PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 兔兔淨係食葉,同alfafa唔食timothy點算?? [打印本頁]

作者: pigskinxd    時間: 2011-8-25 09:56:41 PM     標題: 兔兔淨係食葉,同alfafa唔食timothy點算??

兔兔太瘦,Dr hugh叫我比多D alfafa佢地食,,但係佢地而家成日食alfafa,D臭臭好黑,比timothy佢地食,佢地又唔食..點算?
作者: kkklon    時間: 2011-8-25 10:08:21 PM

我隻兔兔都係食alfafa,因為係BB,慣左食比較香既alfafa...所以你放T草係度,,兔兔係唔會食`你可以試下A草,,T草MIX...兔兔會食~我宜家都係咁做~
作者: pigskinxd    時間: 2011-8-25 10:16:17 PM

佢地而家連A草ge莖都唔食
作者: kkklon    時間: 2011-8-25 10:41:53 PM

咁你兔兔係未食MOMI??
我既做法,MOMI MIX OXBOW 既A草莖
之後,,A草既葉用碗分開比兔兔食,一日分三次,(一餐MOMI葉,一餐oxbow葉)
T草就係MOMI,1CUT MIX 2CUT。

作者: pigskinxd    時間: 2011-8-25 10:49:57 PM

唔該哂呀,,我係momi同kaytee

作者: kkklon    時間: 2011-8-25 10:56:33 PM

你試下買其他既草,睇下兔兔鐘意邊隻啦~
不過日本個D好似無咁好呀~希望可以HELP到你~

作者: pigskinxd    時間: 2011-8-25 11:08:50 PM

唔該哂
作者: Wandywan    時間: 2011-9-22 10:24:55 AM

我Coffee都係唔好鐘意Momi 1st cut, 加上發現有蟲仔,所以即刻轉APD 1st and 2nd max!都好似麻麻,都唔知佢想食乜?
作者: sanny0066    時間: 2011-9-22 10:57:24 AM

我2隻兔兔都係BB囡 2個月同3個月 都日日狂食T草+早晚a草同草糧所以2隻都好Q肥

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2