PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 嬲嬲嬲, 雜誌又誤導啦!(已補充相) [打印本頁]

作者: bonedog    時間: 2010-4-20 06:18:46 PM     標題: 嬲嬲嬲, 雜誌又誤導啦!(已補充相)

vol: 328 05/04/2010 fashion & beauty 又誤導養兔方法啦!
p.126-127
激死我啦 其實我地可唔可以寫信去叫佢地登番正確既資料﹖
佢話兔唔食濕糧, 要食乾糧 間中俾小小零食補充下, 話兔唔可以長期困籠要放10-20mins

乾糧佢又唔表明係乾草, 10-20mins 太小啦..

本身我係電腦份圖係清楚睇到d字架 但唔知點解upload左之後唔得
有無方法可以放到上黎 等大家睇得清楚d﹖

感謝兔友katy尋找到的意見表…
http://www.fnb.hk/about/Mind

我已經send左去.但我覺得一封半封不足以佢地正視.如果有時間的兔友可以入去寫意見俾佢地
thanks

附件: 4.JPG (2010-4-21 11:38:16 AM, 141.65 KB) / 下載次數 337
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTk4MjJ8Zjk4NDhlYmF8MTcxOTgyMjA1MHwwfDA%3D

附件: p.JPG (2010-4-21 11:40:02 AM, 7.62 KB) / 下載次數 341
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTk4MjN8M2RiMDM4MzJ8MTcxOTgyMjA1MHwwfDA%3D

附件: 1.JPG (2010-4-21 03:36:54 PM, 121.38 KB) / 下載次數 350
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTk4MzB8YzUyMzg2MWV8MTcxOTgyMjA1MHwwfDA%3D

附件: 2.JPG (2010-4-21 03:36:54 PM, 77.22 KB) / 下載次數 350
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTk4MzF8MjM5M2YxN2N8MTcxOTgyMjA1MHwwfDA%3D

附件: h.JPG (2010-4-21 03:36:54 PM, 106.95 KB) / 下載次數 333
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTk4MzJ8ZDJmZjgzNjZ8MTcxOTgyMjA1MHwwfDA%3D
作者: m1k1    時間: 2010-4-20 07:31:19 PM

搞 錯 啊==投訴佢啦
作者: firen_freeze))    時間: 2010-4-20 08:24:54 PM

擺明係問竉物店是但提寫稿交貨啦.....

一D fashion sense 都冇:059:
作者: anthony    時間: 2010-4-20 09:14:16 PM

出面d 鋪頭有幾多間真係識養兔 大家兔友心照- -"
作者: katy))    時間: 2010-4-20 09:21:14 PM

好摸糊wo... 寫埋濕糧好似會誤導人地 = ="
10-20mins... 真係唔該哂

如果可以,試下建議佢地改返吧…
作者: hamster1013    時間: 2010-4-20 09:49:53 PM

一日放10-20min.......
少唔少啲呀!
咁同唔放有乜分別呀?!
作者: mandycpi    時間: 2010-4-20 09:51:16 PM

估唔到雜誌都唔research下.....真係應該寫俾佢地... 唔係又有新兔友睇錯資料...
作者: happygirl2009    時間: 2010-4-20 10:04:24 PM

點做記者ga果個人!?!:013:
作者: happygirl2009    時間: 2010-4-20 10:06:19 PM

入面有冇編輯部既email?直接send個email同佢地講,叫佢地更正番又好,比個記者知道自己寫錯哂d野都好..我諗咁樣係我地唯一可以做既野.
作者: Amberbee    時間: 2010-4-20 10:11:32 PM

give me their number... i will give them a ring NOW....  

cant stand media spreading the wrong news... !!!
作者: bonedog    時間: 2010-4-21 11:21:47 AM

我就係搵唔到佢地既email
我見佢個篇野個頂有寫到有 多多龍  (即係寫攝影司個到)
睇下晏小小可唔可以放到上黎俾大家睇

琴日我打去搵人查呢篇野既跟進人, 佢話如果咁問幫唔到我 一係話俾佢知要搵邊一個人先得 有無人有方法呀﹖

電話: 29609888

作者: bonedog    時間: 2010-4-21 11:32:06 AM

相我補左啦 但本身好清楚 upload完之後d 字就睇清楚, 有無咩野方法可以放上黎俾人dl ﹖
作者: katy))    時間: 2010-4-21 11:36:31 AM

篇稿有冇寫邊個係記者?或者專欄名稱…

岩岩搵到個意見表… 唔知有冇用
http://www.fnb.hk/about/Mind

BTW, 等你SCAN上來^^
作者: katy))    時間: 2010-4-21 11:37:48 AM

原帖由 bonedog 於 2010-4-21 11:32 AM 發表
相我補左啦 但本身好清楚 upload完之後d 字就睇清楚, 有無咩野方法可以放上黎俾人dl ﹖

放在網存空間,如:FLICKR, PHOTOBUCKET等…
作者: bonedog    時間: 2010-4-21 11:39:12 AM

原帖由 katy 於 2010-4-21 11:37 AM 發表

放在網存空間,如:FLICKR, PHOTOBUCKET等…

我係用photobucket 架, 不過上左黎睇唔到

我依家cut 佢其中錯既一份另外放上黎..

你可以睇下

作者: katy))    時間: 2010-4-21 11:42:06 AM

原帖由 bonedog 於 2010-4-21 11:39 AM 發表

我係用photobucket 架, 不過上左黎睇唔到

我依家cut 佢其中錯既一份另外放上黎..

你可以睇下

就咁貼條LINK呢?? 現在PHOTOBUCKET好似有得校RESOLUTION, 選好之後COPY佢條LINK [我好少用, 可能唔得]
作者: bonedog    時間: 2010-4-21 11:49:10 AM

原帖由 katy 於 2010-4-21 11:42 AM 發表

就咁貼條LINK呢?? 現在PHOTOBUCKET好似有得校RESOLUTION, 選好之後COPY佢條LINK [我好少用, 可能唔得]

我另外再補放左中間個part 你睇下睇唔睇到
作者: mandycpi    時間: 2010-4-21 12:24:23 PM

內文個link開唔到...
但睇到"4式"的相片

果本雜誌提供的資料好含糊wor..

".... 切忌讓兔仔隨便吃濕糧..."

一點都唔明確..好易令人誤解wor....

10-20mins真係好離譜... 坐監咩...

個查詢電話搵唔到負責人?
作者: 天才文仔    時間: 2010-4-21 12:43:46 PM

投訴巳send !謝謝有心人的link.
作者: katy))    時間: 2010-4-21 01:08:11 PM

原帖由 天才文仔 於 2010-4-21 12:43 PM 發表
投訴巳send !謝謝有心人的link.

岩岩SEND左,主要針對小兔長壽四式果PART…

作者: Maggie))    時間: 2010-4-21 01:26:44 PM

SEND了投訴信﹗:051:
作者: 珊迪小姐    時間: 2010-4-21 01:29:12 PM

可吾可以近鏡影埋其他果幾段字呀?
想睇哂前文後理先一次過send投訴 :015:
thanks!~
作者: bonedog    時間: 2010-4-21 03:33:02 PM

原帖由 mandycpi 於 2010-4-21 12:24 PM 發表
內文個link開唔到...
但睇到"4式"的相片

果本雜誌提供的資料好含糊wor..

".... 切忌讓兔仔隨便吃濕糧..."

一點都唔明確..好易令人誤解wor....

10-20mins真係好離譜... 坐監咩...

個查詢電話搵唔到負 ...

其實內文無咩特別, 只係講d 兔仔有幾咁得意..
但點解我自己又睇到你地有睇唔到既﹖
我琴日打去佢係咁答我, 話如果就咁問就件事佢搵唔到人, 要搵人先得
作者: bonedog    時間: 2010-4-21 03:38:06 PM

原帖由 珊迪小姐 於 2010-4-21 01:29 PM 發表
可吾可以近鏡影埋其他果幾段字呀?
想睇哂前文後理先一次過send投訴 :015:
thanks!~

我再放左個2段文字 你睇下見唔見到..
唔該哂
作者: Maggie))    時間: 2010-4-21 03:41:31 PM

其他文字都唔係重點,重點係,佢地所講養兔方法好有問題﹗:050:
作者: mandycpi    時間: 2010-4-21 06:48:18 PM

希望雜誌會正視投訴la....

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2