PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 上班白領一族想養狗,請問比較適合養邊種狗狗 [打印本頁]

作者: _sandy_    時間: 2015-8-14 12:49:29 PM     標題: 上班白領一族想養狗,請問比較適合養邊種狗狗

本人係一個普通上班族,比較鐘意狗狗,想養一隻,但係又驚冇太多時間同精力去照顧,所以想問下咩狗狗比較適合上班族。重有就係狗糧之類嘅係邊度買比較好,最好有優惠啦。

作者: kevin2333    時間: 2015-8-14 04:05:54 PM

上班族感覺比較適合養小型犬,博美、貴賓之類,畢竟小型犬比較容易打理。其實都唔需要太多精力,最緊要落班要陪佢玩下。至於狗糧之類,我平時係petdoghk買開,寵物用品都比較齊全,而且經常有優惠活動,你可以睇下,希望幫到你。
作者: little_star    時間: 2015-8-14 05:28:36 PM

推薦英卡,體型屬於中小型犬,比較安靜,最關鍵係你一翻到屋企佢就會熱情迎接你。狗糧方面天然糧比較好,不過一分錢一分貨,價格相對比較高。
作者: wws292292    時間: 2015-10-1 03:23:43 AM

你要" 驚 " 嘅實在係太小了 , 亦唔止係 " 白領 " 嘅問題 , BUT 養之前有考慮是好的
作者: puikuen2006    時間: 2015-12-17 02:42:24 PM

HI,我有一隻個月大既柴犬仔仔因家裡有事不能繼續飼養想轉讓,可俾晒狗狗現有所有物品給你,價錢可商議,有意WS 62336764, THANKS!

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2