PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 兔聚意見收集箱 (重要事項 6樓及20樓) [打印本頁]

作者: elvisli    時間: 2009-10-23 12:55:52 AM     標題: 兔聚意見收集箱 (重要事項 6樓及20樓)

為了令本年度的兔兔派對(11月1日)舉行得令大家滿意

在此希望收集各位兔友之意見

如場地布置/活動/工作坊內容等等

所有意見都會於工作人員會議中討論

希望大家踴躍發表

不過

請不要學mocha爸咁無聊成日講廢話...

重要事項:
6樓及20樓

作者: 千千    時間: 2009-10-23 01:53:40 AM

=w=  要 點 dress up 去"
作者: elvisli    時間: 2009-10-23 01:57:20 AM

最好唔好著短裙啦...有時D視線避唔哂....

短褲/牛仔褲就最適合

仲有..不要著穿窿襪..到時應該要除鞋

相機/DV 任影唔嬲...(人樣除外)

作者: 千千    時間: 2009-10-23 02:14:10 AM

千 千  無 相機 =3=
作者: stephanielwk))    時間: 2009-10-23 02:49:43 AM

我想問下兔兔係咪一定要着halloween服裝?
藍藍由細到大一着衫就發脾4吾高興...
我早幾日試下幫佢着我家姐好耐之前係日本寄嚟既兔衫(其實係買比小賓女...),點知個仔豬肥到突左差不多1/3 - 2/3個身(=_=)頭細身大...
好期待見到你地(人&兔)喔!
作者: wesky    時間: 2009-10-23 07:41:46 AM

.必須穿著牛仔褲或長褲
.進入兔兔活動範圍內必須除鞋

Haloween 服裝唔一定要著, 小飾物都得, 如蝴蝶結, 帽 等

詳情會於星期一公報

作者: neutraly    時間: 2009-10-23 08:20:49 AM

原帖由 elvisli 於 2009-10-23 01:57 AM 發表
最好唔好著短裙啦...有時D視線避唔哂....

短褲/牛仔褲就最適合

仲有..不要著穿窿襪..到時應該要除鞋

相機/DV 任影唔嬲...(人樣除外)

:073: :073:

我想學下點抱兔兔!!~
作者: neutraly    時間: 2009-10-23 08:28:01 AM

原帖由 stephanielwk 於 2009-10-23 02:49 AM 發表
我想問下兔兔係咪一定要着halloween服裝?
藍藍由細到大一着衫就發脾4吾高興...
我早幾日試下幫佢着我家姐好耐之前係日本寄嚟既兔衫(其實係買比小賓女...),點知個仔豬肥到突左差不多1/3 -  ...

下個禮拜就係喇!等左咁耐.我同兔爸都好期待呀!:073:
不過仲諗緊有咩辦法幫佢地"裝飾"下!:043: 你知兔地幾煩架啦~幾有性格架啦!驚佢唔鐘意!:062:
而家halloween都幾多小飾物..不過點擺上佢地度..都係一個問題!:068:
作者: elvisli    時間: 2009-10-23 10:07:52 AM

大家都係時候洗下個出街袋~

打理好兔兔既靚樣~出街見兔了
作者: bonedog    時間: 2009-10-23 11:11:18 AM

我都新買左部相機#^64^#
不過我仲係新手學影.. 到時要你地d 高人指點呀下#^9_003^#
其實我呢排都周圍搵d ”服裝”俾普樂.. 似乎真係無咩岩心水
今個星期六去兔協剪埋甲先, 費時到時長指甲利指甲抓傷其他人兔呢

其實洗唔洗帶定兔帶去呀﹖
作者: neutraly    時間: 2009-10-23 11:32:51 AM

原帖由 bonedog 於 2009-10-23 11:11 AM 發表
我都新買左部相機#^64^#
不過我仲係新手學影.. 到時要你地d 高人指點呀下#^9_003^#
其實我呢排都周圍搵d ”服裝”俾普樂.. 似乎真係無咩岩心水
今個星期六去兔協剪埋甲先, 費時到時長指甲利指甲抓傷其他人兔 ...

買左咩機?單反?

我都諗緊帶唔帶?帶左有咩衣郁.都可以抆住佢?唔使比暴力事情發生!不過兔地唔鐘意縛住!~:026:
我見第一屆兔聚d相.無兔帶!~
作者: elvisli    時間: 2009-10-23 12:04:49 PM

因為室內的關係及兔友們會圍圈活動,所以都不會規限大家一定要用兔繩

但最好都帶定..萬一兔兔失控都可以用兔帶控制住,繼續活動
作者: bonedog    時間: 2009-10-23 12:43:49 PM

原帖由 neutraly 於 2009-10-23 11:32 AM 發表

買左咩機?單反?

我都諗緊帶唔帶?帶左有咩衣郁.都可以抆住佢?唔使比暴力事情發生!不過兔地唔鐘意縛住!~:026:
我見第一屆兔聚d相.無兔帶!~

唔係呀, 買左g11 諗住學到咁上下先再買單反... 反正單反番黎都係用auto無意思..
到不如買部半專業既番黎慢慢再上手~因為我怕買左單反有d位唔識影而影唔到兔兔既一面XD

如果係咁我都帶定兔帶啦..不過我一個人同唔到佢套兔帶..#^56^#
作者: neutraly    時間: 2009-10-23 01:08:53 PM

原帖由 bonedog 於 2009-10-23 12:43 PM 發表

唔係呀, 買左g11 諗住學到咁上下先再買單反... 反正單反番黎都係用auto無意思..
到不如買部半專業既番黎慢慢再上手~因為我怕買左單反有d位唔識影而影唔到兔兔既一面XD

如果係咁我都帶定兔帶啦..不過我一個人 ...

嘩~g11?~粉果爸.都鐘意玩相機.到時交流下~(不過佢係鐘意玩.但又唔叻!)~

我地都係諗住袋入面幫佢帶咋??或者去到...有人識抱兔...就帶到卦??:026:
作者: elvisli    時間: 2009-10-23 01:27:52 PM

放心..到時有WESKY攝影師同大家交流影兔心得
作者: neutraly    時間: 2009-10-23 02:10:28 PM

原帖由 elvisli 於 2009-10-23 01:27 PM 發表
放心..到時有WESKY攝影師同大家交流影兔心得

:062: 好呀~
作者: bonedog    時間: 2009-10-23 06:38:11 PM

到時應該即場#^9_003^# 整番個攝影堂
作者: 小米    時間: 2009-10-23 07:02:38 PM

我覺得到時各兔友最好每人帶最少兩塊尿片,
一來保護自己(兔兔放水), 二來可以keep人地地方清潔
另外, 大家可以幫忙一人帶一條大沙灘巾去現場搵衣夾駁埋做圍牆~
咁阿芷就可以 no need 買布....
而且到時五顏六色既浴巾.到時就可以做布景影相 TIM ^^
作者: small_tra    時間: 2009-10-23 07:14:58 PM

我屋企冇尿片wor~~~因為我2隻兔兔係屋企都唔洗用~!

唔知有冇人送2塊比我呢~!?:057:
作者: wesky    時間: 2009-10-23 07:17:41 PM

重要事項:
1. 兔兔只能於指定範圍內活動;
2. 一旦兔兔撒尿, 務必第一時間用尿片抹乾淨, 如被發現地下留有小便漬, 將會被收取 $500 清潔費 ($20/人);
3. 如未能如期出席,須於活動前三天通知,讓空缺由他人補上,否則已繳款項將不獲退還(Cafe 收取)

其他事項:
.每人可自備最少兩塊尿片,避免’供應不足’
.到時會有特別縫製的布料及地膠劃分兔兔活動範圍,大家無須帶沙灘巾
.自備兔繩,以備不時之需

作者: 小米    時間: 2009-10-23 07:18:09 PM     標題: 回復 19# 的帖子

冇問題啦!
但到時你對兔兔要比我左擁右抱 ka bor
制唔制 sim:057:
作者: small_tra    時間: 2009-10-23 07:28:53 PM

原帖由 小米 於 23-10-2009 07:18 PM 發表
冇問題啦!
但到時你對兔兔要比我左擁右抱 ka bor
制唔制 sim:057:

糯米糍都可以o既~你唔介意佢冇左隻腳仔~!

oreo就免啦~~!

因為我養左佢咁耐~我都係係佢岩岩返黎果3~4個月~我抱過佢~

之後佢大左唔比人抱~我都想抱下~我都好耐冇得抱啦!:077:

唔洗~講下笑~我自己會去買包~
作者: Ellen    時間: 2009-10-24 07:34:33 PM

下但係我屋企冇尿片喎,,
邊度買平啲呀/3\"
作者: smallsuishan    時間: 2009-10-24 07:37:14 PM

Hill媽都好想去啊!!!!!!!!! :077:
作者: wesky    時間: 2009-10-24 08:23:46 PM

你太遲啦, 等下次啦 haha~ :037:
作者: smallsuishan    時間: 2009-10-24 08:31:55 PM

你 :037:<< 咁樣 太囂張囉!! 我唔鍾意丫~
hill仔嬲你丫
作者: elvisli    時間: 2009-10-24 08:34:19 PM

想買平價尿片可以去吉之島既十蚊店買
作者: wesky    時間: 2009-10-24 09:28:50 PM     標題: 回復 26# 的帖子

玩下姐, 唔好咁認真 ~  :053:
下次預埋 hill 仔啦
作者: 波丸媽    時間: 2009-10-25 12:26:39 PM

原帖由 小米 於 2009-10-23 07:02 PM 發表
我覺得到時各兔友最好每人帶最少兩塊尿片,
一來保護自己(兔兔放水), 二來可以keep人地地方清潔
另外, 大家可以幫忙一人帶一條大沙灘巾去現場搵衣夾駁埋做圍牆~
咁阿芷就可以 no need 買布....
而且到時五顏六色 ...

小米.......
我已經買左,車好晒啦...........
依家整緊d 兔兔飾物
作者: sabirababy    時間: 2009-10-25 01:08:23 PM

下次我又去:078:
好想見下其他兔兔:023:
作者: bonedog    時間: 2009-10-26 03:36:39 AM

到時洗唔洗自備草同埋水兜俾兔兔用呀﹖
水到時會有定要自己帶﹖如果絛水兜既供應就要自己帶啦
作者: wesky    時間: 2009-10-26 09:00:24 AM

自備兔兔食物, 如乾草
水, 大會可以提供, 容器自備
作者: 小米    時間: 2009-10-26 05:33:28 PM     標題: 回復 29# 的帖子

我整咗頂帽仔比佢...不過細得滯..
淨係笠到佢耳仔^^"

另外呢, 兔婆唔知係邊執到條 98% 新既 15L木糠..
想問有冇將出席既兔友有興趣呢?
作者: neutraly    時間: 2009-10-27 09:54:28 AM

請問有冇屯門/元朗/天水圍0既兔友...可以一齊call車出去??
可以一程去到..唔使轉車or行路!!:062:
作者: 光之天使))    時間: 2009-10-27 10:22:12 AM

如果call車幾錢??
作者: neutraly    時間: 2009-10-27 10:28:00 AM

原帖由 光之天使 於 2009-10-27 10:22 AM 發表
如果call車幾錢??

我諗百幾蚊..~??
我試過係旺角 call貨van返屯門100蚊..(不過係平日)~
又試過係油麻地call唔知七定八折的返屯門..(百五蚊)~
如果有5人每人應該三十四蚊ok卦~??當然貨van就會好d~鬆動d!:009:
不過假期可能貴少少~同埋可能會少d車由屯門出去.未必call到!

我見拎住隻兔兔好似好重,,
我屋企去又要轉車..就算有車直接去到..都要行!
我同粉果爸又有兩人..咪睇下有無附近兔友有興趣一齊call車...share下...
如果無...我地都係會搭返巴士!:061:

作者: elvisli    時間: 2009-10-27 04:34:32 PM

你可以問問wesky同芷姐姐..佢地2個都元朗出發...

可以早一日打定去問定可唔可以安排到車比你地果個時間
作者: uumeme    時間: 2009-10-27 05:35:03 PM

我有兩間call 車 (貨van) 電話, 如要, 可pm我.
作者: uumeme    時間: 2009-10-27 05:36:46 PM

唔知有冇人會由將軍澳區出發呢? 可以一齊去.:040:
作者: wesky    時間: 2009-10-27 06:43:16 PM

我地搭公共交通工具 o.o
作者: neutraly    時間: 2009-10-27 07:21:17 PM

原帖由 wesky 於 2009-10-27 06:43 PM 發表
我地搭公共交通工具 o.o

無緊要啦~我都係多口問下!:031:
作者: 尤尤    時間: 2009-10-28 02:23:47 AM

原帖由 小米 於 2009-10-26 05:33 PM 發表
我整咗頂帽仔比佢...不過細得滯..
淨係笠到佢耳仔^^"

另外呢, 兔婆唔知係邊執到條 98% 新既 15L木糠..
想問有冇將出席既兔友有興趣呢?

小米....
如果條木糠冇人要既話....
你可以比我既....
不過睇下有冇人要先啦....

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2