PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 我隻兔好鐘意食麥皮.......... [打印本頁]

作者: coumpnet    時間: 2010-4-17 04:32:22 PM     標題: 我隻兔好鐘意食麥皮..........

作者: 孤疑仔    時間: 2010-4-17 09:05:48 PM

可以咁做GA咩??5怕太高澱粉質咩??
同埋咁食5會好WO JOE咩搞到個咀仔..
份量係點??咩牌子麥皮?
作者: firen_freeze))    時間: 2010-4-17 09:29:08 PM

我唔知E個係咪土炮肥兔餐(我媽都有肥兔秘方),但兔兔好返就要慢慢戒啦

MAX 之前過輕,俾我媽谷肥左之後都要變返正常DIET
作者: 孤疑仔    時間: 2010-4-17 09:48:29 PM

介5介意分享下肥兔配方先?
作者: wesky    時間: 2010-4-17 10:02:08 PM

如果兔兔唔係過瘦, 唔需要刻意增肥
作者: firen_freeze))    時間: 2010-4-17 10:14:38 PM

講秘方係因為我都唔知我媽搵左D咩俾MAX食.....

佢果D方法係以前做兔販養兔心得....得佢先認得要O係山上面摘咩草俾兔仔食....佢教我果時隻隻草都叫兔草,都唔知點認....:043:

其實有個外國人都教過我摘草(佢認得某隻歐洲兔草香港路邊都有)

但係E D 野係兔協同獸醫超唔贊成O既行為....

近排MAX感冒我媽又摘左一隻未見過的草要我帶俾MAX(食完佢又好返果下先勁,雖然鼻附近D毛D黃色仲未退哂,但已經唔流鼻涕唔打乞嚏)

我隻MAX太孱(落樓下公園玩都會嚇到半死,真係唔敢帶佢睇醫生)先會咁做啫....

唔敢O係度散播點樣摘野草.......摘草新手害左兔兔點算(因為我都唔識,我同阿媽口中連牛都識醫O既公公差太遠啦....農夫真係萬能) 我都唔敢自己摘草俾MAX食....

第一樓O既麥皮就要第一樓兔友解返啦.....

+++++++++++++++++++++++++++++++
注意,高澱粉同野草唔好隨便俾兔兔食
作者: FATO_W    時間: 2010-4-18 12:11:50 AM

草粉係有藥性 如果兔兔無病就唔好當零食咁比佢
作者: baby_fire    時間: 2010-4-18 03:43:46 AM

麥皮係醫生AVOID我地比兔兔食既野,因為係碳水化合物,佢地食得多有機會導致腸停,所以我明知佢鐘意食都淨係會比一個月一次,兩小匙*
作者: beloved0906    時間: 2010-6-7 04:17:32 PM

我2隻仔女都好中意食麥皮..但我都唔敢比甘多佢食囉~
所以我上網睇下兔仔食麥皮對身體有咩唔好,,,其實就算生果同麥皮都係小d比好d..
我隻女女都好中意食香蕉..但我都係一個月比1-2小粒香蕉佢食,,,ha
真係慘慘,,..~
作者: Maggie))    時間: 2010-6-7 07:13:14 PM

小吃不宜多吃!,
^^

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2