PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 喵喵飯飯同各位講再見了 [打印本頁]

作者: 喵喵    時間: 2009-12-2 02:20:33 AM     標題: 喵喵飯飯同各位講再見了

喵喵媽o係度過左一段好開心既時光
不過我決定左唔再上黎
亦都唔會去兔聚了
有d事令我覺得好唔開心
我情願唔同大家分享兔兔既事
保重喇各位
謝謝各位兔媽兔爸教識左我咁多兔兔知識
我會一直都咁錫佢地
保重
最後付上一張喵飯照...

附件: ee1.JPG (2009-12-2 02:20:33 AM, 110.55 KB) / 下載次數 100
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTgxNTV8NDU3ZWExYTZ8MTcxNzMyMTI2OXwwfDA%3D
作者: riva.))    時間: 2009-12-2 02:36:31 AM

can i ask wt's happened to u?
作者: 陳皮妹    時間: 2009-12-2 03:30:54 AM

唔好啦,喵喵媽,做咩事要搞到咁呀,
你講出嚟分擔下,有事大家可以商量下嘛,
你唔好唔上嚟呀~~~~:015:
作者: 千千    時間: 2009-12-2 03:44:02 AM

點 解 牙 "
喵 媽"
唔 好 離開 我 地
作者: uumeme    時間: 2009-12-2 09:37:03 AM

咩事呀? 唔好走啦:022:
作者: 咕咕媽    時間: 2009-12-2 09:46:06 AM

有咩事丫...唔好唔開人啦
作者: wesky    時間: 2009-12-2 10:07:23 AM

發生咩事啊
作者: 雪姬女    時間: 2009-12-2 10:37:16 AM

喵喵媽~發生左咩事呀?可以打比我同我講咩野事嗎?我好擔心你的~!
冷靜一點~請不要衝動~有咩野事都好啦~係姊妹的話打左比我同我傾下啦~!
等我了解左發生咩事~我點會幫你拆掂單野佢先~okok???

作者: 光之天使))    時間: 2009-12-2 11:05:45 AM

下....??
發生咩事???
作者: 芝士媽    時間: 2009-12-2 01:43:03 PM

睇到個主題嚇一嚇...好在唔係兔兔有事...
may we know what happened to you?
作者: chocolate301    時間: 2009-12-2 04:02:02 PM

睇到個topic嚇o左嚇...
喵喵媽,發生咩事啊??
作者: small_tra    時間: 2009-12-2 07:21:57 PM

咁o既事真係第1次發生~~~!

你係唔係應該解釋下點解~!?

我地會好擔心~同好唔開心~~!

起碼我地知道咩問題~去改善下......!
作者: firen_freeze))    時間: 2009-12-2 08:17:27 PM

感覺喵喵媽係個愛兔之人

唔想你走ar#^37^#
作者: FATO_W    時間: 2009-12-2 08:52:09 PM

喵喵媽 點解會咁突然有咁既念頭牙..
發生左咩事呢?
我都覺得喵喵媽係愛兔之人
無左你同我地分享會好唔開心..
不如講出黎睇下係咪有咩誤會啦好無...
作者: redbean    時間: 2009-12-2 08:56:01 PM

喵喵媽, 做咩事呀?!
唔好咁唔開心.....
作者: lingyan    時間: 2009-12-2 08:56:47 PM

大家唔駛擔心,喵媽無事。 :053:
作者: sheepman    時間: 2009-12-2 09:12:20 PM

原帖由 lingyan 於 2009-12-2 08:56 PM 發表
大家唔駛擔心,喵媽無事。 :053:

咁發生咩事呀??
作者: sheena    時間: 2009-12-2 09:46:00 PM

喵媽唔好走啦,
希望你可以解決件事, 返番黎啦~~我唔捨得喵喵呀!!
又或者你可以講件事出黎, 大家一齊幫你解決!
作者: hh0    時間: 2009-12-2 11:17:33 PM

如果喵媽想講既出post已經講左啦
喵媽選擇唔再上黎, lingyan都話無事唔使擔心
甘大家就尊重喵媽既決定啦
雖然呢度失去左一位兔友
但大家一定仍會記得喵飯
作者: 喵喵    時間: 2009-12-2 11:40:40 PM

各位兔媽兔爸
真係好對唔住要你地擔心
而且亦好對依個mini-house唔住..因為都唔關mini-house事
我就係依度出post話唔開心~~
唔關依度任何一個兔爸兔媽事 你地無令到我唔開心過 
反而我O係度同你地傾計好開心
我都好過意唔去 所以係度解釋返唔關依度事
係我去完塔門個兔聚後 本身去玩成日好開心
不過D相出左黎之後 個個在FB留言話喵喵攻擊我就覺得好反感
而且有D唔係養兔之人 一條兔既生命係咪要咁樣俾人話呢
放兔係一個好白 痴既活動咩?? 養兔好白 痴咩??? 點解D人要咁講...
而且我錫兔係因為兔兔可愛 就算隻兔兔生得醜樣 咁又點呢 都係一條生命
睇人都係啦 睇樣架咩 唔係睇人品架咩...
點可以咁樣話我地d兔兔呀∼∼∼
另外, 反而返返依個網見到咁多愛兔既人感覺返人間有情...
我唔會走啦 sorry~~ 我仲要同各位兔爸兔媽傾計~^^
作者: hh0    時間: 2009-12-2 11:45:01 PM

多謝喵媽返黎依度平反,
真係以為mini-house令到你不快
welcome back !!!!!!
作者: 咕咕媽    時間: 2009-12-2 11:56:47 PM

喵喵媽..無事就好..唔使唔開心啦~難聽的說話就不要太在意..這樣自己會過得開心點..:021:
作者: 兔仔怡v3v    時間: 2009-12-3 12:11:40 AM

琴晚聽見你同我講話唔再上黎呢到...又叫我保重...
個心好唔舒服...
不過見到你依家冇唔開心就好喇...
請真把口生係人地到既都唔需要理會佢講D乜野...
做人最緊要係問心無愧
作者: 喵女))    時間: 2009-12-3 12:17:40 AM

我D朋友都會咁話小吉=[
...又話我有兔友好ON X
我就問佢地係咪唔抵得-V-
作者: 千千    時間: 2009-12-3 12:33:21 AM

邊 會 牙

喵喵 不知 幾 可愛
佢 地 唔 識 野 jei
唔 好 理 佢
作者: elyse))    時間: 2009-12-3 01:12:13 AM

香港係國際大都會,真係咩人都有....

而且養兔,只要自己喜歡就得...
人家看上去的缺點,自己睇做優點/特點米得lor...
洗鬼理人咁多,佢地講米當佢地成日無刷牙.......
把口特別臭lor...

喵喵 都叫醜,我通街都搵到d女/男仔樣衰過喵喵...
話喵喵樣衰個d企出黎,睇下佢有幾索,有幾靚...:052:..啍

作者: 小米    時間: 2009-12-3 01:17:09 AM

喵媽...你要知道哩個世界上面有好多井底蛙ka!
無聊人咁講野唔需要理會!!
d 人連兔兔都去攻擊~出埋post, 係你朋友list見到都會笑佢膚淺
作者: sheena    時間: 2009-12-3 01:34:36 AM

喵媽你唔走就好啦!!
其實唔使理個D批評你/喵喵既人
你睇下, 喵喵咁錫你, 去玩完之後其他兔媽兔爸同兔兔又俾到咁多開心你,
佢地既意見感受先值得你去重視呀

你既朋友話你放兔白 痴, 佢地花時間笑你話你又唔白 痴啦咩?
與其因為呢D無謂人唔開心,
不如多D上黎同一班志同道合既朋友傾計, 多D同喵喵去玩啦~
作者: redbean    時間: 2009-12-3 02:11:37 AM

喵喵, 你唔好再唔開心啦, 如果覺得佢地無理
一於鬧返佢

其實我屋企人都成日話我架
成日都話我同Kulu講o野百痴
就話Kulu無腦
仲話我叫自己做媽媽變態

但係我一於少理, 當佢地無到
真係好頂唔順個陣咪鬧返佢地
佢地係我屋企人, 我先認下

如果係我d friend
仲要係我FB 咁講
我一定鬧到佢地死,
仲要 del 呢d人.
朋友可以間架ma

希望你快d搵到d同你志同道合o既朋友
開心番
作者: 雪姬女    時間: 2009-12-3 02:25:42 AM

喵喵媽~你消化到我同你講既野我好開心呀~我唔想你唔陪我一齊玩minihoues呀~!
你係我玩minihoues第一個fd~你係我師父黎架~唔好唔要我呢個好徒兒唷~!
冇左你我會好hurt架~唔好為左d白木而hurt到自己啦~咁樣會中晒d白木招架~!
你唔可以離開我架~我當左你係我的好妹妹架啦~u see~!?
以後有咩事第一時間可以同我傾架~我點都會幫你拆掂不開心的~我點都會撐你的~!
you is my fd i miss you forever~!

p.s : 喵喵佢其實好可愛架~好懂性的~樣不重要~最重要是牠的快樂和性格~!
p.s : 請大家唔好笑我同嫌我肉麻就好了~!XD
作者: 喵喵    時間: 2009-12-3 04:16:30 AM

黑 孖 媽:謝謝你地, 絕對唔關mini house事啦...

咕咕媽:我都要聽你話 唔開心唔好聽既野唔好擺係心會好d∼thanks^^

阿咪媽:唔好意思 要你地擔心 對唔住...

喵女: 係囉 我都唔明d人 你自己唔養咪唔養囉 做咩要話人onx
佢都未知當中樂趣姐... 打麻雀叫雀友 玩兔叫兔友 有咩兇奇呢...

千千: 謝謝啊... 我覺得可唔可愛其次 係要尊重一條生命...

elyse: 多謝你呀b侏媽...
我自己就唔會亂咁去無啦啦話人不是..
所以我都唔鐘意無啦啦身邊既人和事俾人批評囉..
我覺得雖然係一隻兔 佢生存得係依個世界就有佢既權利..
點可以俾人話架...

小米: 謝謝啊 你地講得岩 有我錫喵喵就夠曬啦
D人都話 喵喵都無唔開心 反而你為左喵喵俾人話而唔開心
喵喵知道左會燉媽媽心痛 ^^"

sheena: 我唔走呀 有你地一班咁好既好兔友 都唔捨得走...
你講得岩呀, 重視D開心既野 唔開心果D唔好理仲好...
話你放兔白 痴果D唔係我D朋友黎架,係FACEBOOK唔識架D人
當然另外亦都有D養兔既人話我兔兔唔好啦 我都唔開心架...

redbean: 中曬呀 我D屋企人都係話我痴線 我帶佢去絕育2千蚊佢地都話到我7彩
我一句講話我自己辛苦搵返黎既錢我覺得值得就得喇
佢地無聲敢出... 又唔係要佢地俾... 我都有話返佢地架...
唔係呀 我諗你地誤會左喇 FB可以唔識既人都留到言架,,,
佢地唔係我D朋友黎架.. 我自己班朋友唔會咁話我架,
佢地有時上黎我家坐仲同喵喵玩TIM....

雪姬女: 無咁跨張...我真係受唔起做你師父...
依度大把兔媽經驗仲好好多啦 我都要多多各佢地學習
都係大家分享姐 你咁樣講我好無地自容...真係不敢當...
不過識到你地係我既福氣 我次次唔開心上到黎你地都俾返歡樂我架 ^^:"""

p.s. 同埋我又唔開心在兔聚個group喵喵又俾人其是呢
佢地隻隻果日出席既兔都有張相放左上去 仲有名寫埋
飯飯都有架,得喵喵無..我有禮地叫左佢地幫我加返 佢地都唔肯...
唉... 有點覺得俾人孤立左喵喵既感覺~~~ 有點心痛

作者: lingyan    時間: 2009-12-3 09:47:18 AM     標題: 回復 26# 的帖子

同意。

唔駛理佢地太多,
角度與觀點不同,而又唔識得處理大方得體。
理佢地太多只會傷太多腦細胞,
唔值得。

FACEBOOK 個到,
我覺得係做O個個人有問題,
如果係講全體兔兔相,
咁唔該CHECK清楚先POST LOR,
因為我覺得漏左是但一隻都唔好意思。

喵喵,我掛住佢啦,
最記得係我從來無抱過佢,
佢自己走過黎我個身到,
第一隻兔兔會咁樣做咋,
MIFFY都係要有野食先會跳上黎。
作者: 勞仔    時間: 2009-12-3 09:56:43 AM

喵喵,fb果度你可以設定只有朋友可看有關相片嫁。
作者: 珊迪小姐    時間: 2009-12-3 10:01:07 AM

哦 原來係甘...
對於果d吾係朋友既人其實吾駛甘認真啦
算啦 佢地甘衰你咪吾好再同佢地玩囉
快d係FB block左佢地la~
MINI HOUSE大把兔友都支持你嫁!!

另外 有下次的話 你可以冷靜甘同佢講:
你甘口臭 人又無口德 你阿媽都無"嚴"棄你 仲養到你甘大
好心你就搵盆水反省下先好話人啦 XD
作者: elvisli    時間: 2009-12-3 10:21:42 AM

等我又出post話唔上minihouse睇下有冇人唔捨得先A_A
作者: hh0    時間: 2009-12-3 11:55:10 AM     標題: 回復 35# 的帖子

:022: :047:  <--- 想咁樣?? 無咩可能呢 :031:
作者: 波丸媽    時間: 2009-12-3 12:59:57 PM

其實人地唔了解自己既寶貝兔既情況時常發生
兔係自己既,我地愛佢地錫佢地就得
唔駛理會果d人講乜o既~~~
如小丸咁, 佢曾經比人話似鐘無艷. 又比人話過: 呢隻係咩黎.
最搞笑就係起兔友facebook度話:呢隻係咩黎,做咩起度扮白兔.......XD等等
對相對上,喵喵個樣比我小丸正常d啦~~~haha~~~
起碼佢係smoke eye lady, 而小丸係鴛鴦面女霸王~~~kaka
不過,小丸同波波起我同wesky心目中係最最最可愛,最靚女,最錫既寶貝女,其他人講咩,由人地囉,又唔係佢地養既~~~~
所以唔需要唔開心,而且呢度有一大班識貨之人,如果連我地呢班識貨之人都唔要,只會大家都唔開心架咋~~~
作者: sheepman    時間: 2009-12-3 02:20:01 PM

mocha爸post只會有人話:我地永遠懷念mocha同杯奶茶#^23^#

喵媽冇事就好!
我隻艇都成日俾人話啦
我覺得佢可愛咪夠囉
兔友覺得佢可愛咪夠囉
愛兔ge人係兔兔都覺得可愛ge!
我都覺得喵喵好可愛呀
我鐘意大大隻ge兔仔
d毛又靚...最鐘意佢條辮仔#^11^#
作者: 光之天使))    時間: 2009-12-3 02:34:31 PM

其實一d人地既觀點,真係唔駛介意咁多~~
講真,我地都係養左兔,先對兔有更多了解,先會愈來愈鍾意佢地~
就好似我屋企兔婆,以前都好唔鍾意小動物~
但係慢慢見同total共處得多,佢都慢慢被感化,慢慢會幫total開門,慢慢會用餵佢食菜,
依家仲每晚主動幫total按摩~
但係兔婆以前真係好唔鍾意動物,我養乜佢都唔順眼~

所以其實一d未養過未同兔兔相處過既人,真係未必會明白兔兔既可愛之處~
你抱住呢個想法,就唔會咁易整到自己唔開心~

我d朋友反而覺得我養兔好特別,
成日久唔久會問我隻兔近來點,又會問下d細節,日常點照顧~
每次我答佢地,佢地都好似發現新大陸咁,覺得好新奇~
證明好多人其實對兔兔都有誤解~~
所以人地講既野,只係佢地唔清楚兔兔je....你唔好咁介懷
作者: elvisli    時間: 2009-12-3 03:00:50 PM

原帖由 sheepman 於 2009-12-3 02:20 PM 發表
mocha爸post只會有人話:我地永遠懷念mocha同杯奶茶#^23^#

喵媽冇事就好!
我隻艇都成日俾人話啦
我覺得佢可愛咪夠囉
兔友覺得佢可愛咪夠囉
愛兔ge人係兔兔都覺得可愛ge!
我都覺得喵喵好可愛呀
我鐘意大大隻 ...

都好好架喇..我以為你會話..瀏覽完就算...一句都唔回應..哈哈
作者: redbean    時間: 2009-12-3 03:27:53 PM

喵喵媽

我真係覺得喵喵好靚女架

我講真架
既然 FB 個d係路人,
第時就唔好再咁上心啦

We love you and your cute rabbits lei^^#^9_003^#
作者: riva.))    時間: 2009-12-3 03:38:10 PM

傻女~~ 咁就唔上黎~
你會蝕抵 兔兔都蝕抵GA!!  呢個係學習兔知識既好地方!
你個D FD 好明顯就係思想未成熟.
帶兔出街有咩問題?
推己及人. 我養你個FD 日日困佢係籠   得唔得呀!
兔都係生命 都會悶 都會唔開心. 唔至兔  任何既生物體都係  我地必需尊重生命.
(雖然養寵物 已經搶奪左佢地野外生存既權利..  呢點有D矛盾...)
ANYWAY.. 我好不屑你地FD.   你亦都無需要因為佢地既笨說話而放棄呢個好地方!
好LA!! KEEP US TOGETHER OK?!
作者: vivipig    時間: 2009-12-3 06:43:00 PM

哈哈~~~ 咁我地係FB到, 加左你, 再去你到實卜實卜下你咪得囉~
我地咁多兔媽兔爸一人一句, 佢地有咩好講~~~
我屋企養兔都有10年~ 爸爸媽媽由初初咩都話唔得,SAI錢,
唔睇醫生, 比雜食, 麵包, 到我帶兔地去睇醫生會講兩句,
再到話我生長水遠咁係香港寄兔地野去紐西蘭, 勁SAI錢~
再到我媽咪都係香港幫兔地搵藥, 再貴都買~
次次返香港, 兔地野一大堆咁攞返黎~
爸爸媽媽鍾愛其中一隻老兔, cookie~ 因為佢好乖, 好聽話~
爸爸一返到紐西蘭, 一定去抱左cookie先~ 同佢傾計~ 特登搞嬲佢~~ :057:
cookie 走既時候, 我媽都安慰左我幾日, 不過, 都有話我SAI錢攞COOKIE去火化~
到而家, 我阿媽久唔久都買野比丁丁食~
之前都聽我講去兔協領養~ 雖然因為其他原因唔領養~
睇醫生, 都唔再講咩~ 不過D草真係唔敢講真相價錢~ 我未想食死住~
但係都估到D架啦一定~
不過屋企人, 其實唔係唔鐘意兔地~ 不過在佢地黎講~
辛苦錢, 都係唔想你亂洗, 有時係佢地唔同既觀賞JEI~
所以我又覺得唔洗嘈, 兔兔咁可愛, 久而久之都會感動到其他人既~~~:002:
作者: 燒雞。﹏。))    時間: 2009-12-3 07:06:47 PM

喵喵媽唔走真係太好了!!!
其實喵喵又乖又靚靚,絕對唔會受到呢d咁嘅批評影響到啫^^

支持繼續post相上去,一來等我地可以繼續睇到靚靚嘅喵喵同飯飯;二來等個d人唔抵得喵喵有咁多人錫
作者: small_tra    時間: 2009-12-3 07:47:23 PM

超....佢地唔識貨~唔緊要~~~!

我地識貨咪得囉~!

你要比心機影多d相放上黎tim~!

你知唔知道我幾擔心係因為我地o既事唔知做錯咩事~而令到你唔黎~!
作者: sheepman    時間: 2009-12-3 08:32:26 PM

原帖由 elvisli 於 2009-12-3 03:00 PM 發表

都好好架喇..我以為你會話..瀏覽完就算...一句都唔回應..哈哈

個重點係mocha&奶茶呢兩個字好押韻XD
作者: sheepman    時間: 2009-12-3 08:34:01 PM

原帖由 small_tra 於 2009-12-3 07:47 PM 發表
超....佢地唔識貨~唔緊要~~~!

我地識貨咪得囉~!

你要比心機影多d相放上黎tim~!

你知唔知道我幾擔心係因為我地o既事唔知做錯咩事~而令到你唔黎~!

講得好!!
我成日懶得放相放咁密...<-我而家係考試期xd
係靠睇喵喵d相生存架XDD
作者: FATO_W    時間: 2009-12-3 09:57:27 PM

喵喵媽 雖然我同你唔係好熟
不過間唔中都見到你放喵喵同飯飯既相
已經認得佢地喇!
fb既人講咩都唔重要
最重要係你自己點睇姐
人地覺得你個女唔可愛 你一樣咁愛佢地 唔會有改變
而且我地個個兔友宦覺得喵喵好可愛 好鐘意佢
何必為d閒人唔開心呢?
be happy!!
兔友永遠都支持你架 包括我 #^10^#
作者: Miyako))    時間: 2009-12-3 10:09:31 PM

原帖由 喵喵 於 2009-12-2 11:40 PM 發表
各位兔媽兔爸
真係好對唔住要你地擔心
而且亦好對依個mini-house唔住..因為都唔關mini-house事
我就係依度出post話唔開心~~
唔關依度任何一個兔爸兔媽事 你地無令到我唔開心過 
反而我O係度同你地傾計好開心 ...

下唔係呀嘛,人地放兔又關佢地咩事呀=0=不過我以前d同事都話我好白 痴養兔仔,我都懶得理佢地,我知蕃薯可愛咪得囉:057:
作者: tongtong    時間: 2009-12-3 10:09:53 PM

喵喵媽唔好為左佢地唔開心呢,
喵喵好靚女, 又有媽媽幫佢扎條靚辮仔。
記得上黎放多d 靚女相比我地呢d 兔友睇呢~!
作者: Miyako))    時間: 2009-12-3 10:12:09 PM

原帖由 喵喵 於 2009-12-3 04:16 AM 發表
黑 孖 媽:謝謝你地, 絕對唔關mini house事啦...

咕咕媽:我都要聽你話 唔開心唔好聽既野唔好擺係心會好d∼thanks^^

阿咪媽:唔好意思 要你地擔心 對唔住...

喵女: 係囉 我都唔明d人 ...

點解喵喵會比人歧視??:066:
作者: Miyako))    時間: 2009-12-3 10:15:39 PM

原帖由 光之天使 於 2009-12-3 02:34 PM 發表
其實一d人地既觀點,真係唔駛介意咁多~~
講真,我地都係養左兔,先對兔有更多了解,先會愈來愈鍾意佢地~
就好似我屋企兔婆,以前都好唔鍾意小動物~
但係慢慢見同total共處得多,佢都慢慢被感化,慢慢會幫total開門,慢慢會 ...

冇錯,講句實話,其實我以前一d都唔鍾意兔仔,唔係話憎,不過就唔打算會養,因為我覺得兔仔係好無聊既動物....(希望冇人打我啦...)但養過我先知佢地都有表情的 xD
作者: rachellau19987    時間: 2009-12-4 01:34:49 AM

有時6點幾我都會係學校趕住走,d同學問我做咩,我話"趕住返去餵兔",人地都會覺得有d奇怪,不過我覺得"so what",i like it....  我非常愛我的兔兔@@
作者: 喵喵    時間: 2009-12-4 03:02:04 AM

miffy媽: 我都唔打算理佢地講既野喇 ... 我自己愛喵喵飯飯就得啦...
算啦 佢無心擺返喵喵張相落去由得佢啦... 你地知道佢有出席咪得囉 ^^
喵喵鐘意你呀miffy媽 所以一見到你就跳上你度要你抱抱... 你抱佢好乖乖地俾你抱喎... 哈哈

勞仔: 我試下問人點正先 hehe^^ 唔該曬

珊迪小姐: 咁你又講得岩 佢地又唔係我朋友 唔洗理佢地講野...
不過佢地講d野令我覺得好傷心同心痛姐 一條生命要俾佢地話...
真係好多謝你呀 >3<

elvisli: 一定有人唔捨得啦 , 係唔捨鬼mocha同杯珍珠奶茶 唔係唔捨得你XDXD

丫芷^0^: 係呀 我都發覺好多hk人唔覺得應該去錫動物 唔好話兔丫
有d人可以話係冷血架 連少少愛心都無... 講起都嬲嬲地...
咁又係 至緊要係我地兔媽心目中有兔地既存狂 會掛住佢地 照顧佢地
佢地就已經好開心滿足架喇... 仲有你地一班好岩傾既兔媽媽們tim~~ 感動>~<

艇媽: 多謝你呀... 我唔需要人讚喵喵靚同可愛...但係唔好踩佢中傷佢囉
畢竟佢係一條生命 要俾人咁樣去話的嗎..?? (我係嬲在依點 ><)
我地個個兔媽都覺得隻隻兔兔都可愛 唔係睇樣架..仲之係兔兔就得意啦^^"
"""係靠睇喵喵d相生存架XDD"""><太跨張了...受寵若驚... 不過我知你咁講都係想我開心返
知道唔係個個都會中傷喵喵話佢 多謝你呀><><

Total媽: 我都好認同你所講 "未養過未同兔兔相處過既人,真係未必會明白兔兔既可愛之處"
真係養過先知... 我d朋友有時都會問我隻肥喵點呀...果d....
我唔係介意佢地唔明白兔兔誤解左... 係介意d人把口講d咁難聽既說話~

redbean: 多謝你啊 感動>3< 點都好啦 佢可唔可愛 靚唔靚個人感覺..
但在我角度 就算人地隻寵物唔靚 我都覺得係可愛係靚的
因為是一條生命吧 ^^  我都好鐘意你地同你地d兔兔架 heheee

riva.: KEEP US TOGETHER ^^
我自己果兩日都反思過 都係覺得無理由為左人地咁講而唔黎依度...
咁唔通人地話我養兔白 痴 我就唔要喵喵同飯飯嗎...無可能的 ><""
而且囡囡媽同我講好多人留言想知咩事 我自己都覺得好過意唔去 令各位兔媽擔心
真係好抱歉~sorry

vivipig: 唉...唔洗fb 加我support我喇 我覺得唔理佢地算啦 佢地唔明白養兔之樂 就係唔明
無謂你地去動肝火幫我而同佢地d無愛心既人去嘈丫 ^^ 不過我唔介意你加我做朋友架 hehe^^
你爸爸媽媽真係好好呀 ^^ " 我都聽唔少朋友話屋企人唔俾佢地養寵物...
上一代 或者婆婆果代d人真係覺得我地曬錢架 不過我地用行動證明俾佢地睇我地係咁錫隻寵物既時候
我估都會感動到佢地的 ^^

燒雞。﹏。: 多謝你地 我會POST相上黎架喇一有時間 難得有你地依班志同道合既兔媽媽 ^^

small_tra: 係呀真係好對唔住 令你地誤會左仲自責以為你地正嬲左我
好對唔住呀 你地成班都咁好 點會係你地呢 ^^" 真係無一個兔媽係唔好的我覺得...起馬有愛心先啦 ~

fato_w: 好感動呀~~ 講真真係多得你地支持 同埋如果我未上MINI-HOUSE之前...
真係唔知咁多人養兔兔 真係唔知點去解決自己心結... 同你地講完一身輕 舒服左好多喇 ^^ 多謝曬呀><

Miyako: 係呀 我都唔知我放兔關佢咩事 瘃咩咁話喵喵-,- 算啦 你都唔好理佢地話你白 痴
學兔媽們話...洗咩理佢地講野 佢地唔識貨之嘛 我地成班識咪得囉 ^&^
我同你一樣 之前好怕動物的 我又無覺得佢地無聊 我係驚唔敢接觸..係4年前開始養完倉鼠再養兔兔
就發覺 依家開始生命中唔可以無兔兔相伴喇...佢地對我黎講好緊的 ^^

tongtong: 我唔會再為左D無謂人唔開心架喇 THANKS^^ 我會得閒再上黎同大家傾計的 ^^

rachellau19987: 嗯 ^^ 你好過我好多 你會識得只哄返自己@開心 會諗so what... 你愛你的兔兔就得...
我個腦就無你咁叻喇... 我都會人地講既野而唔開心.. 不過我個人係唔會走返去攻擊人的
我亦都唔想o係 fb同佢地開火... 好無EQ.. 我唔想咁.........

P.S 各位親愛的兔媽... 我4-7/12 要上廣州拍婚紗廣告呀... (我係做化妝ja...絕對唔係俾人拍果個...)
我 一返到hk第一時間就會上mini-hosue架喇 ^^ 依幾日兔爸會幫我睇住喵喵同飯飯 ^^~
我怕之前令你地誤會左 我無上幾日又以為我唔再上黎 ><"""所以講聲你地知 ^^"

作者: beloved0906    時間: 2009-12-11 01:19:38 AM

車~洗咩理佢地丫..雖然我加入呢個論壇唔耐..但係覺得呢到d人個個都甘有愛心..個d無愛心既人講既野跟本唔值得我地去嬲.廢話黎既!! 如果養兔白.痴..佢地咪仲白.痴~連基本既人品--愛心,,都無..~鬧得出口既人可能係無咩人性..跟本可能仲未進化..得個頭係無腦..得個身係無心..ha,,唔洗理佢地up乜咩...仲知一句講晒..我地d仔仔囡囡開心幸福..甘就okay啦~ behappy! 有我地係到撐你丫麻~
最多點點錫返你la..:012:
作者: Jessie))    時間: 2009-12-11 02:43:18 AM

支持喵喵媽~~~~~
真係唔洗理D無腦既人~~
分分鐘兔兔條命仲保貴過佢地多多聲
你可以直接無視佢地~完全唔岩channel
唔該幫我block哂佢地:059:
作者: firen_freeze))    時間: 2009-12-11 11:40:36 AM

其實喵喵個樣好得意AR~

不過隻隻兔都有影得唔靚O既角度啦.....

好似MAX咁,我同我妹鐘意O既角度都唔同...我鐘意佢睥人果個樣,但我妹就話佢好邪惡。

你試下同喵喵講:有人話你唔靚女AR
我諗喵喵只會埋頭繼續食草。#^5_002^#

佢都唔介意,做主人就唔駛煩咁多LA~
佢真正介意O既只係你錫唔錫佢

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2