PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: Help!我fd隻鼠鼠比aa膠痴住左>^< [打印本頁]

作者: ♀×蚊×♂    時間: 2009-7-27 07:27:33 PM     標題: Help!我fd隻鼠鼠比aa膠痴住左>^<

我fd之前個籠有d爛.佢用aa膠痴返好..之後就放返隻鼠鼠入去..之後佢走左去訓教~~起身之後佢發覺隻鼠鼠比膠痴住左-口-而家應該點做!!
圖片 002(1).jpg ?

附件: 圖片 002(1).jpg (2009-7-27 07:27:23 PM, 108.84 KB) / 下載次數 110
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=MzI1NXw2NDg3MGMyZnwxNzE4NjE4NTE3fDB8MA%3D%3D
作者: Winnie    時間: 2009-7-27 07:43:35 PM

我曾經看過一本書,是說用了強力膠紙密封食物袋時不小心「痴」到鼠鼠,可以用牛油、生油弄掉,但AA膠是否可行便不知道。
不如你試下打電話去獸醫度問下,大圍個間好好人ga。
作者: Tommy123    時間: 2009-7-27 07:49:06 PM

我都建議你盡快搵獸醫問下 !

不過 . . 希望你下次要小心 D . 留意下 !
作者: wesky    時間: 2009-7-27 07:54:41 PM

試下用毛巾濕暖水  抹抹佢
作者: Cwopqa    時間: 2009-7-27 08:34:25 PM

我建議你盡快搵獸醫問下,
你下次小心D
作者: 檸啡    時間: 2009-7-27 11:49:22 PM

aa膠有野可以容解到咖 -0-
果支野係專容返d aa膠出黎...
去五金鋪問下有冇啦...或文具鋪...
(話說細過用aa膠痴埋左2隻手指...都係咁整返甩.___."")
作者: Vicky    時間: 2009-7-28 12:06:30 AM

6# 檸啡
作者: Vicky    時間: 2009-7-28 12:07:23 AM

aa膠有野可以容解到咖 -0-
果支野係專容返d aa膠出黎...
去五金鋪問下有冇啦...或文具鋪...
(話說細過用aa膠痴埋左2隻手指...都係咁整返甩.___."")
檸啡 發表於 2009-7-27 11:49 PM

果支係天那水黎架.........唔好用係鼠鼠身上,要不是,剪掉痴佳的毛,等佢自己生返出來~
作者: becky1244    時間: 2009-7-28 09:44:32 PM

我都覺得剪左個d毛好d= ="
因為隻鼠鼠如果有時daa膠痴左去某一到隻鼠郁個陣可能會好痛- -
可以你都係剪左好d- -雖然無咁令- -
如果你用咩天那水個d- -可能會搞到佢d肉.....''
作者: 0772    時間: 2009-7-29 12:36:47 AM

剪走d比aa膠痴住既毛.
作者: yori    時間: 2009-7-29 01:11:01 PM

但係佢係痴住左腳同尾bo...
好難剪架bo.....
作者: Winnie    時間: 2009-8-9 12:21:52 PM

鼠鼠現在如何?致電診所問了沒?

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2