PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 熊仔鼠奶茶安息吧-/\-!~ 新的2隻小露寶xD 好精靈~ [打印本頁]

作者: 希比xHeBe    時間: 2009-8-9 12:48:31 PM     標題: 熊仔鼠奶茶安息吧-/\-!~ 新的2隻小露寶xD 好精靈~

上次隻熊仔鼠奶茶死左之後.. 甘岩有FD 叫我出MK~ 之後佢又甘岩想買鼠鼠..我就陪佢啦..

我地就周圍行...就發覺..  紅羅白 D鼠鼠 幾生猛 係到玩轉轉 跑來跑去.. 非常可愛...

之後我同個FD都簡左2隻 小露寶..1男1女xD!...  請大家又幫我想名字啦...謝~

有片看..有圖看..

[youtube]<object width="445" height="364"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/k1RLP523tG0&hl=zh_TW&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/k1RLP523tG0&hl=zh_TW&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="445" height="364"></embed></object>[/youtube]
作者: 嫣嫣;)    時間: 2009-8-9 12:53:21 PM

>_______<kawaii!!v33333v
係咪一籠一鼠??
作者: 希比xHeBe    時間: 2009-8-9 03:44:44 PM

2# 嫣嫣;)

唔係丫-口-  1男1女 係一齊.,,

其實我覺得 -  - 食小露寶個個貼.. 會唔會係因為太肚鵝 =.=?
作者: 希比xHeBe    時間: 2009-8-9 05:58:41 PM

沒 人回貼囉-.-... !

識睇唔識回-.-呢到d人 ?
作者: 0772    時間: 2009-8-9 06:52:33 PM

1男1女唔怕佢生bb咩 -口-
但係都小心d好-_-v.
作者: wesky    時間: 2009-8-9 06:55:22 PM

眼仔幾精靈啊
如果打交, 記得分開佢地啊~
1仔1女 好快就生好多隻架啦喎,  到時你諗住點處理
作者: 希比xHeBe    時間: 2009-8-9 07:08:33 PM

6# wesky

佢地幾多個月先會生 0.0?... 到時養埋.. & 送俾朋友
作者: bu1210    時間: 2009-8-9 07:12:27 PM

成熟左就會開始有機會交配
小露寶既成熟期大約為60日
懷孕會係3星期左右
作者: 【細賢】    時間: 2009-8-9 07:41:15 PM

2# 嫣嫣;)

唔係丫-口-  1男1女 係一齊.,,

其實我覺得 -  - 食小露寶個個貼.. 會唔會係因為太肚鵝 =.=?
希比xHeBe 發表於 2009-8-9 03:44 PM

唔關事..我個fd佢話每日都比好足夠既食物,,"

其實1男1女都有機會會打交..同埋佢地生左bb之後你有能力照顧哂咁隻b嗎?
作者: Winnie    時間: 2009-8-9 08:36:51 PM

好可愛、好細隻。
如果你剛買,大約1個月多就可交配,再加懷孕期,約2-3個月你就做奶奶/婆婆了。
作者: TinG    時間: 2009-8-9 10:26:20 PM

但係小露寶比起其他鼠, 比較難 BREEDING 呀 @@

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2