PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 你地隻兔兔有咩唔好既habbit﹖ [打印本頁]

作者: 小糖^^    時間: 2009-7-20 02:53:54 PM     標題: 你地隻兔兔有咩唔好既habbit﹖

作者: 小糖^^    時間: 2009-7-20 02:56:29 PM

作者: elvisli    時間: 2009-7-20 03:10:47 PM

我反而想佢咬野佢咩都唔肯咬...

我諗MOCHA戀上左我整比佢既紙箱同地墊..一開閘就跑入去
作者: choi_ching    時間: 2009-7-20 04:38:59 PM

我果兩隻兔兔咩都咬得一餐
作者: cordero    時間: 2009-7-20 05:51:09 PM

珍珍唔咬野,但勁鍾意訓尿
又唔識去廁所...
作者: logon    時間: 2009-7-20 06:00:05 PM

5.  迷戀「自己個籠」
7.  迷戀「食物碗」
10.  放佢出籠玩時,喜歡同你玩躲貓貓
:056:
小時候既miffy耐唔耐都會咬下野
大個左突然變得文靜起黎兼唔鍾意痴兔奴
最鍾意既事不出3樣:
出籠扒係地發呆, 匿係籠訓, 同埋食
:055:
作者: firen_freeze))    時間: 2009-7-20 06:31:45 PM

MAX鐘意搞人地屋企門口放果D生果.....#^40^#

成條巷冇人敢放生果出去..費事供土地公公變成供兔......
作者: small_tra    時間: 2009-7-20 09:30:16 PM

咬電線~~~!

仲要係咬最貴o既電線~火牛~差電器條線~!
作者: 小糖^^    時間: 2009-7-20 10:03:24 PM

作者: helen_laam    時間: 2009-7-21 12:17:41 AM

小元本身冇乜壞習慣o架...
係暫養隻兔o黎o左就迷上o左咬紙皮...
可能佢想咬開塊板睇清楚隻暫養兔兔......#^40^#
作者: tracy))    時間: 2009-7-21 12:42:02 PM

四圍去廁所,就算"舖"報紙加尿片佢都唔鐘意,點都要"where"開先疴.......就算出到走廊都係咁......攪到我成日追住佢嚟掃屎.....
作者: 小糖^^    時間: 2009-7-21 12:49:25 PM

作者: chocolate301    時間: 2009-7-21 01:16:52 PM

我兔兔之前都冇咩野o架~
但而家出到o黎鍾意搵報紙咬...
又鍾意極速咁跑上一個好高o既櫃...
同埋而家o係個籠有時會咬廁所果塊出o黎#^36^#
作者: sheepman    時間: 2009-7-21 03:44:31 PM

仲有迷戀梳化底囉= =
我拉張梳化出黎
佢又入返去
我拉張梳化入去
佢又出返黎
真係俾佢吹漲:054:
作者: sheepman    時間: 2009-7-21 03:45:35 PM

原帖由 small_tra 於 2009-7-20 09:30 PM 發表
咬電線~~~!

仲要係咬最貴o既電線~火牛~差電器條線~!

係呀=.=
我都有
搞到我差唔到電!
作者: 其斤    時間: 2009-7-27 12:29:17 AM

:029: 點解冇咬電線選ga...
短短2個多月...換左3個風筒...好在唔係長插電"製":024: :024: :024:
作者: 小糖^^    時間: 2009-7-27 09:09:25 AM

作者: 勞仔    時間: 2009-7-27 02:31:50 PM

原帖由 小糖^^ 於 2009-7-27 09:09 發表

咬電線…咪即係膠類lor﹗﹗﹗ ^^

有d地方可以買保護電線膠嫁~可以買黎試下丫
作者: 小晴兒    時間: 2009-7-27 03:01:11 PM

包包冇咬野ge習慣及以上的壞習慣
但佢最唔好ge習慣係係個籠周圍懶尿><
作者: kittyz    時間: 2009-7-27 03:04:17 PM

蘿蔔中意攻擊個"鏟":015:
作者: 其斤    時間: 2009-7-28 10:07:03 PM

原帖由 小糖^^ 於 2009-7-27 09:09 AM 發表

咬電線…咪即係膠類lor﹗﹗﹗ ^^

0.0"哦哦。。。原來係膠類。。。(請原諒我既無知。。。)
=口="咁我冇選到果項tim!!!
作者: katatata    時間: 2009-7-29 12:34:38 AM

= = 我家班衰豬.......迷戀....既野.....
估都估唔到.....就係垃圾桶.....
開門.....沖呀~~跑出哩~轉個令彎......
"禽"住我房個垃圾桶~衝跌佢...
=  = 一頭中入垃圾桶到~搵野食.........

好似變左隻流浪狗咁....~"~ 激死
作者: firen_freeze))    時間: 2009-8-2 11:47:11 PM

原帖由 katatata 於 2009-7-29 12:34 AM 發表
= = 我家班衰豬.......迷戀....既野.....
估都估唔到.....就係垃圾桶.....
開門.....沖呀~~跑出哩~轉個令彎......
"禽"住我房個垃圾桶~衝跌佢...
=  = 一頭中入垃圾桶到~搵野食.........

好似變左隻流浪狗咁. ...

我隻兔兔都係AR,一開籠俾佢地出來,第一時間就係跑去垃圾桶....
因為佢地知道我會將D唔靚O既菜葉丟左(鍚佢地MA)
點知D衰兔唔領情!!!#^15^#

成日反轉個廚房!
作者: Dylan    時間: 2012-3-15 05:07:59 PM

迷戀咬電線因為電流有聲佢聽到我地聽 5 到
作者: Dylan    時間: 2012-3-15 05:16:31 PM

好中意真皮包括皮衫皮梳化皮鞋一著鞋就衝出黎佢 ko 咗我 d 皮鞋同皮梳化穿咗好多個大大既古窿
作者: 奶茶媽    時間: 2012-3-15 06:22:36 PM

周圍痾尿,咬膠袋,咬鄧腳,搵垃圾筒,咬衫鈕,咬我著緊嘅衫,咬兔爸腳趾
作者: 貓仔兔    時間: 2012-3-15 11:54:18 PM

1)咬電線(唔正版嗰條唔咬),光纖線(裝左2個月已經叫人整左2次)而家唯有買電線槽封日西
2)急奔上電視櫃,匿埋係電視後面同你捉迷藏
3)等兔爸諗住瞓時伏係佢個枕頭上面
4)細房有蕃茄等植物,唔俾入就等你入去嗰時極速標入去,推佢屁股就紮馬,係都唔肯出黎,出左黎都係門口伏你 吼你出黎又標番入去
5)咬爛日西兔爸啲鞋
6)坐係度同佢玩,嫌你左住就咬你屁股
7)有人開門就想標出走廊玩,俾人關左閘就攝係門同閘之間
8)唔老黎就用屁股"得"住你
9)偷飲我杯水....
不過...我都係好錫佢....(天生兔奴命呀...)
作者: Choyamui    時間: 2012-3-16 12:07:53 AM

迷戀(咬)「膠」
迷戀「紙」
迷戀「自己個籠」
dum地
叫囂
咬人!!!
作者: 月野兔    時間: 2012-5-12 01:20:52 AM

每日暴走時間到了,米糍在家巡了好幾個圈,便開始迷戀梳化底,跟我們玩躲躲兔了 另外,還很迷戀咬膠,佢一發現你發現佢,佢便扮路過,沒有在咬
作者: Shirley_Chan    時間: 2012-10-30 01:23:54 AM

我戈兩隻兔,以前成日都响個食物兜度大小二便,但係大大下又唔怕喎
仲有佢地好鐘意咬個籠
作者: Bube    時間: 2012-10-30 09:21:19 AM

當初仔仔們加入我地家庭時   又係乜都咬一餐
自從我比左個大紙箱佢地玩之後就冇事喇
我同兔爸當時犧牲左一個滑鼠 同一條光纖線.........

作者: fluffy    時間: 2012-10-30 09:54:30 AM

10.  放佢出籠玩時,喜歡同你玩躲貓貓
作者: puilee    時間: 2012-10-30 09:18:23 PM

日日係AM4點係咁噗,叫我起身比糧佢- -"

比我訓多個半鍾先反工都唔得

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2