PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: jolly既雜糧 [打印本頁]

作者: poliarma    時間: 2009-8-3 11:54:54 PM     標題: jolly既雜糧

我而家俾緊jolly既雜糧俾鼠鼠呀..
好唔好傢呢隻??
有冇鼠友都係用緊呢隻??
作者: Winnie    時間: 2009-8-4 10:41:40 AM

之前用過,不過本人覺得沒有水果,不夠健康,太熱氣。之前用是因為我買開的糧斷貨,所以買來「頂住先」;不過jolly出的小食卻不錯,可能該公司就是想消費者買主糧時覺不夠健康,再買其他補充吧?
作者: Cwopqa    時間: 2009-8-4 01:32:46 PM

我用緊E隻呀...
不過我都覺得好熱氣...
聞落去好似落左好重味精咁...
我諗住佢食完E包...
就換oxbox....(d人話幾好)
作者: Winnie    時間: 2009-8-4 09:38:04 PM

3# Cwopqa

你現在買oxbow開始餵吧!要由混糧開始轉糧的,因為怕鼠鼠一開始不喜歡而不吃。(當然他們餓時便會吃,但逐少混糧是較好的。)
作者: poliarma    時間: 2009-8-9 02:47:16 PM

我都試過轉糧呀..
但係我驚佢一d野都唔肯食呀..
我之前佢前轉糧個陣時,每日換糧個時.都見都個食物兜個度仲係有剩好多糧呀..
所以我迫住買返雜糧俾佢.忽視佢唔食..
甘請問如果我轉oxbow 佢又會唔會唔食??
作者: Winnie    時間: 2009-8-12 09:45:35 PM

不一定每隻鼠鼠都喜歡oxbow,所以建議開始時混糧。
作者: Kaye少    時間: 2009-8-13 03:19:36 AM

我轉左Mazuri,佢有食,不過食完痾軟便,仲好臭....
都唔知正唔正常...而家混D水果糧比佢
作者: poliarma    時間: 2009-8-16 01:50:33 AM

我而家都開始混緊糧啦..
擺3粒oxbow 加小小jolly 雜糧...
第1日就都肯食既..
但係到左第3日佢就only 食雜糧啦..唔食oxbow
我而家唯有個比例係 1比3到啦大約~~
3oxbow  1 雜糧~~

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2