PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 請問冬天既時候, 兔籠要放甚麼來給兔兔保暖? [打印本頁]

作者: cslwkf    時間: 2013-10-7 04:42:12 PM     標題: 請問冬天既時候, 兔籠要放甚麼來給兔兔保暖?

冬天就快到喇,兔籠要放甚麼東東比兔仔保暖呢? 要給牠穿外套嗎?  TKS!!! 935587_637600456255312_475325003_n.jpg

附件: 935587_637600456255312_475325003_n.jpg (2013-10-7 04:40:44 PM, 98.15 KB) / 下載次數 60
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=Mjc3MzR8MmE1NGQ1OTJ8MTcxNjQzNDYzM3wwfDA%3D
作者: wesky    時間: 2013-10-7 07:15:21 PM

唔好同佢著衫啊,兔仔怕熱多過怕凍
冬天可以用毛巾蓋籠頂,裡面鋪 vetbed
另可考慮加暖爐,不要太近兔籠,氣溫低過十度時開
作者: cslwkf    時間: 2013-10-7 07:18:48 PM

明白,唔該晒
作者: happyemily    時間: 2013-10-8 12:00:58 PM

要睇定先得, 冬天就黎啦~ 飛耳第一年過冬天~
作者: cslwkf    時間: 2013-10-8 12:41:14 PM

happyemily 發表於 2013-10-8 12:00 PM
要睇定先得, 冬天就黎啦~ 飛耳第一年過冬天~

我妹妹都係第一次過冬天, 唔知妹妹會點架呢? 會唔會做懒瞓豬呢?
作者: happyemily    時間: 2013-10-10 04:35:38 PM

cslwkf 發表於 2013-10-8 12:41 PM
我妹妹都係第一次過冬天, 唔知妹妹會點架呢? 會唔會做懒瞓豬呢?

唔知要唔要買野俾佢保暖~
作者: cslwkf    時間: 2013-10-10 10:31:43 PM

happyemily 發表於 2013-10-10 04:35 PM
唔知要唔要買野俾佢保暖~

我見qpet有草屋賣,唔知冬天兔兔會唔會入去保暖呢?
作者: summeryan    時間: 2013-10-12 08:27:02 PM

您可以買草鞋的. 同埋比多d草佢._.
草鞋同草屋1樣的.d草都可以食.
so 兔兔都會入去咬下d草.

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2