PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 有冇人試過比呢隻薄荷茶兔兔飲? [打印本頁]

作者: Wandywan    時間: 2011-10-6 01:40:19 PM     標題: 有冇人試過比呢隻薄荷茶兔兔飲?

呢隻薄荷茶,我都係係舊嘅Mini-House見到有兔友比呢樣兔兔飲,話見到佢唔多食野就比2ml佢飲,我比過兩次Coffee飲,好似幾work.係一日飲2ml.

附件: [惠康/百佳有售] Peppermint.jpg (2011-10-6 01:39:28 PM, 454.34 KB) / 下載次數 74
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=Njg1OHwxYjE0OGE4NHwxNzE4MTMyNTI0fDB8MA%3D%3D
作者: sanny0066    時間: 2011-10-6 03:03:07 PM

Wandy 我想問work既意思係..飲完呢隻茶之後有返食慾?因為我隻Yond呢2日都食少左T草...唔知佢搞乜鬼成個草球幾粒鐘都未掂過
作者: Wandywan    時間: 2011-10-6 03:09:15 PM

work既意思係得,你可試吓!飲完幫佢安摸吓肚仔!會好d,我Coffee一唔係好食野,都埋成日係度好似母雞咁,我就比佢飲啦!
作者: sanny0066    時間: 2011-10-6 03:36:36 PM

等我去買包放係屋企備用先=]
作者: 花芝媽    時間: 2011-10-6 04:34:49 PM

12.薄荷葉(MINT):有抗風濕,止癢收斂的作用,相信對兔兔的鼻敏感有幫助
作者: syt174698    時間: 2011-10-6 06:48:19 PM

我吾太敢比呢D嘢比亞仔飲,萬一佢有病,我都係帶佢哋睇醫生,穩陣D嘛。
作者: 肥墨魚    時間: 2011-10-6 07:26:25 PM

薄荷葉我就知,墨魚鼻敏感要食嚟減輕fi fi fi
兔仔草鼠尾草可增進食慾麥皮推介
作者: syt174698    時間: 2011-10-6 08:10:08 PM

鼠尾草可以係邊度買到??貴唔貴呀??
作者: TINA    時間: 2011-10-7 12:02:58 AM

薄荷可以減輕鼻水,噴嚏嗎?因我的兔兔有長期鼻水,噴嚏,有睇醫生,有食藥。如果WORK的,我也想試下,,,,

作者: 肥墨魚    時間: 2011-10-7 01:47:44 PM

鼠尾草係街市婆仔一扎扎買
或花店/有机蔬菜店有盆栽數十蚊

作者: 肥墨魚    時間: 2011-10-7 02:04:45 PM

好似百里香同薄荷葉都對呼吸道有藥用價值,但百里香墨魚無興趣..
墨魚食薄荷 的確有改善@@
你醫生有建議嗎 鼻水/噴嚏係病徵
唔知咩病又唔知有無撞藥  你敢亂試嗎?
作者: cluerabbit    時間: 2011-11-7 01:36:03 AM

可以+ 英國有冇得買?

作者: 肥墨魚    時間: 2011-11-7 10:31:58 AM

cluerabbit 發表於 2011-11-7 01:36 AM
可以+ 英國有冇得買?

supermarket 有

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2