PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 兔仔虐待我... [打印本頁]

作者: Cwk    時間: 2009-10-2 10:55:36 PM     標題: 兔仔虐待我...

<----依個小朋友極度兇殘
次次上完兔協, 個衰仔聞到我有其他兔味就咬我, 屋企尚有其他人曾受害 /.\
已經沖完涼, 隔左幾個鐘
佢都仲聞到
今日一啖好大力咁咬落黎
咬左落右手中指關節位度, 3個血洞, 腫左同瘀左, 手指都屈唔到
今日好嬲佢

有無人d小朋友係咁惡...有無方法解決?
作者: elvisli    時間: 2009-10-2 10:58:54 PM

有時知佢呷唶都好過佢理都唔理你

下次佢咬你你反應可以大D..比佢知道佢咬人會整到人地痛
作者: Cwk    時間: 2009-10-2 11:11:51 PM

佢係好大力咬....
我覺得佢係霸道, 有兔味=有人黎搶地盤
我次次都會大叫
佢繼續次次一聞到就要咬人
俾佢咬完都去左止血...無時間慢慢罵 0.0

*除左咁, 佢平時好正常  = =
作者: lingyan    時間: 2009-10-2 11:21:26 PM

我都試過,咬到流血,腫左成個星期先好返,
差D俾兔爸捉去睇醫生~"~
作者: wesky    時間: 2009-10-2 11:36:49 PM

用你既愛心馴化佢
下次見狀即縮啊,  我都係咁避過波波既咬咬功 XD
作者: small_tra    時間: 2009-10-2 11:52:35 PM

我見過糯米糍呷我醋~但冇你個小朋友咁惡~!

有次兔協係荷里活搞活動~我係糯米糍面前抱住第隻兔兔~!

佢行出黎果陣~比佢見到~佢之後行返轉頭返個紙箱入面~!
作者: williamchw    時間: 2009-10-2 11:54:04 PM

我都試過 :022: :022:

佢咬完我之後, 我即刻追住佢, 指住佢咬我的位置話比佢聽"好痛呀!!!" :011: :011:

試左幾次又真係WORK喎~~ 佢再咬你都細力左.:021:
作者: Cwk    時間: 2009-10-3 12:05:49 AM

愛心無效...已經發生左成年 0.0
今日就係隔住籠, 見佢無乜異樣, 以為無味
佢個樣又好似平時o爹人咁
咁就隔住伸手入去摸下佢
同佢講『大方d啦, 其他兔兔無人錫好慘架』
跟住就一野咬落黎, 隻手卡係兩條鐵中間
縮都縮唔切....
作者: lingyan    時間: 2009-10-3 12:26:28 AM

可能你唔講呢句就無事 #^51^#

兔兔答你 : 你困我係籠我都好慘GA
作者: monkey_1414    時間: 2009-10-3 04:04:59 AM

我都好想我既寶貝會妒忌:050:
作者: 波丸媽    時間: 2009-10-3 11:38:23 AM

wa..............你既小寶貝佔誘慾好強啊#^4_002^#
作者: Cwk    時間: 2009-10-3 12:48:52 PM

咁有無方法解決呀 :050:

上去一次要全日將自己同個衰仔隔離

籠都要其他人執, 一行過去佢就衝過黎 :044:
作者: wesky    時間: 2009-10-3 01:15:21 PM

佢性格係咁, 好難改 o.o, 唯有小心d, 唔好踩親佢條尾
作者: kassdy    時間: 2009-10-3 01:51:45 PM

我個仔佢都有咬我手指幾次,我有時摸佢頭仔按摩,按按下我睇電視停左手,佢就一口咬落黎....好似話: 工人,咪停手......大少鍾意按摩:050:
作者: kittyz    時間: 2009-10-3 05:19:13 PM

之前都試過俾蘿蔔咬到隻手瘀左,果陣都幾嬲#^59^#
作者: choi_ching    時間: 2009-10-3 05:38:34 PM

我果兩隻就冇咁惡lu...佢地最多唔睬我囉#^81^#
作者: tracy))    時間: 2009-10-3 07:15:15 PM

沖完涼都仲聞到其他兔兔既味咁勁?!!!!下次要唔要沖完涼噴埋香水先行去佢到呀?
作者: Peiian))    時間: 2009-10-6 08:54:28 AM

原帖由 Cwk 於 2009-10-2 10:55 PM 發表

第一次聽呢個TOPIC, 好吸引人~~:053: :053:
作者: elvisli    時間: 2009-10-6 12:10:10 PM

通常都係我咬Mocha...佢咬我都係用牙仔細細力印一印我..好小話大大力咬落去
作者: ∥傻楓☆〞    時間: 2009-10-6 07:22:01 PM

我未試過喎-.-:043:
唔知BeBe第時會吾會甘呢?:077:
作者: vivipig    時間: 2009-10-6 07:31:13 PM

丁丁本來唔咬我架~~~
不過最近用左草鋪籠底, 佢又好衰咁多左屎屎係草到,
而家日日要汁"金"~~~
有次佢去緊廁所, 唔鐘意我係到汁金, 佢咬左我一啖~~~
我就大聲同佢講好痛呀~~~ 之後個幾鐘都係到哦佢, 好痛呀~ 好痛呀~
又比手指佢睇~ 同唔摸佢~~~
第2次我汁籠佢都係細細力咬, 咬完就立即走開~~
我又係哦佢, 話好痛~~~ 第3次, 佢只係用頭頂我一下, 再輕輕力找左我一下~~~

唔知係咪哦得多, 丁丁都覺得我煩~~~:057:

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2