PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 急問...>< [打印本頁]

作者: 黃小敏    時間: 2011-2-3 04:57:10 PM     標題: 急問...><

我隻囡囡唔知係唔係病左呀....放佢出黎果陣時望到佢D便便好水呀!..我唔知點做好呀!我真係好擔心呀!我想問兔兔睇E生係唔係好似同D貓狗一樣睇一樣傢...?E+新年邊到會開呀!?
作者: 光之天使))    時間: 2011-2-3 05:04:27 PM

你有無留意兔兔飲食有無轉變呀?
食少左?飲少左?
另外,係咪全部便便都係好水呀?
d便便係咪細粒左好多呀?

兔兔睇vet一定要搵d識睇兔既醫生,唔好隨便睇獸醫,
因為唔係個個vet識睇兔,當佢係貓/狗咁醫仲大件事呀~

新年我真係唔知開唔開...
你即管試下打電話去book la
唔知你隻兔係咪新買,
就算最後兔兔又正常返都好,就當係body check

九龍動物診所 Kowloon Veterinary Hospital
Dr. Betty or Dr. Yan or Dr.Ma
九龍九龍城啟德道24及26號地下
tel: 2382 3300

大圍珍禽異獸及寵物醫院
http://www.taiwaiexotic.com/
沙田大圍積信街69-75號立和樓地下B舖
電話:2687 1030
若於非開放時間內,遇上嚴重緊急情況,請電 93396842

維多利亞寵物診所 – 元朗診所
Dr. Gerry or Dr. Ken Thorley
元朗民合徑8號幸福樓二期地下11號舖
屯門德正圍十八號海盛大廈地下三號舗
電話:2477 8929 (元朗) / 2459 7217 (屯門)
急症:7116 3282 呼8929

紅磡獸醫診所
Dr. Andrew Pilling
九龍紅磡黃埔新村民泰街30號地下
電話:2330 7566
急症:7111 0818 呼174
作者: 黃小敏    時間: 2011-2-3 06:59:34 PM

佢飲食冇咩唔同....
便便就都係一粒粒但唔係硬身..
作者: berki    時間: 2011-2-3 08:14:40 PM

原帖由 黃小敏 於 2011-2-3 06:59 PM 發表
佢飲食冇咩唔同....
便便就都係一粒粒但唔係硬身..

係成攤水定軟身?
軟身都OK
成攤水咁快D去見VET
作者: 黃小敏    時間: 2011-2-4 02:00:19 PM

軟身但有小小水!一定要用紙巾抹先得
作者: berki    時間: 2011-2-4 04:59:28 PM

原帖由 黃小敏 於 2011-2-4 02:00 PM 發表
軟身但有小小水!一定要用紙巾抹先得

我諗其實係盲腸便,有味架應該
你可以選擇俾返兔兔食,吸收營養
兔兔可能掛住玩唔記得左食呀#^77^#
我個B都會#^74^#

萬一日後見到便便成攤水就即刻帶佢見VET啦~

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2