PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: <急> 兔兔留院中, worry [打印本頁]

作者: uumeme    時間: 2013-2-7 04:49:31 PM     標題: <急> 兔兔留院中, worry

兔兔唔食野, 今日零晨全身抽筋, 失去意識, 打去珍禽救助, refer左我去東區醫院, 一早去左, 驗血, 照x-ray, 話血糖超低, 今早九點打左糖水, 3點時問情況同今早一樣, 血糖仍然好低, 無起色, 現在仍然留院. 姑娘話唔知點解打左糖水血糖仍然低, 這個令我最擔心.
我有打去問dr.ma診所, 姑娘話唔可以俾建議我, 唔啱規矩, 只建議我繼續在東區留院, 或轉睇dr ma 但有机會受唔到而死.

有冇人有經驗呢? 好想救到佢.
作者: lovin_gloria    時間: 2013-2-7 05:18:33 PM

咁獸醫點講呀?
作者: fluffy    時間: 2013-2-7 05:22:32 PM

祝佢早日康復
作者: yinyin19940    時間: 2013-2-7 08:35:14 PM

咁突然血糖低?
作者: all_loving_it    時間: 2013-2-7 08:51:45 PM

兔兔血糖低係由長期營養不良做成!  佢唔食野幾耐?  

你只兔兔幾大?  平日比咩兔兔食?  份量幾多?

你提及兔兔既情況, 已經係非常嚴重, 當佢抽搐同休克 (即係失去意識)既時候, 你如果及時做左應急措施, 情況係會好好多!

不過, 而家你無咩可以做, 能做就係交比專業既醫生處理!

作者: uumeme    時間: 2013-2-8 09:36:16 AM

已經去了彩虹橋上玩了.

本身有牙仔問題, 所以會俾無限量草1st cut, moni 糧, 間中有菜菜食, 最近唔係好食, 轉左2nd cut, 食多左, 前晚見唔對路, 迫佢食左草粉, 但完草粉後, 頭暈咁, 之後更加抽筋了. 那刻我真係好驚好心痛.
作者: Admin    時間: 2013-2-8 09:42:53 AM

Rest in peace,,,
作者: Hitan    時間: 2013-2-8 10:07:07 AM

uumeme 發表於 2013-2-8 09:36 AM
已經去了彩虹橋上玩了.

本身有牙仔問題, 所以會俾無限量草1st cut, moni 糧, 間中有菜菜食, 最近唔係好食 ...

R.I.P.但醫生有冇話究竟係咩原因?
冇理由因為食草粉而抽筋架喎...
佢係咪肝有事?

作者: Insomniahk    時間: 2013-2-8 02:43:02 PM

已經去了彩虹橋上玩了.

本身有牙仔問題, 所以會俾無限量草1st cut, moni 糧, 間中有菜菜食, 最近唔係好食 ...

安息吧!
你已和佢活過幸福
作者: DomDomPig    時間: 2013-2-8 03:57:13 PM

RIP 兔兔起彩虹橋玩得好開心
作者: kazas    時間: 2013-2-8 04:16:54 PM

已經去了彩虹橋上玩了.

R.I.P
替你難過

醫生有無講點解會突然咁樣?
作者: wesky    時間: 2013-2-8 04:32:50 PM

Rip...
作者: 強國人    時間: 2013-2-8 11:28:44 PM

人生冇常, 兔亦係一樣
作者: WingBe    時間: 2013-2-9 01:34:29 PM

RIP..
作者: hh0    時間: 2013-2-9 02:47:46 PM

RIP

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2