PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: Oxbow <T>草 [打印本頁]

作者: Wandywan    時間: 2011-10-3 08:31:30 AM     標題: Oxbow <T>草

啱啱同Coffee又轉咗草啦!發現呢個牌子嘅草,佢好鐘意,唔需要max舊草,佢都全部食曬,真好!
作者: 靜妍媽    時間: 2011-10-3 11:16:51 AM

好多兔兔都中意食oxbow t草架~因為d枝相對地冇momi t草1st cut咁梗同咁粗~
作者: wesky    時間: 2011-10-3 11:26:06 AM

我兩隻都食左幾年oxbow, 但就有時真係好差...
作者: Wandywan    時間: 2011-10-3 11:56:18 AM

APD 1st and 2nd,佢都唔係好鐘意,依家終於搵啱啦!我聽Pet Shop個位ee講最靚係冬季嗰d草,其他時間麻麻!最差嗰時你兩隻食唔食呀?
作者: sanny0066    時間: 2011-10-3 12:26:22 PM

Oxbow草貴嗎?
作者: ping.tat    時間: 2011-10-3 07:03:22 PM

sanny0066 發表於 2011-10-3 12:26 PM
Oxbow草貴嗎?

唔貴..以下係R記價格
15oz $38 , 40oz $72 , 9磅 $212 , 25磅 $459

作者: sanny0066    時間: 2011-10-3 07:08:19 PM

其實1oz=幾磅?
作者: sanny0066    時間: 2011-10-3 07:11:46 PM

Wandy 你買9磅?送貨?
作者: sum192113    時間: 2011-10-3 08:22:37 PM

ping.tat 發表於 2011-10-3 07:03 PM
唔貴..以下係R記價格
15oz $38 , 40oz $72 , 9磅 $212 , 25磅 $459

都ok平wow
作者: Wandywan    時間: 2011-10-3 08:50:25 PM

唔係我買40oz $72,我唔敢買太多!
作者: Wandywan    時間: 2011-10-3 08:54:16 PM

Sanny有冇打算轉Oxbow呀?
作者: sanny0066    時間: 2011-10-3 09:49:05 PM

我就係想轉草..因為我尋日睇完Dr.Ma 我同佢講我2隻兔兔都食緊2CUT Momi 佢建議我係半歲前就慢慢溝草 轉1cut 既草..因為纖維高D
所以我打算轉Momi 1cut 或者Oxbow 但我都打算買少少俾2個玉皇大帝試試先

尋日Dr.Ma話我隻兔有蝨.要滴藥
作者: Wandywan    時間: 2011-10-4 10:06:38 AM

無啦啦有蝨!
作者: sanny0066    時間: 2011-10-4 10:08:35 AM

係呀.真係無啦啦
Dr.Ma 將蝨放大左20倍俾我同女友睇 好恐怖
作者: Wandywan    時間: 2011-10-4 10:45:11 AM

平時唔覺呀?會唔會傳比另一隻?
作者: sanny0066    時間: 2011-10-4 11:16:41 AM

Dr.Ma話有可能傳到 都要等聽日Be 去body check時睇睇
作者: super4    時間: 2011-10-4 02:01:43 PM

機機都係食Oxbow 9 lb一箱,好似新鮮同香啲,有次見佢搵啲粗嘅食,但見Oxbow唔係好多,於是買咗一包4安士嘅Momi 1st cut mix 一齊食, 諗住粗啲佢會鐘意,誰不知唔like, 食咗好耐先食得完,原來大家望落去都係粗嘅草,係有好大分別。我住荃灣,喺荃豐商埸x號舖買2箱($400,平圴一箱$200)有折,可以買咗唔攞住,差不多食完就去攞,好方便,又平啲,仲有分儲換現金卷,幾好嫁,不過除咗買草同木爪丸外,我唔買其他嘢,因為比人貴
作者: sanny0066    時間: 2011-10-4 02:32:58 PM

住荃灣真係方便...我坐土瓜灣...旺角都唔知邊間可以一次買買2X磅草..分開幾次拎
作者: Wandywan    時間: 2011-10-4 02:46:04 PM

super4你話荃豐係唔係8號兔?嗰間野折完,都比我依家係StationR買貴d,StationR都可以儲齊印當$用。
作者: super4    時間: 2011-10-4 06:09:29 PM

Re: Wandywan - 我都有去R舖買機機用嘅尿片,佢哋買草好似無咁平, 可能一箱買平過8仔, 但兩箱計就8仔平啲, 同埋買草無得儲分, 我又係講嗰句除咗買草同木瓜丸外,我唔買其他嘢,因為8仔買其他嘢比人貴, 除有些貨品做特價時

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2