PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 草食 [打印本頁]

作者: logyout    時間: 2012-11-18 03:37:58 PM     標題: 草食

我家小兔食開OXBOW, 最近想加入其他草俾佢食下,見到JOLLY都有出草‧有冇人俾兔兔食呢隻牌子?
作者: ccychoy    時間: 2012-11-18 04:06:34 PM

jolly我5會比
個感覺好大陸
momi/jojo/apd都ok
作者: Suzanne    時間: 2012-11-18 04:47:28 PM

我家兔兔係兔協初時食開OXBOW, 但最近OXBOW質量唔靚。我又見兔協最近轉左MOMI,所以跟轉MOMI, 仲要溝埋JOJO.  

JOLLY都好似gain唔到我信心, 特別是見兔協無賣就更加怯步
作者: siudao0831    時間: 2012-11-18 06:51:38 PM

我家兔兔食Momi+Jojo, 都幾好ga, Jojo 較多硬枝而Momi就多少少葉,Oxbow我兔兔嫌佢太硬,食親都發脾氣,所以都唔會再買lu

最近我見carefresh有出Timothy Hay, 不過要了解下成份先, 如果ok, 可能都會比兔兔試吓
作者: 小黑與我    時間: 2012-11-18 07:00:18 PM

好似無見過有兔友買jolly
我兩隻兔以上都係食oxbow, 而家轉左momi first cut,
Quality 都ok
作者: all_loving_it    時間: 2012-11-24 01:50:12 PM

我系比開oxbow, momi, apd

而Jolly系大陸品牌, 好似系引進美國既種子, 系內地生產, 我吾系太有信心, 所以無買過

你想溝草, 可以考慮每日溝一汁第種草比兔兔食, 如 : orchard grass, organic meadow hay都得

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2