky    時間: 2009-6-16 12:23:55 AM

如果無能力帶兔兔睇醫生, 當初應該考慮唔好養兔
佢地始終都係生命!

希望你隻兔可以支持到落去....
祝你早日借到 $$
作者: hh0    時間: 2009-6-16 12:33:33 AM

你隻兔都幾嚴重, 又捱得好辛苦
又餵唔得多, 希望你盡快籌到$帶佢睇e生
越拖越貴越難e
作者: 小米    時間: 2009-6-16 12:43:46 AM     標題: 回復 9# 的帖子

問唔到外人借就同屋企人借住先吧...
最多勤做家務還債!!
快 D 帶兔兔睇醫生吧啦
作者: Jessie))    時間: 2009-6-16 01:33:20 AM

原帖由 Sammy1215 於 2009-6-15 11:53 PM 發表
= = ... 家人的說法就是"睇e生D$ = 不如買個隻" ...
我有用針筒餵 ar ... 佢唔多開口 ar ...
我都想帶佢睇e生 ... but ,,, 屋企人比零用$唔多(200/week)...
... 我依家盡量餵佢食 ... 飲暖水 ...
睇下呢幾目問 ...

你家人對生命既觀念都幾薄弱下嫁wor,
我對呢句話既說法: 等媽媽你老左多病痛既時候我掉你出街又得唔得呢?
作者: Sammy1215))    時間: 2009-6-16 01:41:46 AM

我依家想快D帶佢睇e生 ar = = ...
邊間醫院又平又好人 ar ???
我諗佢都有排睇e生嫁 na !!!
點可哄佢開口/整到佢開口 ar ???

作者: 千千    時間: 2009-6-16 01:45:29 AM

慢 慢   餵 LOW  
TRUBI 果 時  都 係   5 min 先  肯 食  小 小""
餵 到 我  腳痺
作者: Jessie))    時間: 2009-6-16 01:49:01 AM

九龍動物診所Kowloon Veterinary Hospital
Dr. Betty or Dr. Yan
九龍九龍城啟德道24及26號地下
tel: 2382 3300

$220 診金, 以我所知係最平

而最貴會係大圍果間
作者: Sammy1215))    時間: 2009-6-16 01:53:31 AM

原帖由 Jessie 於 2009-6-16 01:49 AM 發表
九龍動物診所Kowloon Veterinary Hospital

而最貴會係大圍果間

診金 = all ???
作者: Jessie))    時間: 2009-6-16 01:54:46 AM

no~~~~~~~~診金 是basic, 未計藥
作者: Jessie))    時間: 2009-6-16 01:55:40 AM

你預5百幾, 感冒既話

咁啦, 你帶3-4百蚊, 之後叫媽咪/daddy 陪你去睇
去到如果你唔夠$, 到時唔通佢地唔幫你出住先咩:057:
之後點還?做家務low, 佢地一定好開心

作者: aoi2003    時間: 2009-6-16 02:01:22 AM

樓主,,,你咁拖法,,拖得黎,,你隻兔,,唔好聽都講句,,可能已經死左啦
屋企唔借味同佢地踩到行...咩野卑鄙手段都出哂啦,,,
樓主,,你知唔知呀,,你明知你隻兔仔有病,,唔帶你隻兔仔去睇e生,,仲要俾比我地知道哂,,我地有權告你 虐畜 架

我阿媽唔中意我養寵物,,已經趕左我出家門啦,,我為左兔兔們租屋,仲同媽媽斷絕關係啦
作者: 千千    時間: 2009-6-16 02:05:41 AM     標題: 回復 20# 的帖子

兔 爸    你 都 好  為 D 兔 兔 BOR
作者: Sammy1215))    時間: 2009-6-16 02:08:37 AM

原帖由 Jessie 於 2009-6-16 01:55 AM 發表
你預5百幾, 感冒既話

咁啦, 你帶3-4百蚊, 之後叫媽咪/daddy 陪你去睇
去到如果你唔夠$, 到時唔通佢地唔幫你出住先咩:057:
之後點還?做家務low, 佢地一定好開心

我諗媽咪/daddy 唔會陪我去 ...
佢唔食野係咪 = 腸停 ar ???
佢眼都有小小發炎 ar = =
作者: aoi2003    時間: 2009-6-16 02:10:05 AM

原帖由 千千 於 2009-6-16 02:05 AM 發表
兔 爸    你 都 好  為 D 兔 兔 BOR

我係兔媽,,,兔爸幫我挾住兔兔們咋....:024:
作者: Sammy1215))    時間: 2009-6-16 02:11:39 AM

原帖由 aoi2003 於 2009-6-16 02:01 AM 發表
樓主,,,你咁拖法,,拖得黎,,你隻兔,,唔好聽都講句,,可能已經死左啦
樓主,,你知唔知呀,,你明知你隻兔仔有病,,唔帶你隻兔仔去睇e生,,仲要俾比我地知道哂,,我地有權 ...

你有$咪甘講 lo ...
我重係學生黎嫁 ...
我依家咪搵緊$睇e生 lo ...
作者: Jessie))    時間: 2009-6-16 02:14:59 AM

原帖由 aoi2003 於 2009-6-16 02:01 AM 發表
樓主,,你知唔知呀,,你明知你隻兔仔有病,,唔帶你隻兔仔去睇e生,,仲要俾比我地知道哂,,我地有權 ...

太令人感動喇:050: 你對d兔兔真係好好, 不過同阿媽反面始終唔係長遠既做法, 你or你家人不如做d野令你阿媽中意返小動物:051: (英兔救美?)
另一邊相你媽媽都幾自私自己唔中意小動物就要人地都唔養得仲要趕你走low 囧  好慘

講返樓主個筆先, 你家人真係咁忍心唔陪你去 \___/?!
而唔食野 既其中一個原因可能係腸停low, 呢d真係答你唔到因為我唔係醫生:073: 咁啦你下定決心帶佢去睇醫生, 等醫生睇下佢咩事, 好過你而家自己估
都係個句, 唔拖得, 我都知你仲係學生都好想養兔仔....而家已經唔係討論冇經濟能力許可既情況之下應唔應該養小動物呢個問題, 希望可以盡量諗d方法可以說服你家長

你不如try認真d同佢地講, 你想做個負責任既人, 你可以去做part time 還$, 都只係想佢地會借D$俾你救下你既寵物, 寵物唔係玩具, 係生命, 唔係病左就掉佢落樓買過一隻咁簡單!!!  睇下打唔打動到佢地@@??

作者: wesky    時間: 2009-6-16 02:20:08 AM

對兔兔好係好事
但同家人既關係都好重要架
作者: Sammy1215))    時間: 2009-6-16 02:21:41 AM

原帖由 Jessie 於 2009-6-16 02:14 AM 發表

太令人感動喇:050: 你對d兔兔真係好好, 不過同阿媽反面始終唔係長遠既做法, 你or你家人不如做d野令你阿媽中意返小動物:051: (英兔救美?)
另一邊相你媽媽都幾自私自己唔中意小動物就要人地都唔養得仲要趕你走low ...

block ???
直接上去 ???
我係 hkpet.net 都有問 ...
有人話紅紅磡有間診所 ,,, D人又好$又平 ...
作者: aoi2003    時間: 2009-6-16 02:22:12 AM

原帖由 Sammy1215 於 2009-6-16 02:11 AM 發表
你有$咪甘講 lo ...
我重係學生黎嫁 ...
我依家咪搵緊$睇e生 lo ...

so味叫你耍d卑鄙手段出黎...
你冇可能一時三刻搵到一筆錢(犯法另計)
咁你試下同你屋企人鬧下交,,爭取下,,再唔係就同佢地講下道理+少少恐嚇成份在內lor
"如果我第時有病,,你(父母)會唔會由我自生自滅,你地再生一個出黎呀??!!"
作者: aoi2003    時間: 2009-6-16 02:25:04 AM

原帖由 wesky 於 2009-6-16 02:20 AM 發表
對兔兔好係好事

我絕對唔會軟化架啦
因為錯不在我
作者: Jessie))    時間: 2009-6-16 02:25:45 AM

直接上去好似會貴D嫁嘛@@唔好咁做呀, 要打去book嫁
作者: aoi2003    時間: 2009-6-16 02:27:10 AM

原帖由 Sammy1215 於 2009-6-16 02:21 AM 發表

block ???
直接上去 ???
我係 hkpet.net 都有問 ...
有人話紅紅磡有間診所 ,,, D人又好$又平 ...

係味九龍動物醫院呀???
呢間ok架,,,我d兔兔們都係睇佢地
作者: aoi2003    時間: 2009-6-16 02:29:07 AM

原帖由 Jessie 於 2009-6-16 02:25 AM 發表
直接上去好似會貴D嫁嘛@@唔好咁做呀, 要打去book嫁

book分分鍾要等成個星期啵,,
我上次遲左幾個鍾打去已經排到去next sat...
作者: Sammy1215))    時間: 2009-6-16 02:33:32 AM

原帖由 wesky 於 2009-6-16 02:20 AM 發表
對兔兔好係好事

我諗住 tmr 求下呀媽 !!!
唔得 ga ... 帶左佢去先 ,,, 先小人後君子 ...
佢岩岩有尿出 &不斷打 "sit "
我幫佢"蘇"緊喉瓏
作者: Jessie))    時間: 2009-6-16 02:33:36 AM

原帖由 aoi2003 於 2009-6-16 02:29 AM 發表

book分分鍾要等成個星期啵,,
我上次遲左幾個鍾打去已經排到去next sat...

咁可能我上次好好彩@@ 即日有, 5點幾; book大圍果次就要2日了
作者: wesky    時間: 2009-6-16 02:33:53 AM

唉下你媽咪啦  同佢講下你想點  罵戰會有反效果
eg "隻兔再唔睇醫生就死架啦, 我淨係想救返佢, 唔要買另一隻, 都係幾百蚊姐, 俾我做個負責任既人得唔得 etc "
作者: Sammy1215))    時間: 2009-6-16 02:34:38 AM

唔得 ga ... 帶左佢去先 ,,, 先小人後君子 ...
我幫佢"蘇"緊喉瓏
作者: Jessie))    時間: 2009-6-16 02:35:10 AM

原帖由 Sammy1215 於 2009-6-16 02:33 AM 發表

我幫佢"蘇"緊喉瓏

你今晚真係要好好睇實佢先因為兔兔出事多係晚上(聽兔協姐姐講)
作者: Sammy1215))    時間: 2009-6-16 02:36:40 AM

佢係我懷抱到 ...
打" sit " 有問題嗎???
作者: Sammy1215))    時間: 2009-6-16 02:37:49 AM

佢已經奄奄一息 ...
我驚佢過唔到今晚 ...
作者: Jessie))    時間: 2009-6-16 02:40:12 AM

:077: ............................................................
作者: Sammy1215))    時間: 2009-6-16 02:40:33 AM

甘即係book唔到 na ???
作者: Sammy1215))    時間: 2009-6-16 02:41:44 AM

我會抱住佢成晚
作者: Jessie))    時間: 2009-6-16 02:43:00 AM

你都未book又點知會book 唔到~~~~你又一定唔夠$而家去睇急症了,
真係冇哂辦法, 如果過到明天, 打去佢冇時間, 就自己走上去, 佢會抽到時間幫你兔兔睇:041:
作者: aoi2003    時間: 2009-6-16 02:45:53 AM

不如去太平間24小時e院啦。
九龍動物vet d夜診都轉哂去果邊。
再唔係,不如我地每人捐幾廿蚊俾佢。

作者: Jessie))    時間: 2009-6-16 02:55:01 AM

捐得來都來唔切因為我個銀行ACCOUNT因為怕被人爆所以d $過唔到俾其他人只過到俾家人, 最快要到明天返工先過到$
作者: Sammy1215))    時間: 2009-6-16 02:59:43 AM

... 我今晚唔訓睇住佢有冇事 ...
作者: 光之天使))    時間: 2009-6-16 03:29:41 AM

我希望你隻兔兔可以捱到聽日睇醫生~~
加油~兔兔
作者: elvisli    時間: 2009-6-16 04:57:26 AM

你同你阿媽傾啦

你同佢講只係想醫好佢..試下應承佢比心機讀書唔激佢氣...

希望佢肯比錢你

希望兔兔可以捱得住啦

所以幾時都話..醫療基金真係好重要

睇住佢辛苦無能為力實在太殘忍

作者: Sammy1215))    時間: 2009-6-16 07:47:30 AM

呀爸呀媽比左500...
我fd1000...
also,,,我住小西灣ga...去九龍城哦間點去最快 ???
九龍城哦間開幾點???我想打去問下ar!!!
作者: 湯丸    時間: 2009-6-16 07:59:13 AM

Forget, disregard what I said.

作者: Sammy1215))    時間: 2009-6-16 08:13:30 AM

原帖由 湯丸 於 2009-6-16 07:59 AM 發表
Forget, disregard what I said.

我住小西灣ga...去九龍城哦間點去最快 ???
九龍城哦間開幾點???我想打去問下ar!!!
作者: 湯丸    時間: 2009-6-16 08:35:28 AM     標題: 回復 51# 的帖子

I don't know, I am calling 兔協 for you, PM me with your phone number if possible, I will call.
作者: 湯丸    時間: 2009-6-16 08:39:29 AM

is it this one?

九龍動物醫院
獅子石道20號地下
Tel: 23823300
$250 plus medicine

Website says 10:00 am open ar

作者: 湯丸    時間: 2009-6-16 08:43:40 AM

原帖由 Jessie 於 2009-6-16 01:49 AM 發表

而最貴會係大圍果間

Or this one ar.
作者: Sammy1215))    時間: 2009-6-16 09:17:12 AM

原帖由 湯丸 於 2009-6-16 08:43 AM 發表

Or this one ar.

this one ar !!! 我10點 call 佢book time ...
冇time ga ... 去左先 =]
作者: 湯丸    時間: 2009-6-16 09:21:35 AM

Good luck to both!!
作者: wesky    時間: 2009-6-16 10:06:43 AM

Good luck
Be quick
作者: Sammy1215))    時間: 2009-6-16 10:07:25 AM

點解電話冇人聽 ga ???
作者: Sammy1215))    時間: 2009-6-16 10:11:46 AM

book 左5點 = =
Dr yen ...
佢好唔好人 ???
作者: wesky    時間: 2009-6-16 10:13:35 AM

我怕你隻兔挨唔到5點....
紅磡都幾好

紅磡獸醫診所
Dr. Andrew Pilling
九龍紅磡黃埔新村民泰街30號地下
電話:2330 7566
急症:7111 0818 呼174
作者: Sammy1215))    時間: 2009-6-16 10:26:34 AM

原帖由 wesky 於 2009-6-16 10:13 AM 發表
我怕你隻兔挨唔到5點....
紅磡都幾好

紅磡獸醫診所
Dr. Andrew Pilling
九龍紅磡黃埔新村民泰街30號地下
電話:2330 7566
急症:7111 0818 呼174

Dr. Andrew Pilling 係鬼佬 ???
作者: wesky    時間: 2009-6-16 10:29:45 AM

係唔係鬼佬唔重要
最重要佢識得醫
即刻準備出門啦
作者: Sammy1215))    時間: 2009-6-16 10:31:35 AM

原帖由 Sammy1215 於 2009-6-16 10:26 AM 發表

Dr. Andrew Pilling 係鬼佬 ???

佢話Dr. Andrew Pilling今日做手術 ...
有另1個叫 dr jollian 應診 ...
12點3有位
作者: Sammy1215))    時間: 2009-6-16 10:34:35 AM

我決定左 na ... 有e生睇往先 na ... =[
作者: 兔仔怡v3v    時間: 2009-6-16 10:45:23 AM

如果你有資金點解唔WALKIN呢...
WALKIN都係貴多一百蚊炸...
如果你帶到佢去DR BETTY/DR YEN(九龍動物醫院)
佢見到你兔兔咁嚴重佢一定會俾你睇左先嫁!!!
你唔好再係到傾喇...你快D行動去做啦!!!
作者: BB囡    時間: 2009-6-16 10:47:08 AM

原帖由 兔仔怡v3v 於 2009-6-16 10:45 AM 發表
如果你有資金點解唔WALKIN呢...
WALKIN都係貴多一百蚊炸...
如果你帶到佢去DR BETTY/DR YEN(九龍動物醫院)
佢見到你兔兔咁嚴重佢一定會俾你睇左先嫁!!!
你唔好再係到傾喇...你快D行動去做啦!!!

係囉....你快d去啦...
兔兔真係拖唔到好耐...病左咁耐都好辛苦嫁啦
小心d呀
作者: 波丸媽    時間: 2009-6-16 11:28:19 AM

樓主可能有某一刻覺得我地個個都好恐怖吧..........
但係我地真真真係為左兔好
唔係惡就代表衰人,我地亦唔係特登話你既
只係,我地真係唔忍心見到隻兔咁辛苦
你做得會員入得黎問當然係要相信我地啦

希望兔兔可以過到呢一關啦
如果,你想佢以後都平平安安咁過,唔好再要洗$睇e生
咁就要睇樓主你點養,同埋要增加你養兔既知識了
而從樓主今次既事件黎睇,你隻兔已經左一個星期了
兔兔有咩事,一定係第一時間book e生先
養兔一定要知e生行情等等

希望樓主可以上黎講一講兔兔既近況

作者: Cody))    時間: 2009-6-16 12:02:51 PM

SAMMY 不如我借錢同埋你一齊去睇醫生先啦! DR.BETTY我隻兔兔有睇開架, 如果WALKIN係咪都OK架, 我返緊工, 但係可以請下午同你隻兔兔睇醫生先 OK?
作者: 兔仔怡v3v    時間: 2009-6-16 12:08:09 PM

原帖由 Cody 於 2009-6-16 12:02 PM 發表
SAMMY 不如我借錢同埋你一齊去睇醫生先啦! DR.BETTY我隻兔兔有睇開架, 如果WALKIN係咪都OK架, 我返緊工, 但係可以請下午同你隻兔兔睇醫生先 OK?

呢位兔友真係有心呢...
我諗樓主應該帶左兔兔去左睇醫生喇...
同埋佢應問到佢朋友同屋企人借錢...
我想應該沒問題吧!!=]
作者: 光之天使))    時間: 2009-6-16 12:22:16 PM

岩岩先起身....

希望隻兔兔無事啦~~
作者: Cody))    時間: 2009-6-16 12:24:48 PM

原帖由 兔仔怡v3v 於 2009-6-16 12:08 PM 發表

呢位兔友真係有心呢...
我諗樓主應該帶左兔兔去左睇醫生喇...
同埋佢應問到佢朋友同屋企人借錢...
我想應該沒問題吧!!=]

我都係欣賞SAMMY, 唔係好似有D人咁,見兔兔病就唔要, 佢都只係無錢帶兔兔去睇醫生, 希望兔兔無事就好啦!希望佢屋企人唔好再叫佢放棄兔兔啦! 有勿問題可以再上黎依到同我地講, 知道嗎?
作者: chocolate301    時間: 2009-6-16 12:29:40 PM

加油呀~!!希望兔兔會冇事啦!!
睇到我眼濕濕tim#^56^#
作者: elvisli    時間: 2009-6-16 12:33:11 PM

你睇左先啦..

有時間係到講不如帶左隻兔出去先啦

你唔洗book架...兔兔咁危急你帶左佢去九龍..護士會安排比你睇

錢已經唔係一個問題

但係我睇唔到你係唔係真係咁心急

起碼你有錢都未著鞋出門口
作者: Cody))    時間: 2009-6-16 12:53:06 PM

原帖由 elvisli 於 2009-6-16 12:33 PM 發表
你睇左先啦..

有時間係到講不如帶左隻兔出去先啦

你唔洗book架...兔兔咁危急你帶左佢去九龍..護士會安排比你睇

錢已經唔係一個問題

但係我睇唔到你係唔係真係咁心急

起碼你有錢都未著鞋出門口

我冧樓主已經帶咗兔兔去睇醫生, 最衰我咁遲先見到依件事, 唔係已經一早幫樓主帶兔兔去睇醫生, 希望兔兔可以救得返啦!
作者: BB囡    時間: 2009-6-16 12:58:37 PM

原帖由 Cody 於 2009-6-16 12:24 PM 發表

我都係欣賞SAMMY, 唔係好似有D人咁,見兔兔病就唔要, 佢都只係無錢帶兔兔去睇醫生, 希望兔兔無事就好啦!希望佢屋企人唔好再叫佢放棄兔兔啦! 有勿問題可以再上黎依到同我地講, 知道嗎?

其實都係嫁...講真我地出黎做野既...
有時$都會對我地有問題..何況佢只係一個學生呢
佢當初冇諗過咁多問題,可能係錯
但今次li件事,都睇得出佢有諗過辦法,
只係佢對兔兔認知須係唔多
佢冇家人支持,其實我都覺得佢好慘嫁啦
所以我都好希望兔兔會冇事
作者: Cody))    時間: 2009-6-16 01:10:37 PM

原帖由 BB囡 於 2009-6-16 12:58 PM 發表

其實都係嫁...講真我地出黎做野既...
有時$都會對我地有問題..何況佢只係一個學生呢
佢當初冇諗過咁多問題,可能係錯
但今次li件事,都睇得出佢有諗過辦法,
只係佢對兔兔認知須係唔多
佢冇家人支持,其實我都覺得 ...

非常同意, 所以見佢無聽屋企人既反對,繼續照顧病咗既兔兔, 我相信佢內心都好難受,加上佢屋企人重叫佢唔好要兔兔, 又無錢帶兔兔去睇醫生,其實好可憐,我地唔應該怪佢架,佢都唔想,希望大家都可以明白樓主既感受,雖然我唔係好有錢,但係真係感受到佢對兔兔既愛,所以先至想幫佢渡過, 希望大家都會為樓主既兔兔送上祝福同支持啦!
作者: chocolate301    時間: 2009-6-16 01:23:14 PM

係呀~!!其實佢仲係學生又得唔到屋企人支持~
真係唔夠錢同兔兔睇醫生真係好正常...
仲要佢屋企人講埋呢d說話...
俾我一定都會好唔開心好自責...

點都好啦~~希望兔兔冇事啦~~!!!

等樓主既好消息!!!
作者: Jessie))    時間: 2009-6-16 01:50:14 PM

好緊張 , 昨晚睇到3點實在太眼訓訓左@@今早一起身返到店就係開電腦入呢個post睇下兔兔有冇事, 希望佢可以大步lam過啦!!!同埋好心佢爸爸媽媽都咁大個人啦諗野仲咁細路, 生命都唔識得珍惜, 之前唔借$都算喇仲講埋d咁冇人性既說話:053:

兔兔回到家一定要來報平安呀
作者: BarbaraFok    時間: 2009-6-16 02:19:48 PM

唔知兔兔點呢#^56^#
作者: aoi2003    時間: 2009-6-16 03:23:44 PM

一時衝動而買寵物既後果。。。。:046:
作者: kumi))    時間: 2009-6-16 04:34:34 PM

兔兔仲有冇事阿??=)
作者: elvisli    時間: 2009-6-16 04:54:12 PM

其實我都幾擔心兔兔要醫好幾次...起碼要覆2次診

不過而家最緊係要兔兔過到呢一關

大家都等緊樓主報平安
作者: Cody))    時間: 2009-6-16 05:00:15 PM

無論點都好,希望樓主同兔兔睇完醫生可以比我地知道情況如果?相信依到都好多人好擔心同支持樓主既兔兔, 希望無事就好啦!
作者: Jessie))    時間: 2009-6-16 06:04:26 PM

點解睇咁耐既#^37^# 已經等左好耐喇, 兔兔唔係有咩事丫嘛:077:
作者: smallsuishan    時間: 2009-6-16 06:31:16 PM

希望兔兔冇事啦 :056:
作者: FATO_W    時間: 2009-6-16 07:15:33 PM

岩岩先睇返依個post
唔知兔兔好返未呢?
希望樓主快d上黎報平安啦
作者: 兔仔怡v3v    時間: 2009-6-16 07:28:19 PM

#^56^# 我由返工等到收工喇...
我依家要離開公司了...
希望兔兔快D返屋企啦~~~
作者: Jojo))    時間: 2009-6-16 08:33:25 PM

#^37^#
兔兔好D未呀?? 好擔心
如果我係香港我都借錢俾你!!!
作者: Cody))    時間: 2009-6-16 10:43:35 PM

希望樓主快d上黎報平安啦!大家都好擔心你同兔兔架!有任何需要都可以講出黎,知道嗎?
作者: helen_laam    時間: 2009-6-16 10:51:27 PM

好耐冇上o黎o勒~~
一上o黎睇到呢件事真係好心up呀~~
今次睇到醫生~~
但係樓主真係要每月三百三百咁儲下錢~~
要知道爸爸媽媽今次反對得~~
下次未必會咁順攤再借錢俾你o架~~
作者: aoi2003    時間: 2009-6-16 11:19:20 PM

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: BB囡    時間: 2009-6-16 11:31:04 PM

咁你又唔好咁講
可能兔兔有事樓主心情唔好呢
佢今日都辛苦左成日好累嫁啦
我地應該支持佢,而唔係再講li d冇用既說話
我地個個都好擔心兔兔嫁
作者: wesky    時間: 2009-6-16 11:39:33 PM

上唔上黎報告並唔重要
最重要係兔兔的平安
待樓主有時間或心情好一點再上黎交代下吧
作者: elvisli    時間: 2009-6-16 11:40:30 PM

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: Jessie))    時間: 2009-6-16 11:49:37 PM

唉, 唔好話我諗野太灰, 拖到而家咁嚴重先睇醫生, 可能兔兔已經去左彩虹橋:042:
到而家已經11點幾, 都仲未有消息?如果兔兔好返, 應該會好開心咁上來講先係
作者: 小米    時間: 2009-6-17 12:07:34 AM     標題: 回復 95# 的帖子

大家唔好諗得咁灰 . ..
小朋友都已經帶咗兔兔睇醫生 . . ..
返到屋企梗係照顧咗兔兔先
坐係電腦面前就唔願起身 ka la~
我地等多一兩日啦
作者: smallsuishan    時間: 2009-6-17 12:09:07 AM

始終佢係一個學生
佢做到呢一步已經好叻
有時屋企人反對亦係一個好大既困難
出黎工作既搬出去住 同一個學生話搬出黎住一定有好大分別

如果兔兔有咩事 佢自己都唔會好過!!
大家唔好再講D野令佢更加難受啦!!
作者: hamster1013    時間: 2009-6-17 12:12:05 AM

啱啱先睇到哩個post,
唔知兔兔點呢?
會唔會已經........#^37^#
所以唔敢上嚟,
怕我哋鬧佢呀?
希望快d有好消息啦!!
作者: 光之天使))    時間: 2009-6-17 12:22:59 AM

其實我都覺得兔兔已經.....
因為佢尋晚都話已經唔係好得...
捱到朝早....仲要撘車出去....
出一出街...兔兔應該好辛苦...

不過點都好,希望兔兔無事~
就算真係去左彩虹橋都希望佢開心幸福
作者: 珊迪小姐    時間: 2009-6-17 12:31:35 AM

偶然都會睇到尼類事情....
真係睇到好心up....
希望樓主點都上來報告一下而家情況係點啦
畢竟大家都好關心你的兔兔 =(

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2