PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 人地正傷我喵喵,我唔彩人係我唔岩嗎 [打印本頁]

作者: 喵喵    時間: 2010-1-8 12:54:01 AM     標題: 人地正傷我喵喵,我唔彩人係我唔岩嗎

大家覺得自己隻兔俾人正傷 係咪仲要去搵返人同人和好呀
一句sorry都無就要同人和好嗎
我唔明點解有兔友可以係咁迫我同佢好返囉 大佬 道理在我這邊
無啦啦自己隻兔俾人正到傷曬 好難好唔去傷心唔去喊囉
我喵喵都未完全好返就要俾人迫我同佢去返 咩道理呀
大家COPY黎睇下 依D唔係叫迫 叫俾意見嗎

作者: 光之天使))    時間: 2010-1-8 01:03:16 AM

你唔想無人迫到你既
平心靜氣d~
作者: 兔仔怡v3v    時間: 2010-1-8 01:08:24 AM

原帖由 喵喵 於 2010-1-8 12:54 AM 發表
大家覺得自己隻兔俾人正傷 係咪仲要去搵返人同人和好呀
一句sorry都無就要同人和好嗎
我唔明點解有兔友可以係咁迫我同佢好返囉 大佬 道理在我這邊
無啦啦自己隻兔俾人正到傷曬 好難好唔去傷心唔去喊囉
...

喵喵媽...首先唔好咁勞氣住先...
我明白喵喵佢俾人梳到一忽忽做多媽既一定會好唔開心...比著我, 如果我咪咪&果果俾人梳到咁我都一樣控制唔到...
但我覺得個位兔友都有必要企出黎SAY句SORRY丫~我知道喵媽唔會咁小氣的.
就算一句SORRY都起碼表示到你係有成意想喵媽佢原諒你既, 只係一句SORRY ONLY...如果一句SORRY都講唔出口姐係冇意去同喵媽佢和好如初..
希望喵媽同呢位兔友可以快D和好如初啦~~~
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 01:10:51 AM

咁點?上面d對話係我講.咁想點?

你無非都係想比人知你岩哂.人地最唔明白你.

呢d叫網上暴力.既然你做得出我亦不必再同你留情面
作者: 喵喵    時間: 2010-1-8 01:10:54 AM

原帖由 兔仔怡v3v 於 2010-1-8 01:08 AM 發表

喵喵媽...首先唔好咁勞氣住先...
我明白喵喵佢俾人梳到一忽忽做多媽既一定會好唔開心...比著我, 如果我咪咪&果果俾人梳到咁我都一樣控制唔到...
但我覺得個位兔友都有必要企出黎SAY句SORRY丫~我知道喵媽唔會咁小 ...

你睇我HISTORY都見我話要時間 
第一 我無話唔同佢和好 只係要時間
大佬 我喵喵D毛都未生齊 就話要我約佢飲茶 有無攪錯呀
而且一句對唔住都無 就要同佢好返
我唔明人地點解要話我唔大方囉 試下佢隻兔俾人攪到咁睇下佢大唔大方得起囉∼
明明受害者係我 反而仲要俾人話我唔大方 真係無野講囉~
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 01:13:01 AM

既然你覺得係迫.咁就係迫.

你要嬲無人可以阻到你

唔岩聽就收線..同意你就係朋友?

值唔值跟你交朋友唔到你一個話事.係唔係即係你覺得值得人地就要同你交朋友.

不要睇自己睇得太高
作者: 喵喵    時間: 2010-1-8 01:14:34 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 01:10 AM 發表
咁點?上面d對話係我講.咁想點?

你無非都係想比人知你岩哂.人地最唔明白你.

呢d叫網上暴力.既然你做得出我亦不必再同你留情面

我唔係要同你嘈 而係我想大家兔媽睇下係咪真係我唔夠大方
我隻兔俾人正親 一句對唔住都無 就話要我搵埋佢飲茶
而且我無話過唔原諒佢 只係要時間姐
點解連時間都唔俾我 我喵喵D毛都未生齊
點解迫我咁快同佢好返呀... 我喵喵俾佢正到咁 就算唔好返道理都在我度
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 01:15:40 AM

唔係要同我嘈你擺哂所有野上網?

你擺得出黎預左我開火架啦

即係點?

擺出黎要我睇戲?
作者: sheena    時間: 2010-1-8 01:16:40 AM

喵媽唔好咁勞氣先,
total媽講得岩, 冇人迫到你架
有時有D野做左就係做左, 傷害左你就係傷左,
原唔原諒你係在於你自己架咋
你原諒佢係你大方, 但你唔原諒佢亦唔代表你小器

好似law咁, 傷人呢D, 就算家屬肯和解都唔可以撤銷控罪啦
作者: 喵喵    時間: 2010-1-8 01:17:03 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 01:13 AM 發表
既然你覺得係迫.咁就係迫.

你要嬲無人可以阻到你

唔岩聽就收線..同意你就係朋友?

值唔值跟你交朋友唔到你一個話事.係唔係即係你覺得值得人地就要同你交朋友.

不要睇自己睇得太高

我估大家睇完後野知道邊個睇得自己太高囉
唔係你睇得自己太高做咩要迫我同佢和好
我同你講話要時間 你就話我唔大方
試問我隻兔俾人咁傷發 點樣大方到呀
作者: 光之天使))    時間: 2010-1-8 01:17:46 AM

大家都冷靜d~~

和唔和好呢件事遲d先再講la~
自己隻兔受傷害,有條刺都好正常~
和好唔到咪算lor~

亦都唔好因為一件事而擴大到傷大家和氣嘛
作者: 喵喵    時間: 2010-1-8 01:18:13 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 01:15 AM 發表
唔係要同我嘈你擺哂所有野上網?

你擺得出黎預左我開火架啦

即係點?

擺出黎要我睇戲?

你錯了 我擺出黎係想大家平下 係咪真係我小氣
係咪人地正到我隻兔我都要去搵返果個人 
洗唔洗我掉轉頭同佢講對唔住呀
我唔係想同你開火 亦無依個意識要去咁做
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 01:18:34 AM

你唔放埋之後果d上黎?

好似唔只咁小喎

爆哂粗果d呢.

唔係想斷章取義呀?
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 01:19:19 AM

自己做過d乜唔到你想唔想.只係你冇諗後果
作者: 喵喵    時間: 2010-1-8 01:19:27 AM

原帖由 sheena 於 2010-1-8 01:16 AM 發表
喵媽唔好咁勞氣先,
total媽講得岩, 冇人迫到你架
有時有D野做左就係做左, 傷害左你就係傷左,
原唔原諒你係在於你自己架咋
你原諒佢係你大方, 但你唔原諒佢亦唔代表你小器

好似law咁, 傷人呢D, 就算家屬肯和解 ...

我無話唔原諒佢 只係要時間姐
係咪要我喵喵依家都未曬 就要我去搵佢好返
係咪要我同返佢講唔好意思呀
作者: 喵喵    時間: 2010-1-8 01:21:25 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 01:18 AM 發表
你唔放埋之後果d上黎?

好似唔只咁小喎

爆哂粗果d呢.

唔係想斷章取義呀?

我唔介意你放埋出黎 你可以放
放曬出黎爆粗都係因為你迫我同佢和好而引起
你可以全部放曬出黎
我爆粗講既野全部都俾得人睇
我揀依段 係要俾人知道你睇得自己幾高 迫人和好
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 01:22:08 AM

咁你放睇下邊個迫邊個?

我冇save呀

定係你唔敢放?
作者: 喵喵    時間: 2010-1-8 01:22:59 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 01:19 AM 發表
自己做過d乜唔到你想唔想.只係你冇諗後果

我重申多次我無要同你開火
只係你一定要人地跟你果套 你話和好 我就要聽你講和好
好喇你話做朋友俾意見叫我和好
我話需要時間 無咁快好返
你就話我唔大方
我仲有咩聲出呀
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 01:23:04 AM

原帖由 喵喵 於 2010-1-8 01:21 AM 發表

我唔介意你放埋出黎 你可以放
放曬出黎爆粗都係因為你迫我同佢和好而引起
你可以全部放曬出黎
我爆粗講既野全部都俾得人睇
我揀依段 係要俾人知道你睇得自己幾高 迫人和好

我揀依段 係要俾人知道你睇得自己幾高 迫人和好 [/quote]
即係斷章取義啦

想人公平評理.做咩唔敢放哂所有圖上黎?
作者: 喵喵    時間: 2010-1-8 01:23:46 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 01:22 AM 發表
咁你放睇下邊個迫邊個?

我冇save呀

定係你唔敢放?

我敢放 你係咪想我全部放出黎丫
我怕咩姐 爆粗都唔夠人地入我隻兔毒啦
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 01:24:18 AM

咁快d啦.等緊你
作者: 豆腐    時間: 2010-1-8 01:25:06 AM

咁火爆做咩-.-?
人地好心...想你地唔好嘈者..
咁如果elvisli講既野..唔岩你聽..
你可以唔同佢做朋友 ?
可以無視佢...
佢都唔會迫 同你做朋友 ..
e件事其實好小...
唔洗下下放哂出黎..
開哂post.....
作者: sheena    時間: 2010-1-8 01:26:25 AM

唔好嗌架住啦, 其實好小事咋嘛
大家性格唔同,
elvis一心諗住大事化小, 同埋可能係男仔, 唔會嬲好耐
但喵媽都係緊張喵喵之嘛, (其實俾著係我, 唔好話俾D時間, 我諗一世都唔會原諒傷害自己兔兔既人)
大家都係愛兔之人, 大家既出發點都係好既,
無謂因為某D人嗌交LA=)為左一個傷兔既人而冇左個朋友, 唔值得嘛
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 01:27:07 AM

原帖由 豆腐 於 2010-1-8 01:25 AM 發表
咁火爆做咩-.-?
你可以唔同佢做朋友 ?
可以無視佢...
e件事其實好小...
唔洗下下放哂出黎..
開哂post.....

你小心佢又話埋你.因為你唔順佢意.佢以為真係佢岩哂,人地負佢先會放哂d私人野上黎
作者: 喵喵    時間: 2010-1-8 01:28:01 AM

咁火爆做咩-.-?
你可以唔同佢做朋友 ?
可以無視佢...
e件事其實好小...
唔洗下下放哂出黎..
開哂post.....

你copy左佢段野睇下係咪迫我
唔係迫我點會又話人唔大方
即係大定要聽佢講野既 我無話唔和好 要時間姐
你試下 俾著你 隻兔咁樣 你會點

附件: r.jpg (2010-1-8 01:38:21 AM, 30.07 KB) / 下載次數 14
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTg2MDZ8YmUwNWNhNGV8MTcxNzIyMjEyM3wwfDA%3D
作者: elyse))    時間: 2010-1-8 01:28:02 AM

呢2位兄台你地搞咩呢...2個加埋半百...
有咩唔唔啱,米傾到啱lor....
有兔友唔啱,米慢慢教到佢啱lor....有邊個一開始就識養兔....
有邊個一養兔過程無錯....
為左一個兔友,一件事搞到咁...無錯自己仔女受傷,最痛都係自己
但是mini house 係一個和平,大家一起分享養兔既地方,第三者見到都唔開心啦
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 01:28:46 AM

原帖由 sheena 於 2010-1-8 01:26 AM 發表
唔好嗌架住啦, 其實好小事咋嘛
大家性格唔同,
elvis一心諗住大事化小, 同埋可能係男仔, 唔會嬲好耐
但喵媽都係緊張喵喵之嘛, (其實俾著係我, 唔好話俾D時間, 我諗一世都唔會原諒傷害自己兔兔既人)
大家都係愛兔之 ...

唔係悔氣..呢d唔知幾時講一句踩親佢就反面既朋友..不要也罷

更加冇諗過minihouse咁和諧既地方.比人用黎做公審私人問題
作者: 豆腐    時間: 2010-1-8 01:29:06 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 01:27 AM 發表

你小心佢又話埋你.因為你唔順佢意.佢以為真係佢岩哂,人地負佢先會放哂d私人野上黎

我都只係用第三者去睇依件事..
同發表我既意見...
作者: 喵喵    時間: 2010-1-8 01:30:19 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 01:28 AM 發表

唔係悔氣..呢d唔知幾時講一句踩親佢就反面既朋友..不要也罷

更加冇諗過minihouse咁和諧既地方.比人用黎做公審私人問題

係你唔明白我喵喵有幾慘有幾傷姐
係你迫人和好姐
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 01:30:58 AM

呢個post同之前買家品放片上網果個趙燕泙事件有咩分別
作者: 豆腐    時間: 2010-1-8 01:32:23 AM

=.= 唔好同佢嘈啦...
差5多.者..2件事...
我想問一下樓主幾大...?
作者: 喵喵    時間: 2010-1-8 01:32:30 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 01:30 AM 發表

咁對唔住 我delete曬d post 同d相
但我講到明 我唔會再上黎
對唔住
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 01:33:26 AM

得一張?

仲有架喎

值唔值果段呢?

唔係del左掛
作者: 喵喵    時間: 2010-1-8 01:34:07 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 01:30 AM 發表

我唔該你呀 你睇返自己d post
係你叫我post曬全部出黎
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 01:34:16 AM

原帖由 喵喵 於 2010-1-8 01:32 AM 發表

咁對唔住 我delete曬d post 同d相
但我講到明 我唔會再上黎
對唔住

千奇唔好呀.一定係番係到.睇下我有幾唔岩迫你都好
作者: 喵喵    時間: 2010-1-8 01:34:29 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 01:33 AM 發表
得一張?

仲有架喎

值唔值果段呢?

唔係del左掛

post左啦
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 01:34:35 AM

原帖由 喵喵 於 2010-1-8 01:34 AM 發表

我唔該你呀 你睇返自己d post
係你叫我post曬全部出黎

我叫你開post?
作者: 光之天使))    時間: 2010-1-8 01:35:35 AM

咁火爆做咩-.-?
你可以唔同佢做朋友 ?
可以無視佢...
e件事其實好小...
唔洗下下放哂出黎..
開哂post.....

mocha爸,喵媽係激動左少少,
不過我諗我地第三者,都係唔好再單打佢地喇~
大家都想件事平息~
作者: 喵喵    時間: 2010-1-8 01:36:33 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 01:22 AM 發表
咁你放睇下邊個迫邊個?

我冇save呀

定係你唔敢放?

以上就係你叫我post多d出黎
作者: 喵喵    時間: 2010-1-8 01:37:03 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 01:24 AM 發表
咁快d啦.等緊你

依家都係你叫我post多d出黎
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 01:37:32 AM

total媽..你都知我不嬲上黎都係認真時認真..說笑時說笑

但係私人對話無啦啦比人放上黎.你會點諗?踩到埋黎.你會唔會唔出聲?
作者: 兔仔怡v3v    時間: 2010-1-8 01:38:04 AM

=...=兩位都唔好咁勞氣住啦...
喵媽唔開心既地方大家都明白既...正如ELYSE都講得岩嫁...自己仔囡傷左有邊個唔心痛姐...希望MOCHA爸可以體諒一下喵媽佢啦...
咁不如大家都唔好討論等佢地私底下解決算啦...
此事都不適而有第3者介入係喵媽同個位兔友中間...棧傷感情!!!
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 01:38:39 AM

原帖由 喵喵 於 2010-1-8 01:36 AM 發表

以上就係你叫我post多d出黎

咁係唔係我叫你開post?

唔該講個明白比兔友睇.一陣又以為我迫你開post話番我自己
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 01:39:23 AM

原帖由 兔仔怡v3v 於 2010-1-8 01:38 AM 發表
=...=兩位都唔好咁勞氣住啦...
喵媽唔開心既地方大家都明白既...正如ELYSE都講得岩嫁...自己仔囡傷左有邊個唔心痛姐...希望MOCHA爸可以體諒一下喵媽佢啦...
咁不如大家都唔好討論等佢地私底下解決算啦...
此事都不 ...

而家係邊個唔肯私下解決.要公開化
作者: 喵喵    時間: 2010-1-8 01:40:19 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 01:37 AM 發表
total媽..你都知我不嬲上黎都係認真時認真..說笑時說笑

但係私人對話無啦啦比人放上黎.你會點諗?踩到埋黎.你會唔會唔出聲?

我已經轉曬相 
無曬你d私人信息
不過我唔會再上黎喇
希望你明白我為咩事要咁做
唔係你迫人和好一開始...
作者: 喵喵    時間: 2010-1-8 01:41:19 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 01:39 AM 發表

而家係邊個唔肯私下解決.要公開化

我delete左
作者: elyse))    時間: 2010-1-8 01:41:54 AM

請2位收聲吧...
旁觀者都唔好出聲,等2位成年人自己解決
佢地2個之間只有他們知,我們都不適合評論
搵人搵wesky 上黎delete左個post佢...
如果唔係嘈到出年,佢地都唔捨得私下解決,和平收場
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 01:42:26 AM

原帖由 喵喵 於 2010-1-8 01:40 AM 發表

我已經轉曬相 
無曬你d私人信息
不過我唔會再上黎喇
希望你明白我為咩事要咁做
唔係你迫人和好一開始...

做咩轉?唔留番.定係你可唔可以send番比我.我自己放番上黎?

自己放完上黎一陣又del咁唔環保?
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 01:43:20 AM

原帖由 喵喵 於 2010-1-8 01:41 AM 發表

我delete左

你打你一巴幫你搽藥膏好唔好?
作者: 喵喵    時間: 2010-1-8 01:43:43 AM

原帖由 elyse 於 2010-1-8 01:41 AM 發表
請2位收聲吧...
旁觀者都唔好出聲,等2位成年人自己解決
佢地2個之間只有他們知,我們都不適合評論
搵人搵wesky 上黎delete左個post佢...
如果唔係嘈到出年,佢地都唔捨得私下解決,和平收場

我明白 唔好意思嘈到各位
大家明白我喵喵正親我有幾心痛就ok
我都唔想再嘈
不過唔回post 一陣都係會俾人話我唔敢出聲 算了
作者: 喵喵    時間: 2010-1-8 01:44:47 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 01:43 AM 發表

你打你一巴幫你搽藥膏好唔好?

哎ya 咩你都明依個道理架..?
我喵喵何止俾人打一把呀
佢俾人咁傷法 你都要我當無事
不如我星你一把 你當無事丫
咁點解你要迫我同佢好返呀 你講唔講得通你自己呀�
你諗清楚先好講d野
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 01:45:21 AM

原帖由 喵喵 於 2010-1-8 01:43 AM 發表

我明白 唔好意思嘈到各位
大家明白我喵喵正親我有幾心痛就ok
我都唔想再嘈
不過唔回post 一陣都係會俾人話我唔敢出聲 算了

原來你知會擾攘到人地

開post果陣有冇考慮到後果?
作者: 光之天使))    時間: 2010-1-8 01:47:42 AM

算la~大家都明喵媽就ok喇

至於呢個post大家睇過就算la~
希望唔好咁上心
件事就咁完la
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 01:48:54 AM

原帖由 喵喵 於 2010-1-8 01:44 AM 發表

哎ya 咩你都明依個道理架..?
我喵喵何止俾人打一把呀
佢俾人咁傷法 你都要我當無事
不如我星你一把 你當無事丫
咁點解你要迫我同佢好返呀 你講唔講得通你自己呀�
你諗清楚先好講d野

到而家閣下都仲覺得係迫你.我再次為你拍掌
咁就要睇星我一巴係咩動機

咁人地係唔係專登要整傷你隻兔?動機就係想你隻兔冇哂d毛?

作者: 喵喵    時間: 2010-1-8 01:50:28 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 01:48 AM 發表

咁睇就要睇星我一巴係咩動機

咁人地伙唔係專登要整傷你隻兔?戶機就係想你隻兔冇哂d毛?

我唔想再多講
我之前同你講得好清楚成件事 我點搶返喵喵
作者: sheena    時間: 2010-1-8 01:52:05 AM

其實真係一件小事之嘛,
不如wesky del左呢個post, 無謂大家睇到都唔開心啦
喵媽同elvis你地平心靜氣響msn傾下啦, 我知大家出發點都係好,
喵媽唔當elvis係朋友就唔會同佢傾啦,
elvis唔係緊張喵媽亦唔會當初勸喵媽啦
試下真係自己平心靜氣講返自己點諗, 唔好惡唔好火爆唔好粗口
難得當初成為朋友, 一定係因為緣份, 諗下對方平時點錫自己啦=)
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 01:52:22 AM

原帖由 喵喵 於 2010-1-8 01:50 AM 發表

我唔想再多講
我之前同你講得好清楚成件事 我點搶返喵喵

咁即係講唔通喵喵梳毛同打我一巴既動機一致?
咁明你d乜?

開完post比全世界知道之後話del左想當冇事?有冇咁易?
作者: 喵喵    時間: 2010-1-8 01:53:13 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 01:48 AM 發表

咁就要睇星我一巴係咩動機

咁人地係唔係專登要整傷你隻兔?動機就係想你隻兔冇哂d毛?

就算佢唔係有動機要正傷喵喵
咁佢D養兔方法係咪岩曬呀
咁結果我喵喵係咻真係傷曬呀
咁係咪一句SORRY都無
都要同佢和好呀
係咪我喵喵受害呀
點解你可以咁講野都得架
喵喵受傷 仲要問返我轉頭係咪人地有心正喵喵
有無心都好 喵喵都係傷曬 我都係十分之心痛
我的眼淚不是白流的
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 01:55:32 AM

咁你講乜星我一巴?

你未回應我係唔係開完post放哂圖上黎之後.自己下左啖氣

之後del 番就可以當冇事?

定係你自己感受最緊要.唔洗諗其他人?
作者: 喵喵    時間: 2010-1-8 01:58:05 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 01:55 AM 發表
咁你講乜星我一巴?

你未回應我係唔係開完post放哂圖上黎之後.自己下左啖氣

之後del 番就可以當冇事?

定係你自己感受最緊要.唔洗諗其他人?

我無話要DEL左個POST
你話我把你D私人信息公開左 我已經DELETE左
咁我想問返你 咩你咁唔大方呀 我起馬無令你受傷 你都已經咁嬲
咁我喵喵俾人攪到咁 你叫我點大方得起呀 都係你教我架姐
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 02:00:02 AM

原帖由 sheena 於 2010-1-8 01:52 AM 發表
其實真係一件小事之嘛,
不如wesky del左呢個post, 無謂大家睇到都唔開心啦
喵媽同elvis你地平心靜氣響msn傾下啦, 我知大家出發點都係好,
喵媽唔當elvis係朋友就唔會同佢傾啦,
elvis唔係緊張喵媽亦唔會當初勸喵媽 ...

朋友係咁架咩?
見唔見到我話佢第二句都未出就話唔想講野?

係唔係自己感受最重要.人地感受就置之不理.所有野都唔考慮就開post單打,放msn對話上黎公審

你答我,朋友係唔係當解決唔到既事就要公開比人評理.由第三方決定誰是誰非
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 02:03:50 AM

原帖由 喵喵 於 2010-1-8 01:58 AM 發表

我無話要DEL左個POST
你話我把你D私人信息公開左 我已經DELETE左
咁我想問返你 咩你咁唔大方呀 我起馬無令你受傷 你都已經咁嬲
咁我喵喵俾人攪到咁 你叫我點大方得起呀 都係你教我架姐

話明私人.咁你公開做乜?del番d 圖就當冇事?冇post過?
要講原唔原諒已經係msn講左.唔該你放上黎做証

我係話喵喵d毛都生得番出黎.咁如果人地都主動同你講野.問喵喵有冇事.你都唔好再嬲佢.退一步
作者: 喵喵    時間: 2010-1-8 02:07:10 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 02:03 AM 發表

話明私人.咁你公開做乜?del番d 圖就當冇事?冇post過?
要講原唔原諒已經係msn講左.唔該你放上黎做証

我係話喵喵d毛都生得番出黎.咁如果人地都主動同你講野.問喵喵有冇事.你都唔好再嬲佢.退一步

係呀 係你咁講 之後你崶話星期6飲茶叫埋佢
我就話未想咁快住
之後你就話我唔大方 你叫我點大方得起呀
我喵喵都未完全好返 就要我同佢好返 無可能
而且 我無話唔好返 只係要時間姐
作者: kikocheese    時間: 2010-1-8 02:07:24 AM

ELVISLI;我覺得你冷靜D好嗎,喵媽既心情希望你都明白,喵媽自己都好傷心,將心比心,如果個受害人係你,你會點???
加上喵媽都無話唔原諒個個人,只係時間上既問題,比著係你,你可唔可人即刻可以同個個人好返先
仲有就係喵媽放上黎都係一心想俾人評下理者,加上你同佢講D野又唔係咩私人事,佢都已經無登你個名啦,你又何必講到好似喵媽一心將你D人俾你睇咁呢???
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 02:08:53 AM

咁點..唔岩聽就要扯火爆粗鬧我?

就要立即話唔想同我講?

即係點?你鐘意講就講.唔鐘意就要人收聲?

你唔好話係我爆粗先.有哂証據
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 02:12:36 AM

原帖由 kikocheese 於 2010-1-8 02:07 AM 發表
ELVISLI;我覺得你冷靜D好嗎,喵媽既心情希望你都明白,喵媽自己都好傷心,將心比心,如果個受害人係你,你會點???
加上喵媽都無話唔原諒個個人,只係時間上既問題,比著係你,你可唔可人即刻可以同個個人好返先
仲有就係喵 ...

你竟然會話唔係私人野?

我唔想連你都鬧埋.但係你鐘唔鐘意將同朋友傾既msn對話在未經雙方同意下公開?

我而家唔係唔體諒喵喵..你自己問佢.呢幾日我安慰左佢幾多

一句唔鐘意就爆粗.反面?咁樣係唔係叫朋友

我只係唔滿意有人將私人恩怨放上和平的地方引起哄動

作者: elvisli    時間: 2010-1-8 02:13:52 AM

原帖由 kikocheese 於 2010-1-8 02:07 AM 發表
仲有就係喵 ...

你黎遲左.佢已經將本來post左上黎既msn對話del左
作者: kikocheese    時間: 2010-1-8 02:17:12 AM

和平既地方,已經俾你攪到原本好和平和諧既MINI-HOUSE,已經好唔和諧了
最重要係你應該唔係好明白喵媽,如果個個人係你,你又會點???
喵絲當喵喵係自己仔女咁,先會咁者,我都希望你地可以心平氣和咁好好傾下
作者: kikocheese    時間: 2010-1-8 02:17:59 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 02:13 AM 發表

你黎遲左.佢已經將本來post左上黎既msn對話del左

我之前已經睇左啦,我係睇左好耐,見到你地係咁鬧我先出聲
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 02:19:08 AM

原帖由 kikocheese 於 2010-1-8 02:17 AM 發表
和平既地方,已經俾你攪到原本好和平和諧既MINI-HOUSE,已經好唔和諧了
最重要係你應該唔係好明白喵媽,如果個個人係你,你又會點???
喵絲當喵喵係自己仔女咁,先會咁者,我都希望你地可以心平氣和咁好好傾下

不如你睇下邊個開post

即係得我有責任?比"我"一個攪到唔和諧?

你意思即係佢傷心可以講粗口鬧自己朋友.可以將同朋友的問題放上網比人審?

你自己問佢我係msn係唔係好和平同佢傾?

作者: sheena    時間: 2010-1-8 02:21:25 AM

其實呢...
elvis原意係想喵媽好, 但冇顧及到喵媽有幾唔開心, 有幾放唔低
喵媽呢, 亦都係太嬲所以想放上黎評理, 但冇顧及到elvis係會想有私隱
成件事只係...大家都為對方諗少左一步
但唔係立壞心腸丫嘛
作者: kikocheese    時間: 2010-1-8 02:27:47 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 02:19 AM 發表

不如你睇下邊個開post

你意思即係佢傷心可以講粗口鬧自己朋友.可以將同朋友的問題放上網比人審?

你自己問佢我係msn係唔係好和平同佢傾?

兩段我都睇哂,不過我睇到既係喵媽無話唔原諒佢,只係要時間,你就話佢唔大方,咁即係點???你點解唔俾時間喵媽平復心情再同佢傾呢???定係你想喵媽以後唔上黎???
我同你講呢D野唔係想同你開火,只係講出我既感覺
講真就算係我平時,我嬲個時都會,做朋友既就唔可以體諒下???你講得係朋友,點解你仲可以好似迫佢要同人和好咁???
喵媽既出發點都係想俾人評下理,我覺得佢想知既係真係佢唔岩,定係點者
ELVSLI,如果你當喵媽係朋友,點解連咁小既事都唔可以體諒下,更何況喵喵俾你攪到而家咁,你明白喵媽心情嗎???

再請呢個POST,喵媽原本既意思都唔係想同你鬧交,係你一見到就扯火,大家唔可以心平氣和咁傾嗎????

作者: Jessie))    時間: 2010-1-8 02:28:52 AM

冇人想見到你地2個吵架的, 大家冷靜d去訓個覺,
明早就冇事嫁喇
加上我覺得公說公有理, 婆說婆有理, 冇話得黑白兩面既
大家都有佢既道理, 唔好再諗咁多, 可以深呼吸一下,
大淡D...吸氣.....呼氣.....
有冇好一D?
作者: Jessie))    時間: 2010-1-8 02:32:22 AM

原帖由 kikocheese 於 2010-1-8 02:27 AM 發表

兩段我都睇哂,不過我睇到既係喵媽無話唔原諒佢,只係要時間,你就話佢唔大方,咁即係點???你點解唔俾時間喵媽平復心情再同佢傾呢???定係你想喵媽以後唔上黎???
講真 ...

姐係我都明白你都有你既睇法, 不過我地又唔係當時人
點可以睇得咁清楚邊個岩邊個錯?你除左呢個post仲有冇睇之前果幾日D post先?
不如我地唔好再講我地既感覺, 咁做都解決唔到件事^^"
作者: casuta    時間: 2010-1-8 02:34:54 AM

嘩~~仲嘈緊~~早d訓啦~~
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 02:36:17 AM

原帖由 kikocheese 於 2010-1-8 02:27 AM 發表

講真 ...

不如我比msn你直接問佢.我呢三日同佢講過乜.係唔係唔體諒佢

係佢自己口口聲聲話:我自己都唔係咁小氣既人.都唔鐘意面阻阻

係.可能我急左.咁係唔係等如佢可以話我:你唔值得同我做朋友,即係點?我求你同我做朋友?

講粗口話我,大家係msn罵完一輪已經唔太應佢.唔想嘈落去,佢就上黎開post放圖公審,又即係點?

話比人知有人迫佢,佢自係岩?從來我都冇話整到喵喵傷哂既人係岩.唔該你自己問佢

點解唔問番邊個開post撻著個火頭?

你話我唔當佢朋友,你問佢喵喵有事到今日我陪佢傾到幾點,佢又有冇當係朋友?朋友=扯火+粗口?

即係得佢可以傷心.就可以放d私人野上黎.我對佢做法不滿回應佢開既post就係唔岩?

作者: kikocheese    時間: 2010-1-8 02:36:54 AM

原帖由 Jessie 於 2010-1-8 02:32 AM 發表

姐係我都明白你都有你既睇法, 不過我地又唔係當時人
點可以睇得咁清楚邊個岩邊個錯?你除左呢個post仲有冇睇之前果幾日D post先?
不如我地唔好再講我地既感覺, 咁做都解決唔到件事^^"

我都明白,我都只係唔想大家係咁嘈落去,大家為左小小事就連朋友都無得做,只不過有時一個人嬲個時,真係可以睇小左好多野,我都係由身三者既感覺,講出黎俾佢地明白,兩方都有岩同唔岩,喵媽唔岩既係未得ELVSLI既同意就放左上黎,而ELVSLI就係因為可能想幫個個人同喵媽各好,但係方法就急進左囉,其實呢度都係想大家傾下心事,和和平平咁者,喵媽一出POST都無諗過想嘈交,不過點知而家攪到咁
作者: 波丸媽    時間: 2010-1-8 02:40:33 AM

好啦,
到此為止好嗎?
我地唔係當時人,唔應該講咁多,亦唔知雙方既詳情
正所謂公說公有理,婆說婆有理
而且佢地所執著既,係2個觀點
所以,唔好再加post啦
既然雙方都冷靜下來,何必再重來
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 02:40:37 AM

原帖由 kikocheese 於 2010-1-8 02:36 AM 發表

我都明白,我都只係唔想大家係咁嘈落去,大家為左小小事就連朋友都無得做,只不過有時一個人嬲個時,真係可以睇小左好多野,我都係由身三者既感覺,講出黎俾佢地明白,兩方都有岩同唔岩,喵媽唔岩既係未得ELVSLI既同意 ...

佢都成年人小.做事要諗後果.唔好睇開post放私人野上黎係簡單問題.

對路人都應該有點尊重.何況係所謂既朋友,放得上黎應該預左人地有咩感受.有咩反應
作者: kikocheese    時間: 2010-1-8 02:41:37 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 02:36 AM 發表

不如我比msn你直接問佢.我呢三日同佢講過乜.係唔係唔體諒佢

係佢自己口口聲聲話:我自己都唔係咁小氣既人.都唔鐘意面阻阻

係.可能我急左.咁係唔係等如佢可以話我:你唔值得同我做朋友,即係點?我求你同我做朋 ...

我都好明白你同佢傾既出發點係想佢地和好,喵媽當然都有唔岩既地方,佢無問過你就放上黎,但係人地放左上黎都唔係想嘈架,佢都無公開話係你,又無打你個名出黎,你應該都知架,佢都只係想其他人俾下意見者,而家你地都嘈到咁,第時你地仲點面對大家呢???大家原意都唔係想傷害大家,點解你地唔可以一人退一步呢???

作者: elvisli    時間: 2010-1-8 02:43:46 AM

原帖由 kikocheese 於 2010-1-8 02:41 AM 發表

我都好明白你同佢傾既出發點係想佢地和好,喵媽當然都有唔岩既地方,佢無問過你就放上黎,但係人地放左上黎都唔係想嘈架,你應該都知架,佢都只係想其他人俾下意見者,而家你地都嘈到咁,第時你地仲點面對大家呢???大家 ...

放上黎唔係想嘈?呢個咩道理?

放"我"同"佢"既msn對話上黎係唔想"我"嘈?又係咩道理?

你話放上黎唔係想我呢個當事人嘈.你自己覺得好唔好笑?

作者: kikocheese    時間: 2010-1-8 02:45:43 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 02:43 AM 發表

放上黎唔係想嘈?呢個咩道理?

放上"我"同"佢"既msn對話上黎係唔想"我"嘈?又係咩道理?

咁佢都無公開你個名呀,佢都DEL左你個名,你到而家都仲未可以心平氣和咁,大家點傾都傾唔到落去,只會將事情惡化
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 02:48:09 AM

原帖由 kikocheese 於 2010-1-8 02:45 AM 發表

咁佢都無公開你個名呀,佢都DEL左你個名,你到而家都仲未可以心平氣和咁,大家點傾都傾唔到落去,只會將事情惡化

del左我個名.但我諗minihouse得一隻mocha主人同喵喵媽熟

請問你有冇睇哂圖中內容.如果真係隻字不漏.唔會睇唔到mocha呢個名掛?

佢已經冇出聲.會唔會只係你想同我不斷討論
作者: kikocheese    時間: 2010-1-8 02:50:35 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 02:48 AM 發表

del左我個名.但我諗minihouse得一隻mocha主人同喵喵媽熟

請問你有冇睇哂圖中內容.如果真係隻字不漏.唔會睇唔到mocha呢個名掛?

我睇到,不過初初我都唔知係邊個,因為呢度太多兔名,我記得一個,記唔到兩個,我知有叫MOCHA既兔,但係我唔認得個主人就係你,話哂我都唔係日日上黎個種人,有時放工太累都無上

我再鄭重講一次,我出聲都係想你地心平氣和,唔好再嘈,喵媽而家唔出聲,我出聲係因為我回你同我講既野,呢D叫禮貌,唔係我想搵交鬧

作者: 喵喵    時間: 2010-1-8 02:51:21 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 02:48 AM 發表

佢已經冇出聲.會唔會只係你想同我不斷討論

我唔係無聲出 只係去左沖涼姐
而且其他兔媽都叫我唔好再同你嘈
學你話 我都唔想阻住你地 攪到你地依個咁和平既地方唔和平
最多我咪以後唔上黎囉
作者: 雪姬女    時間: 2010-1-8 02:57:11 AM

唔通比人殺左要同殺人兇手講對唔住???~法庭唔洗判個兇手坐監???
整傷左人地隻寶貝自己唔做主動同人道歉仲人第三者黎插手鬧人唔大方~!
果個人都好大牌wo~呢個世界唔會荒謬到咁lo~!
仲有一樣野"elvisli"你係第三者黎~你唔係當事人的~!
件事點解決唔係你一個人可以控制到的~事情的真相你真係唔完全清楚晒~!
請不要插手了~給他們二人自行解決啦~!
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 03:01:45 AM

原帖由 喵喵 於 2010-1-8 02:51 AM 發表

我唔係無聲出 只係去左沖涼姐
而且其他兔媽都叫我唔好再同你嘈
學你話 我都唔想阻住你地 攪到你地依個咁和平既地方唔和平
最多我咪以後唔上黎囉

我唔係話無聲出.而係無出聲.意思差好遠
我亦都唔會再應你同你嘈落去.我只係針對你開post既做法不滿而作出回應

作者: elvisli    時間: 2010-1-8 03:02:44 AM

原帖由 雪姬女 於 2010-1-8 02:57 AM 發表
唔通比人殺左要同殺人兇手講對唔住???~法庭唔洗判個兇手坐監???
整傷左人地隻寶貝自己唔做主動同人道歉仲人第三者黎插手鬧人唔大方~!
果個人都好大牌wo~呢個世界唔會荒謬到咁lo~!
仲有一樣野"elvisli"你係第三者黎 ...

請你攪清楚我係因咩原因而在呢個post作出強硬回應先好出聲
作者: 雪姬女    時間: 2010-1-8 03:08:52 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 03:02 AM 發表

請你攪清楚我係因咩原因而在呢個post作出強硬回應先好出聲

咁你做咩要求人地約人出黎先?
人地都未平復到件事唔好插手啦~!
作者: elvisli    時間: 2010-1-8 03:11:30 AM

原帖由 雪姬女 於 2010-1-8 03:08 AM 發表

咁你做咩要求人地約人出黎先?
人地都未平復到件事唔好插手啦~!

不如你又問下係我插手定係搵我幫手?

而家又係邊個插多隻手入黎呢件事?
作者: 雪姬女    時間: 2010-1-8 03:15:14 AM

原帖由 elvisli 於 2010-1-8 03:11 AM 發表

不如你又問下係我插手定係搵我幫手?

而家又係邊個插多隻手入黎呢件事?

即係我叫你唔好出聲呀唔好理呀~!
由得佢二個自己拆掂單野呀~!

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2