PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 我買左個新玩具比隻刺仔玩,但佢唔太玩 [打印本頁]

作者: candy116    時間: 2010-11-1 10:22:16 PM     標題: 我買左個新玩具比隻刺仔玩,但佢唔太玩

請問有無人知道,點可以令隻刺仔跑圈呢?? 因為我買左個玩具比佢玩,但佢每次一上個跑圈機度,就少便同大便,抹完放回牠上去又黎過(少便同大便)~~真係唔知可以點做??

附件: IMG_3658A.JPG (2010-11-1 10:32:44 PM, 159.22 KB) / 下載次數 77
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=NDczNXxmYTZmZDVjYnwxNzE5MTY5Nzg5fDB8MA%3D%3D
作者: hh0    時間: 2010-11-2 12:06:18 AM

直接放隻刺仔落地, 會4圍行, 仲行得好快,
可以唔使放玩具
作者: candy116    時間: 2010-11-2 12:31:24 AM

謝多版主既提議,但如果就咁放牠在地上,我怕牠穿窿穿啦~~而且我想佢跑吓做吓運動~因為我隻刺仔比較肥,呢樣係比較煩惱=_="
作者: lct1011    時間: 2010-11-13 06:55:10 PM

其實5洗買嘢to佢哋
作者: BiBi    時間: 2010-11-19 01:36:57 PM

You can give him a hamster ball !!!
I put my 刺仔 in the hamster ball too !  
作者: jade_husky    時間: 2011-2-1 06:24:26 AM

我係英國都見到你用緊果個跑步輪,賣hkd100,但係個店員話太細唔俾我買,叫我買個兔仔用既,大到乜咁仲要hkd300.....我而家都好煩惱/_\
作者: hh0    時間: 2011-2-1 11:20:26 AM

係呀, 細既跑步輪係俾hamster用,
刺蝟要用大輪, for chinchillas龍貓用果種先夠跑
但係, 其實唔使用都得

作者: jade_husky    時間: 2011-2-2 02:19:03 AM

我果隻放佢o係茶几佢都夠膽死跳樓.....唔睇實d唔得
作者: astraea    時間: 2011-2-21 01:06:22 AM

買直徑21cm就ok架啦!

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2