PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 啊bee去左睇醫生喇~紅磡獸醫診所dr.andrew~ [打印本頁]

作者: ﹏s!u凝.    時間: 2013-3-29 11:52:40 AM     標題: 啊bee去左睇醫生喇~紅磡獸醫診所dr.andrew~

今朝9點就帶啊bee去左紅磡獸醫診所睇dr.andrew,原本以為walk in要等1-2hrs(琴日打去問姑娘話booking full哂要walk in等)好彩等左半個幾一個鐘左右就有得睇
dr.andrew幫佢檢查完之後話佢應該係敏感先打乞嚏,因為佢鼻仔肚仔果d都健康冇事,仲話佢肚仔食到漲卜卜添
最後開左10日既抗生素同抗敏藥比bee仔食,連診金total $418~
so far我覺得都ok,醫生同姑娘都幾好,地點又近屋企希望可以比大家做個參考~

附件: image.jpg (2013-3-29 11:52:02 AM, 243.04 KB) / 下載次數 84
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MjY3NDl8ZjhlZTQ1ZTl8MTcxOTY0MzU2NXwwfDA%3D
作者: kee0405    時間: 2013-3-29 12:31:27 PM

冇事就好喇~
作者: raywong521    時間: 2013-3-29 01:24:13 PM

我阿囡都有過類似既情況,唔知會唔會係索到d咩令兔兔敏感,又或者天氣轉唔適應~
作者: wesky    時間: 2013-3-29 02:01:30 PM

無事就安心晒
作者: ﹏s!u凝.    時間: 2013-3-31 12:46:36 AM

岩岩發現bee仔屙左串好奇怪既便便…唔係盲腸屎,係4粒正常乾便便好似穿珠仔咁串埋一齊
唔知有冇人明我講乜。。但關唔關食左藥事?
作者: Suzanne    時間: 2013-3-31 12:56:45 AM

體內有毛毛,未必關藥事。你隻兔仔係咪最近換毛?如果你經常睇到咁嘅便便,一定要帶佢睇醫生。
作者: ﹏s!u凝.    時間: 2013-3-31 10:57:22 PM

係啊佢呢排換毛甩超多毛!
如果係因為換毛咁我就安心喇
作者: Suzanne    時間: 2013-3-31 11:08:48 PM

﹏s!u凝. 發表於 2013-3-31 10:57 PM
係啊佢呢排換毛甩超多毛!
如果係因為換毛咁我就安心喇

你要好勤力幫佢梳毛毛呀!!!!!!   佢食左咁多毛毛落肚,其實好易腸塞架!!!!

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2