PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: charcoal大個仔喇~ [打印本頁]

作者: theonemom    時間: 2010-10-15 10:29:52 PM     標題: charcoal大個仔喇~

好耐冇見大家喇,我終於冇咁忙了。各位兔兔、兔友好嗎?
我的寶貝兔已經由charcoal-b長大成charcoal仔喇,8月尾我就帶左佢去Dr. Betty度做絕育手術,佢好活躍,24小時內已經回復正常,thanks god!

附件: [帶charcoal返家第一日...] IMG_1139.jpg (2010-10-15 10:34:46 PM, 193.32 KB) / 下載次數 39
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MjE0MDl8MDJmM2U3Y2F8MTcxODE1NDEwMHwwfDA%3D

附件: DSC02532.JPG (2010-10-15 10:34:46 PM, 227.08 KB) / 下載次數 28
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MjE0MTB8N2FhYjAwMjl8MTcxODE1NDEwMHwwfDA%3D
作者: raywong521    時間: 2010-10-15 10:44:24 PM

佢個樣好可愛啊:023:
作者: theonemom    時間: 2010-10-15 10:57:03 PM     標題: 回復 2# 的帖子

多謝讚賞... 佢乖得黎又有性格+間唔中少少調皮... 先至係最可愛之處... 我錫到佢燶呢...
作者: 熊折    時間: 2010-10-16 12:27:51 AM

佢個樣好bb好得意:023:
哈哈"唔似大過仔:037:
作者: yau2121    時間: 2010-10-16 08:10:25 PM

細細粒咁好可愛喎:057:

好一隻早熟既兔兔:001:
作者: 尤尤    時間: 2010-10-16 10:05:24 PM

好可愛牙佢~
係咪侏儒兔黎??
呢幾張係咪近照??#^60^#
作者: samsamyan    時間: 2010-10-16 10:15:18 PM

What a tiny and cute bunny.
My bunny is so much bigger than it.
作者: APPLE    時間: 2010-10-16 10:24:41 PM

佢咁乖仔梗係抵錫啦~~
不過佢個樣都仲係好BB~~
作者: theonemom    時間: 2010-10-18 07:39:49 AM     標題: 回復 6# 的帖子

bingo,charcoal係侏儒兔黎架~
你果2隻係咪賓尼兔呀?

第1張相係第1日我帶佢返屋企既時候影架... 第2張就係最近影... 相隔半年... 佢大隻左喇... 宜家佢8個月大...
不過同其他兔兔相比... size都係細粒d... 可能因為佢係侏儒兔啦~ 品種唔同... 不過我就係鍾意佢細細粒... 因為我都係一個細粒既人... 咁先襯返我嘛~ 哈~

作者: PILLOW.MA))    時間: 2010-10-18 09:14:03 AM

CHARCOAL好靚仔呀#^28^#
有D白毛係底
佢同我PILLOW一樣係用JOLLY寵喎#^13^#
作者: theonemom    時間: 2010-10-18 07:38:27 PM     標題: 回復 10# 的帖子

係呀... charcoal係住jolly籠~

比露,你認為jolly籠好嗎? 我未用過其他籠... 所以冇得比較... 唔敢做判斷... 不過暫時我覺得都ok... touchwood講句... 阿仔腳底都冇生瘡...
作者: PILLOW.MA))    時間: 2010-10-19 06:47:21 AM

re: thronemon
呢個籠你用左幾耐? 我用左2個月度比唔到d咩cm
我都係touchwood講句, pillow仔腳仔冇生瘡 =v=
不過我諗遲下一係換個平底籠比佢
一係加塊毛巾比佢…><
作者: 兔奴))    時間: 2010-10-20 12:47:04 PM

作者: Maggie))    時間: 2010-10-20 01:20:00 PM

下……你又有﹖兔奴係養咁多隻兔黎做咩﹖你養咁多隻兔,衛生環境會唔會唔係太好架﹖:011:
作者: 兔奴))    時間: 2010-10-20 04:39:16 PM     標題: 回復 14# 的帖子

作者: 兔奴))    時間: 2010-10-20 04:40:08 PM     標題: 回復 14# 的帖子

作者: APPLE    時間: 2010-10-20 05:25:54 PM

原帖由 兔奴 於 2010-10-20 04:40 PM 發表
i take care for my rabbits, no problems thx.

:073: 兔奴即係兔奴...果然名不虛傳
一個字"勁"
作者: 小賢    時間: 2010-10-20 06:33:26 PM

好可愛,耳仔短短,
嘴仔細細...#^7_002^#
作者: theonemom    時間: 2010-10-20 09:42:37 PM     標題: 回復 12# 的帖子

to 比露::
JOLLY籠charcoal住左半年喇... 我諗我暫時都唔會轉籠住...
如果我遲下再搬大一d既屋... 我會考慮買過一個再大d既籠比charcoal... 咁就大家都有新屋入伙啦~ 哈~
作者: theonemom    時間: 2010-10-20 09:47:37 PM

兔奴,睇黎我地既兔兔係同鄉喎~ 遠房親戚... 哈
你果隻黑兔幾大呢?
作者: 兔奴))    時間: 2010-10-20 11:58:15 PM

作者: theonemom    時間: 2010-10-22 08:12:46 AM     標題: 回復 21# 的帖子

my charcoal is eight months old... so your tan tan is the elder brother~ haha

actually how many rabbits are you keeping now??

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2