PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 點解會咬爛自己啲便便 [打印本頁]

作者: water12    時間: 2012-10-24 07:43:20 PM     標題: 點解會咬爛自己啲便便

Lee幾日我都見到我隻仔Lego佢咬爛自己d便便,之後又吐返哂出黎,點解會咁嫁?佢食量又正常冇少到。到底發生咩事呀?
作者: 花芝媽    時間: 2012-10-24 09:02:33 PM

我估佢係有少少無聊    /            或者?  營養唔太夠 ?         
佢食提子屎都係吸唔到既營養變做提子屎再比自己吸收返  

我個陣花生早上一定見到佢身邊有一堆散哂既屎...
作者: water12    時間: 2012-10-24 09:16:34 PM

佢早上一湯匙BB糧,夜晚一籃菜菜,T草就無限量供應,A草就每朝加兩隻手ge份量,應該唔會唔夠營養掛?!?加上佢岩岩磅過重,都有0.82kg.
作者: 花芝媽    時間: 2012-10-24 10:07:35 PM

water12 發表於 2012-10-24 09:16 PM
佢早上一湯匙BB糧,夜晚一籃菜菜,T草就無限量供應,A草就每朝加兩隻手ge份量,應該唔會唔夠營養掛?!?加 ...

佢幾多個月?    甘快食菜?  
之前有冇睇過醫生做身體檢查@@

甘有機會無聊掛?__?   因為有排都成日咬碎D屎  咬左一排又無野了
作者: water12    時間: 2012-10-24 10:42:08 PM

係Dr. Ma 到check過,冇問題!佢四個月大,食完菜冇爛便便,一切正常!我諗應該都係悶掛。
作者: all_loving_it    時間: 2012-10-27 03:09:08 AM

兔兔咬便便, 一般因為 :
- 悶, 發牙癢
- 肚餓
- 飲食之中攝取回千維不足
作者: yinyin19940    時間: 2012-10-27 11:38:29 PM

我個隻有時都係 但佢係悶 想我幫佢執屎.
因為佢知我鍾意乾淨 陪佢玩

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2