PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: MOMI及NE唔再出草,點算? [打印本頁]

作者: wm20472    時間: 2009-10-10 11:08:45 PM     標題: MOMI及NE唔再出草,點算?

今日問鋪頭訂草,MOMI及NE唔再出草, 真的是事實嗎?

我又想平,又想可以幫助磨牙,所以食開MOMI 1st cut
2隻囡囡被迫要轉草.....救命呀!

APD貴一倍
OXBOW草枝佔一半,又無1st Cut咁多枝咁好磨牙
應該轉甚麼牌子好呢?
作者: wesky    時間: 2009-10-10 11:10:28 PM

MOMI 唔出草 o.o ??
我兩隻食開 oxbow, 牙仔都仲好健康
作者: Vinkivan    時間: 2009-10-10 11:23:17 PM

我個人覺得食OXBOW都唔錯呀~ 我家啲小鬼都係食OXBOW~!!
作者: 喵喵    時間: 2009-10-10 11:41:46 PM

之前我買過MOMI呀 不過兔兔唔多肯食 唔知係咪硬身d呢...
作者: hh0    時間: 2009-10-10 11:46:27 PM

真係?  仲打算買草添, 食開momi......
作者: wm20472    時間: 2009-10-11 12:11:56 AM

我都只係淨返大半包,要轉草就要現在轉~
所以我都想問各位兔友知唔知情況....:047:
作者: katkat    時間: 2009-10-11 12:13:22 AM

oxbow and jojo's
小樹同發發都食呢兩隻。有時會俾apd。
作者: 尤尤    時間: 2009-10-11 12:28:33 AM

真定假架??#^31^#
如果唔出好大煲架喎....
大家到時又要搶草....
唔係兔兔實冇野食....#^40^#
作者: katatata    時間: 2009-10-11 12:58:47 AM

之前我訂草時, 寵X旦個到都話唔會再返NE 22LBS
我唔知所有草都停TIM... 我之後訂左JOJO,
但我又嫌JOJO似2ND CUT, 龍貓食2ND唧, 但兔兔又唔想俾2ND
但OXBOW又唔分開獨立包裝, 好難訂大箱, 同人SHARE WO...
作者: 燒雞。﹏。))    時間: 2009-10-11 01:52:35 AM

唔係卦:046:
我家totwo由細到大食開momi
都唔知轉咩草好......
作者: lingyan    時間: 2009-10-11 01:59:15 AM

我個隻都食 oxbow ga wor,
牙仔都無事。
作者: chocolate301    時間: 2009-10-11 02:05:57 AM

momi都唔出?!
我仲見兔友講兔兔肯食momi o既話d屎屎會靚d~
仲諗住遲d試下俾拖肥食tim...

不過拖肥食開oxbow+apd~~
作者: 兔仔怡v3v    時間: 2009-10-11 02:07:33 AM

之前有一排momi好差我都幫mimi轉左jojo
之後發覺jojo其實都唔差嫁..
因為據8路兔既姐姐話jojo係同APD同一個廠出既..
都有粗枝...不過冇MOMI咁硬...
同埋都好香好綠嫁包草..
兔友有興趣可以影相俾你地睇下
作者: FATO_W    時間: 2009-10-11 02:16:30 AM

下....咁突然唔出草既?
好在我兔兔食開oxbow
其他兔友不妨試下 都唔錯牙
作者: 湯丸    時間: 2009-10-11 02:34:03 AM

May be it's only that store? did you ask others ar??
作者: Suki00623    時間: 2009-10-11 03:14:49 AM

應該唔會掛,咁突然。
唔知係咪呢個原因呢..之前同8號x職員講過..因為pet旦 同 x協 要力谷新草 jojo,所以唔再賣momi( 之前仲做大特價散貨 ,所以8號都要迫做特價.結果我就被吸引到..:039: 趁平買定一箱)。 Then 佢地賣完晒就同人講momi草有問題,順便又推下jojo,結果momi 就唔批草俾佢地賣,商業因素味重。
另外,我唔係咁清楚,其實成日轉草/糧,對兔兔會唔會好難適應?
同埋用咩方法去得知新草比舊草好? ( 除了只聽店員說 )

不過這件已經係上星期既事,聽日我去八下,確實完再話俾大家知
以我所知..好多地方都有momi 賣 , q-pxt ,8號,R記,紅x白 ,
簡單d...大家都可以去問下..唔使估估下:012:
作者: small_tra    時間: 2009-10-11 09:17:55 AM

下.....希望唔好唔出丫

我2隻大帝係食momi架~~~食oxbow會食少d架~!
作者: 光之天使))    時間: 2009-10-11 10:01:56 AM

定我仲岩岩打算溝d momi比total食下添
作者: lunar    時間: 2009-10-11 10:28:13 AM

不乖都食開momi,不過佢細隻食得好少,有排都未要想轉草問題
作者: firen_freeze))    時間: 2009-10-11 11:05:28 AM

#^37^# 唔好停賣啦.....仲要咁突然...

MAX 都係食開MOMI 架喎.....

好多兔友都係MOMI FANS 喎.....
作者: choi_ching    時間: 2009-10-11 11:10:22 AM

唔好唔出MOMI丫.....我果兩個都係MOMI 1st Cut 既 super fan......#^56^#

唔出都唔知點算丫#^37^#
作者: choi_ching    時間: 2009-10-11 11:11:07 AM

今日出下去金魚街8下先...有任何情況再上黎報告=]
作者: seefun    時間: 2009-10-11 12:56:57 PM

草的零售係香港好似係分得好清楚的,係Qpxt / 龍x樂園 / pet centrxl 這些舖有得買
既就一定唔會出現在兔協 / Q 兔 / i x rabbit 到,既然Momi 已經在龍x樂園上架,
咁就一定唔會係以前買開的地方搵到.去Qpxt / 龍x樂園 搵喇,應該會有既.
其實只有Oxbow , APD係美國是大公司,出名供應有品質的草同pet的食物.
但Momi同NE就真係冇咩名. 反而 Kaytee在北美都係大公司. 近年香港多左
新牌子的草供應: momi, ne, jojo, Zupreem, 但到底草質如何,公司實力,供應穩定與否,都是未知數.而兔兔口味固執,腸胃脆弱,所以最好都唔好太過依賴一種草,
mixed兩種會穩陣d,亦要小心試新轉草呀.
作者: kassdy    時間: 2009-10-11 01:10:19 PM

上星期去兔協訂Momi,點知佢哋話唔賣momi la...
我個仔之前唔鍾意食Oxbox..終於食轉完箱9bl(晒完)....arm arm食Momi 1st Cut 2 weeks,佢食多好多....重諗住今日去第二度訂tim...
咁我重轉唔轉草ar?....轉momi個仔食多d, but第日買唔到又要再轉草....:050:
點算?
作者: katatata    時間: 2009-10-11 02:14:09 PM

我岩岩個月由ne 轉左 jojo, 因為個時無ne返...去左試jojo
其實都ok, 草貨好似apd既2cut咁, 好干身, 好香, 都唔錯
如果唔介意食2cut, 或混草既話, 可以試下, 3包為1箱, 1箱都9lbs~
係寵x旦就比較平, 計埋會員價, 1箱$235, 多x龍就$250,
當然我覺得apb係最好, 干身/綠/香/幼細少少, 分1,2cut,
oxbow都ok, 都平身/香/粗硬, 只係草質唔穩定而已~
作者: arlingling    時間: 2009-10-11 07:49:49 PM

我今日先係r記buy左2包momi喎,
佢地又冇同我講唔賣momi喎!
如果冇就慘啦,:050:  我兔兔係momi既fans!!
momi d枝好粗, 磨牙一流!!
同比起oxbow, 我覺得d cc真係靚好多:051:
作者: 千千    時間: 2009-10-12 12:03:21 AM

trubi 只係 食momi  甘 依傢 轉 咩  草 好牙
作者: akaicathy    時間: 2009-10-12 02:06:04 AM

oreo都係momi fans黎ga.. ><
食左momi咁耐d便便都靚靚ga..
好彩我近排先訂左22lbs
都仲有一段時間轉草ge..
作者: yy0322    時間: 2009-10-12 02:40:16 PM

禁8號兔會唔會都唔賣momi?
作者: wesky    時間: 2009-10-12 03:06:50 PM

賣曬就無
作者: wm20472    時間: 2009-10-12 04:27:10 PM

:048: :048: :048: :048:

作者: wm20472    時間: 2009-10-12 08:03:32 PM

:048: :048: :048: :048: :048:

作者: karinaaa219    時間: 2009-10-12 08:09:36 PM

MOMI 草會再出啊應該..

http://mini-house.info/thread-6289-1-1.html

唔知幫唔幫到大家。
作者: BarbaraFok    時間: 2009-10-12 09:56:51 PM

問左8號仔, 佢地話冇咁既事
貨源穩定, 唔駛驚喎:026:
作者: yy0322    時間: 2009-10-12 10:18:50 PM

禁都好d><

:026: :026: :026:
作者: 尤尤    時間: 2009-10-12 10:24:18 PM

係虛驚一場姐....
我仲驚冇草食添..
放心哂...#^14^#

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2