PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 有效日期 [打印本頁]

作者: 吃不到的蘋果    時間: 2008-7-16 02:41:33 AM     標題: 有效日期

忽然想起....小寵糧的有效期通常是多久呢?

大家買東西吃時~自然會留意食用日期~

那麼買小寵的糧/小食這些..

甚至其他用品...會留意日期嗎?
作者: 吃不到的蘋果    時間: 2008-7-16 02:42:13 AM

唯唯...原諒你家主人的後知後覺吧= =||
作者: 甜品糕    時間: 2008-7-16 02:52:22 AM

買果陣通常都會留意下...
不過唔係全部都有寫日期出黎@@
好似我頭先買既蜜糖棒棒, 搵極都搵唔到日期@@

我大約一個月前係stationx訂左包mazuri, 有效日期係09年11月15日
即係...如果佢包mazuri唔係擺左係鋪頭好耐的話...有效期約一年半^^
作者: 吃不到的蘋果    時間: 2008-7-16 02:57:16 AM

我果包OXBOW....09年3月5日
呃....還有一年不到的時間呢@@||
作者: 茵茵    時間: 2008-7-16 03:13:47 AM

我開始買果時就已經留意咖喇.
唔只係鼠鼠食既野..  平時日常生活既我都會留意:021:
作者: 檸啡    時間: 2008-7-16 11:07:23 AM

第1次買果陣就係買了後才留意~
之後每次買都會留意埋個日期~
全部都係09年尾到期~
其實差唔多喇....糧就食3個多月就冇哂...
係零食......間唔中先俾~所以會擺得耐d~:014:
作者: sodmichelle    時間: 2008-7-16 11:38:48 AM

原帖由 吃不到的蘋果 於 2008-7-16 02:57 AM 發表
我果包OXBOW....09年3月5日
呃....還有一年不到的時間呢@@||

咁岩ge~ 我果包Oxbow都係09年3月5日呀~~:026:
作者: 吃不到的蘋果    時間: 2008-7-25 08:24:30 PM

不過以牠的食量....我覺得牠到期時都未必吃得完.....
作者: Tommy123    時間: 2008-8-28 12:06:56 PM

緊 係 買 之 前 睇 定 啦 = _ =
作者: mary343226    時間: 2008-11-22 08:33:41 AM

我包糧既食用日期09年:038: :038:
作者: carrielailai    時間: 2009-4-25 01:33:46 PM

我買糧係買左之後先睇...
買零食就掉返轉...
作者: Vicky    時間: 2009-5-15 09:25:19 PM

可能職業病發作......買咩都會睇日期......=.=
作者: 苛苛    時間: 2011-1-12 01:23:39 PM

呼; 涐 潑 現 源 徠 涐 好 朦 滴-___-..
壹 直 刀 吾 記 得 睇. 囧rz-口-..

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2