PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 兔兔的鼻水 [打印本頁]

作者: 奶茶媽    時間: 2012-4-5 04:23:34 PM     標題: 兔兔的鼻水

發現兔兔好似間中有鼻水,但唔知道係咪濕氣
定係真係鼻水
之前都有講過佢有氣促同打黑痴
我book左dr ma下星期三,佢星期一二都放假
佢食量屎量都好正常
如果咁嘅情況,我洗唔洗搵左第個醫生先?
如果等到星期三,會唔會好危險?
作者: all_loving_it    時間: 2012-4-5 04:31:54 PM

兔兔正常鼻仔係有濕氣, 如果係濕氣就係輕輕摸佢感覺係濕, 若是鼻水則是用棉花輕抹鼻仔會有鼻水依附係棉花上, 你兔兔現時氣促同打黑痴既情況點樣?  

作者: 奶茶媽    時間: 2012-4-5 04:40:12 PM

all_loving_it 發表於 2012-4-5 04:31 PM
兔兔正常鼻仔係有濕氣, 如果係濕氣就係輕輕摸佢感覺係濕, 若是鼻水則是用棉花輕抹鼻仔會有鼻水依附係棉花上 ...

黑痴少左啦
今天只打三個,一個是食緊草時打
我搵手指去摸
係有水,但係只係好少
好怕佢病情加重
咁樣嚴唔嚴重?
我驚到佢睇醫生果日已經惡化左

作者: all_loving_it    時間: 2012-4-5 04:50:40 PM

997134 發表於 2012-4-5 04:40 PM
黑痴少左啦
今天只打三個,一個是食緊草時打
我搵手指去摸

到下個星期三會5會惡化我真係5敢講, 不竟每只兔兔體質5同, 但你要考慮一個問題係兔兔早前有氣促同打5少黑痴既前科, 今日先星期四, 到睇醫生既日子有差5多一個星期, 都幾耐, 如果我個人來說, 會搵第2個醫生同兔兔睇
作者: threefour    時間: 2012-4-5 06:10:35 PM

Agree......another vet first !!

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2