PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 焗爐 [打印本頁]

作者: Peiian))    時間: 2009-10-23 10:25:22 AM     標題: 焗爐

各位好,

我想買焗爐學整草餅, 但吾知應該買邊款好, 吾知大家可吾可以推介一下呢~~thx!!:053:
作者: Peiian))    時間: 2009-10-23 02:05:32 PM

無人答我o既.....:050: :050:
作者: Peiian))    時間: 2009-10-23 02:09:49 PM

請版主del 此post!!:001: :001:
作者: hh0    時間: 2009-10-23 02:14:10 PM

如果你只係用來整草餅
買個百幾蚊個D小型多士焗爐得啦
入面有一塊焗盆8吋左右

當然最好買一個大既可以焗草餅, 蛋糕, 曲奇, 烤雞.....
用途多多, 但價$就唔同

視乎自己需要啦
作者: Peiian))    時間: 2009-10-23 02:27:16 PM

原帖由 hh0 於 2009-10-23 02:14 PM 發表
如果你只係用來整草餅
買個百幾蚊個D小型多士焗爐得啦
入面有一塊焗盆8吋左右

當然最好買一個大既可以焗草餅, 蛋糕, 曲奇, 烤雞.....
用途多多, 但價$就唔同

視乎自己需要啦

我想簡一d 細細地, 慳位之餘又吾太貴, 同埋我想知 你地可吾可以比埋個牌子名, 最好有埋圖丫....

大分感謝你地!!!:054:
作者: 明月    時間: 2009-10-23 02:46:51 PM

我家用開小型焗爐,
如果你要圖的話,我明晚post
上來俾你睇,但個焗爐已經好耐歷史,
出面仲有冇得買就唔知。
作者: Peiian))    時間: 2009-10-23 03:13:56 PM

原帖由 明月 於 2009-10-23 02:46 PM 發表
我家用開小型焗爐,
如果你要圖的話,我明晚post
上來俾你睇,但個焗爐已經好耐歷史,
出面仲有冇得買就唔知。

吾緊要....吾該定你先~~:001:
作者: hh0    時間: 2009-10-23 03:28:15 PM

我今年初買左個Tefal, $258
有上下發熱可揀, 15分鐘時間掣, 800w
size: 大約 深8 x 闊13 x 高10 (吋)
作者: 陳皮妹    時間: 2009-10-24 08:37:46 AM

咁多位兔友,我想問下草餅係咪俾兔兔食嫁,
如果係既話可唔可以教下我呢??
作者: 明月    時間: 2009-10-24 03:18:36 PM

幫個焗爐影左相喇!牌子係KENWOOD
闊:35.5cm    高:20cm     深:20cm

附件: CIMG1495.jpg (2009-10-24 03:18:36 PM, 168.26 KB) / 下載次數 40
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTc1NjN8YzMxM2RhNTF8MTcxNzI0Mzg1NHwwfDA%3D

附件: CIMG1496.jpg (2009-10-24 03:18:36 PM, 108.89 KB) / 下載次數 47
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTc1NjR8NDY3NTVhZDF8MTcxNzI0Mzg1NHwwfDA%3D

附件: CIMG1497.jpg (2009-10-24 03:18:36 PM, 97.99 KB) / 下載次數 37
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTc1NjV8NDNkOWIyOGF8MTcxNzI0Mzg1NHwwfDA%3D

附件: CIMG1498.jpg (2009-10-24 03:18:36 PM, 73.9 KB) / 下載次數 56
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTc1NjZ8N2RiODY0OGZ8MTcxNzI0Mzg1NHwwfDA%3D
作者: 明月    時間: 2009-10-24 03:21:47 PM

原帖由 陳皮妹 於 2009-10-24 08:37 AM 發表
咁多位兔友,我想問下草餅係咪俾兔兔食嫁,
如果係既話可唔可以教下我呢??

草餅係整俾兔兔食呀。
至於點整你睇返之前的post。
作者: 雪姬女    時間: 2009-10-24 03:52:09 PM

牌子 : Layala PT-922R (好好用的~但貴左dd~hkd$1670)
我不嬲都有焗爐的~用黎整曲奇蛋糕西式菜~我果個焗爐大得離泡~可以燒一大隻雞的~好介紹~而家又可以整多樣野lu~thx~!
作者: 陳皮妹    時間: 2009-10-25 10:20:12 AM

唔好意思呀,因為我用草餅或自製等字眼搜尋都搵唔到,
請問下個標題係咩呢??
作者: hh0    時間: 2009-10-25 10:29:03 AM

兔兔飲食既置頂文章有教
另外亦有兔友分享過用微波爐整
試下幫你search下

焗爐: http://mini-house.info/thread-3817-1-1.html
微波爐: http://mini-house.info/viewthread.php?tid=5223&highlight=%2Blingyan

作者: 陳皮妹    時間: 2009-10-26 08:00:04 AM

唔該哂呀,各位兔友,因為我屋企冇焗爐,諗住買個tim,
原來微波爐都可以,咁就唔駛咁煩,又可以解决到妹妹食到最尾既草碎la~
作者: Peiian))    時間: 2009-10-27 08:39:39 AM

原帖由 hh0 於 2009-10-23 03:28 PM 發表
我今年初買左個Tefal, $258
有上下發熱可揀, 15分鐘時間掣, 800w
size: 大約 深8 x 闊13 x 高10 (吋)

我尋日都去體過呢隻, 好細, 一次可能焗得幾塊…..
作者: Peiian))    時間: 2009-10-27 08:40:58 AM

原帖由 明月 於 2009-10-24 03:18 PM 發表
幫個焗爐影左相喇!牌子係KENWOOD
闊:35.5cm    高:20cm     深:20cm

你呢個都幾大喎
仲記吾記得幾$$??

我有諗過問人借, 但始終都好似吾係咁好咁…你覺得呢???
作者: Peiian))    時間: 2009-10-27 08:42:41 AM

原帖由 雪姬女 於 2009-10-24 03:52 PM 發表
牌子 : Layala PT-922R (好好用的~但貴左dd~hkd$1670)
我不嬲都有焗爐的~用黎整曲奇蛋糕西式菜~我果個焗爐大得離泡~可以燒一大隻雞的~好介紹~而家又可以整多樣野lu~thx~!

wa....好貴a!!!

不過你又整曲奇哥d, 可以叫做物有所值!!!

Haha, 我呢d傻婆, 都係為左佢地3隻化骨兔同埋見你地整得咁開心, 先想買一個o黎用~
作者: hh0    時間: 2009-10-27 09:29:45 AM

原帖由 Peiian 於 2009-10-27 08:39 AM 發表
我尋日都去體過呢隻, 好細, 一次可能焗得幾塊…..

一次可以放12-16塊

kenwood果款以前用過,
個盆大小小, 最少放到16-20塊
作者: Peiian))    時間: 2009-10-28 08:34:00 AM

原帖由 hh0 於 2009-10-27 09:29 AM 發表

一次可以放12-16塊

kenwood果款以前用過,
個盆大小小, 最少放到16-20塊

啊~~ 可以咁多架….我尋晚成晚都O係度諗邊隻好, 攪到成晚;都訓得吾好~~ HAHA~~多謝你的意見~

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2