PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: Coffee縮細咗嘅活動範圍 [打印本頁]

作者: Wandywan    時間: 2011-10-6 01:47:01 PM     標題: Coffee縮細咗嘅活動範圍

呢個係Coffee最新嘅活動地方,但佢好似唔多like!

佢依家乜都咬,放佢出黎,好似看牛一樣,依家新嘅活動地方,就唔需要咁辛苦看住佢!希望佢遲d會like la!

附件: 活動(3).jpg (2011-10-6 01:43:39 PM, 575.06 KB) / 下載次數 123
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=Njg2MXw5Njk0NGUwN3wxNzE4MjAzNzE0fDB8MA%3D%3D

附件: 活動(2).jpg (2011-10-6 01:43:31 PM, 654.46 KB) / 下載次數 121
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=Njg2MHw4NzhmMTg2YXwxNzE4MjAzNzE0fDB8MA%3D%3D

附件: 活動(1).jpg (2011-10-6 01:43:20 PM, 625.45 KB) / 下載次數 118
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=Njg1OXw1YzcxMjBjNHwxNzE4MjAzNzE0fDB8MA%3D%3D
作者: sanny0066    時間: 2011-10-6 03:01:14 PM

第3張圖呆呆地..好鬼可愛呀
兔兔發情時期係特別多野搞嫁啦
作者: Wandywan    時間: 2011-10-6 03:11:46 PM

Kalomi Ma · EASY GAINING LIMITED-秘書小姐
放多d abc or 毛巾 or 其他 野 俾佢" 防止 滑腳仔~

佢好衰會咬!所以唔敢比!
作者: sanny0066    時間: 2011-10-6 03:34:09 PM

點解要防止佢滑腳仔?
作者: 衰仔(00)    時間: 2011-10-6 03:57:56 PM

@@''你屋企好似同我屋企牙!!''
第一...個電視櫃..同你一樣的不過我係黑色的..
第二...放左個寵物袋個箱你係用黎放兔兔D野既?me2!個箱一樣的
作者: katy    時間: 2011-10-6 03:58:46 PM

sanny0066 發表於 2011-10-6 03:34 PM
點解要防止佢滑腳仔?

因為地板"跣"。兔地腳仔同地面摩擦大左,容易整甩腳板底D毛。
初期甩毛,之後紅腫/損左,最差係含膿… (即是︰腳瘡)

COFFEE媽:個欄側邊有冇扣實?? 我以前都咁擺,點知呀B精到咬開個欄走佬
作者: 衰仔(00)    時間: 2011-10-6 03:59:10 PM

重有一點!
作者: sanny0066    時間: 2011-10-6 04:02:39 PM

地板跣都會令到腳腳甩毛我女友屋企地板勁跣
作者: 千千    時間: 2011-10-6 04:13:54 PM

以免 佢地 係 磚地太滑 變左 8 字腳
用力 地方 唔同左
兔兔好易有 腳倉 問題~

作者: syt174698    時間: 2011-10-6 06:20:59 PM

我遲D都會買圍欄比兩個仔係屋企自由行,但我唔係咁鐘意無得拆的圍欄,所以依家都搵緊邊隻圍欄可以自由組合
作者: 肥墨魚    時間: 2011-10-6 07:42:53 PM

鋪塊大紙皮俾coffee發洩下
又無地磚咁硬..
作者: syt174698    時間: 2011-10-6 08:07:52 PM

唉,你哋有圍欄都好,我兩個仔咬爛晒張梳化同電線呀
作者: syt174698    時間: 2011-10-6 08:08:48 PM

我依家要快D搵圍欄,如果唔係,我怕遲早咬電線會電親佢哋
作者: Wandywan    時間: 2011-10-6 08:39:27 PM

COFFEE媽:個欄側邊有冇扣實?? 我以前都咁擺,點知呀B精到咬開個欄走佬  

我已用呢個扣,扣住兩邊啦!

附件: 扣.jpg (2011-10-6 08:39:22 PM, 186.45 KB) / 下載次數 48
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=Njg2MnxlYWY1ODFkZnwxNzE4MjAzNzE0fDB8MA%3D%3D
作者: Wandywan    時間: 2011-10-6 08:42:21 PM

以免 佢地 係 磚地太滑 變左 8 字腳
用力 地方 唔同左
兔兔好易有 腳倉 問題~

等我聽日買abc墊比佢,但又驚佢咬!都唔知點?
作者: Wandywan    時間: 2011-10-6 08:43:56 PM

我遲D都會買圍欄比兩個仔係屋企自由行,但我唔係咁鐘意無得拆的圍欄,所以依家都搵緊邊隻圍欄可以自由組合

我係StationR見到有一塊塊賣,一塊$58,你睇啱唔啱!
作者: Wandywan    時間: 2011-10-6 08:47:59 PM

@@''你屋企好似同我屋企牙!!''
第一...個電視櫃..同你一樣的不過我係黑色的..
第二...放左個寵物袋個箱你係用黎放兔兔D野既?me2!個箱一樣的

咁啱呀!Coffee仲有兩箱係則邊,真多家檔!
作者: Wandywan    時間: 2011-10-6 08:49:29 PM

肥墨魚 發表於 2011-10-6 07:42 PM
鋪塊大紙皮俾coffee發洩下
又無地磚咁硬..

thx!!你既提議!我會買abc墊比佢!
作者: Wandywan    時間: 2011-10-6 08:53:01 PM

syt174698 發表於 2011-10-6 08:08 PM
我依家要快D搵圍欄,如果唔係,我怕遲早咬電線會電親佢哋

我都係啱啱咁樣用圍欄圍,之前看佢好辛苦,要牛咁眼看住佢,如果唔係電線一定咬斷晒!
作者: Wandywan    時間: 2011-10-6 08:55:37 PM

syt174698 發表於 2011-10-6 06:20 PM
我遲D都會買圍欄比兩個仔係屋企自由行,但我唔係咁鐘意無得拆的圍欄,所以依家都搵緊邊隻圍欄可以自由組合 ...

你去StationR睇吓,嗰度有一塊塊賣,一塊$58.你睇啱唔啱!
作者: sanny0066    時間: 2011-10-6 09:39:16 PM

其實一塊$58 計落好貴的=_=
作者: sanny0066    時間: 2011-10-6 09:39:55 PM

我都想買ABC膠但係一柯尿又係大獲/_|
作者: Wandywan    時間: 2011-10-6 10:20:45 PM

sanny0066 發表於 2011-10-6 09:39 PM
其實一塊$58 計落好貴的=_=

當然啦!所以一set買,抵好多!
作者: Wandywan    時間: 2011-10-6 10:21:50 PM

sanny0066 發表於 2011-10-6 09:39 PM

你二隻寶貝仲未識去vivi咩?
作者: syt174698    時間: 2011-10-6 10:32:43 PM

兔兔除左識去厠所,仲要唔好咬嘢,我買過vet bed啦,唔駛半日就爛晒,都吾知買吾買abc膠墊
作者: syt174698    時間: 2011-10-6 10:34:23 PM

吾知有無兔友,有多餘abc膠墊出讓呢???
作者: Wandywan    時間: 2011-10-6 10:40:20 PM

syt174698 發表於 2011-10-6 10:34 PM
吾知有無兔友,有多餘abc膠墊出讓呢???

我都係試吓,唔知咬唔咬,希望佢唔咬啦!我諗都幾難!!!
作者: sanny0066    時間: 2011-10-6 10:48:38 PM

2隻傻妹都仲未識
作者: Wandywan    時間: 2011-10-6 10:59:40 PM

sanny0066 發表於 2011-10-6 10:48 PM
2隻傻妹都仲未識

咁點算?比心機教識佢哋啦!!
作者: Wandywan    時間: 2011-10-6 11:00:20 PM

syt174698 發表於 2011-10-6 10:32 PM
兔兔除左識去厠所,仲要唔好咬嘢,我買過vet bed啦,唔駛半日就爛晒,都吾知買吾買abc膠墊 ...

認同!!!!
作者: sanny0066    時間: 2011-10-6 11:25:16 PM

其實我估2隻衰妹現在係爭地盤先亂柯...
作者: Wandywan    時間: 2011-10-9 10:58:51 AM

我買咗ABC墊,鋪咗發現好容易咬爛d接駁位,最終冇用呀!
作者: sanny0066    時間: 2011-10-9 01:14:01 PM

咬爛....我發現我大個隻開始咬紙皮
作者: Wandywan    時間: 2011-10-9 02:32:23 PM

sanny0066 發表於 2011-10-9 01:14 PM
咬爛....我發現我大個隻開始咬紙皮

你有比紙皮呀?用黎做乜?鋪地?
作者: syt174698    時間: 2011-10-9 03:20:42 PM

兔兔天生好鐘意咬嘢,小心屋企D電線,我屋企D電線已經比佢哋咬爛晒,無野咬就咬籠,比佢哋激死
作者: Wandywan    時間: 2011-10-9 04:08:00 PM

syt174698 發表於 2011-10-9 03:20 PM
兔兔天生好鐘意咬嘢,小心屋企D電線,我屋企D電線已經比佢哋咬爛晒,無野咬就咬籠,比佢哋激死 ...

所以用圍欄圍住,唔比佢就圍咬,佢都咬籠ga!
作者: sanny0066    時間: 2011-10-9 06:11:56 PM

因為我用鞋盒封住床下底...現在Be開始跳上鞋盒上面咬鞋盒個蓋
作者: ada_chan    時間: 2011-10-12 05:11:42 PM

你可以去日本城買, 好似ABC膠咁,
但係一塊過, 唔會有ABC係上面
作者: sanny0066    時間: 2011-10-12 05:20:00 PM

ada_chan 發表於 2011-10-12 05:11 PM
你可以去日本城買, 好似ABC膠咁,
但係一塊過, 唔會有ABC係上面

如果一塊過..柯左尿咪仲大獲...一塊咁大塊要拎去廁所沖水
作者: Wandywan    時間: 2011-10-13 10:37:47 AM

可以係千色店買逐呎計既地墊,都唔錯!我買咗4呎!就算污漕可以抹,唔使成塊拎去洗!我諗都幾難咬爛!
作者: sanny0066    時間: 2011-10-13 10:55:16 AM

Wandywan 發表於 2011-10-13 10:37 AM
可以係千色店買逐呎計既地墊,都唔錯!我買咗4呎!就算污漕可以抹,唔使成塊拎去洗!我諗都幾難咬 ...

逐呎計?coffee有冇相睇
作者: Wandywan    時間: 2011-10-13 02:01:44 PM

呢款!但好可條邊惜啱啱比呢嗰哀Coffee咬爛,好彩佢又唔食!

附件: 地墊(1).jpg (2011-10-13 02:01:34 PM, 579.01 KB) / 下載次數 23
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=NjkwOHw0ZmY2NGRjOHwxNzE4MjAzNzE0fDB8MA%3D%3D

附件: 地墊.jpg (2011-10-13 02:01:23 PM, 645.68 KB) / 下載次數 25
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=NjkwN3w5YjY0ZGNmZnwxNzE4MjAzNzE0fDB8MA%3D%3D
作者: ada_chan    時間: 2011-10-14 12:06:25 PM

sanny0066 發表於 2011-10-12 05:20 PM
如果一塊過..柯左尿咪仲大獲...一塊咁大塊要拎去廁所沖水

可能係我表達得唔好,
佢同ABC膠一樣大,
但係唔會有可以拆出黎果d ABC。
作者: Wandywan    時間: 2011-10-14 12:23:56 PM

ada_chan 發表於 2011-10-14 12:06 PM
可能係我表達得唔好,
佢同ABC膠一樣大,
但係唔會有可以拆出黎果d ABC。

又係正方形一小塊,要拼合埋嗰d ,但ABC拎唔起黎!係唔係?你有冇用緊?o 唔ok?我覺得呢種好容易抓爛,因為比較軟身!
作者: ada_chan    時間: 2011-10-14 12:26:15 PM

Wandywan 發表於 2011-10-14 12:23 PM
又係正方形一小塊,要拼合埋嗰d ,但ABC拎唔起黎!係唔係?你有冇用緊?o 唔ok?我覺得呢種好容易抓爛,因 ...

係呀!! 我用緊呀!! 我覺得ok呀, 因為可以自己想要幾大範圍都得, 自由組合!
作者: Wandywan    時間: 2011-10-14 12:27:54 PM

依家要成日搵墊比佢,唔知幾時,先搵到啱佢用嘅!
作者: Wandywan    時間: 2011-10-14 12:32:40 PM

ada_chan 發表於 2011-10-14 12:26 PM
係呀!! 我用緊呀!! 我覺得ok呀, 因為可以自己想要幾大範圍都得, 自由組合!

佢唔抓嗰面呀?一袋好似整出黎,唔係好大!有冇相睇?我呢個衰仔真係好衰,乜鬼都咬爛!
作者: ada_chan    時間: 2011-10-14 02:42:28 PM

Wandywan 發表於 2011-10-14 12:32 PM
佢唔抓嗰面呀?一袋好似整出黎,唔係好大!有冇相睇?我呢個衰仔真係好衰,乜鬼都咬爛! ...

我買左3pack呀
作者: Wandywan    時間: 2011-10-14 08:50:02 PM

ada_chan 發表於 2011-10-14 02:42 PM
我買左3pack呀

你嗰d一pack係唔係要$100.我今日睇過,嗰d abc係拎得起黎,唔係你講嗰種!你隻兔兔有冇係咁抓個面呀?我好驚買返黎又唔多啱!依家呢張墊已係第二個啦!之前買咗數字墊,發現嗰面太林,好似好容易抓糷,冇用!!依家呢塊size買細咗!比佢咬到條邊,真煩!!!
作者: BiBi    時間: 2011-10-14 09:50:18 PM

我見到Duck Duck係果到!
作者: sanny0066    時間: 2011-10-15 04:07:19 AM

Wandywan 發表於 2011-10-14 08:50 PM
你嗰d一pack係唔係要$100.我今日睇過,嗰d abc係拎得起黎,唔係你講嗰種!你隻兔兔有冇係咁抓個面呀?我好驚 ...

咁你再去千色買多幾塊加大現在既size coffee咪咬唔到條邊
作者: Wandywan    時間: 2011-10-15 12:13:25 PM

sanny0066 發表於 2011-10-15 04:07 AM
咁你再去千色買多幾塊加大現在既size coffee咪咬唔到條邊 ...

拼埋中間都有條邊,一樣會咬!
作者: Wandywan    時間: 2011-10-15 04:51:44 PM

呢嗰係Coffee最新嘅地墊,但一樣咬,唔知食咗有冇事呢?

附件: playgrand (3).jpg (2011-10-15 04:51:31 PM, 670.17 KB) / 下載次數 57
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=NjkzN3wzMDJkYzQ4Y3wxNzE4MjAzNzE0fDB8MA%3D%3D

附件: Playgrand (2).jpg (2011-10-15 04:51:23 PM, 542.08 KB) / 下載次數 68
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=NjkzNnxjNDBmOTY3MXwxNzE4MjAzNzE0fDB8MA%3D%3D

附件: playgrand (1).jpg (2011-10-15 04:51:14 PM, 639.5 KB) / 下載次數 62
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=NjkzNXxjMzU3ZjZkY3wxNzE4MjAzNzE0fDB8MA%3D%3D

附件: playgrand.jpg (2011-10-15 04:51:04 PM, 652.48 KB) / 下載次數 51
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=NjkzNHxjNTViYTQyN3wxNzE4MjAzNzE0fDB8MA%3D%3D
作者: y22f    時間: 2011-10-15 07:04:56 PM

我咁樣圍住佢佢有冇咬圍欄架??我隻寶貝哩排成日咬 成日看住,走開又咬
買埋玩樂氈放係欄內比佢,200蚊,唔駛幾日都比佢咬穿了
作者: Wandywan    時間: 2011-10-15 07:46:53 PM

y22f 發表於 2011-10-15 07:04 PM
我咁樣圍住佢佢有冇咬圍欄架??我隻寶貝哩排成日咬 成日看住,走開又咬
買埋玩樂氈放係欄內比佢,200蚊,唔駛 ...

我嘅衰仔,呢排冇咬圍欄,初初就有,之前冇圍住佢,由佢就圍走,一圍咗就咬,可能依家習慣咗啦!但士多啤利屋已報消,今日買嘅abc墊,都比佢咬咗幾忽啦!真無佢辦法!
作者: Wandywan    時間: 2011-10-15 07:49:03 PM

可憐嘅士多啤利屋,要搬去堆田區住!
作者: sanny0066    時間: 2011-11-4 01:52:59 PM

Twhtracy 發表於 2011-11-4 12:42 PM
我係新手兔奴... 多多指教...
我發現日本x 有一隻係扮木紋ge ABC 膠墊... 比ABC o個d"sin"... 但係似乎無 ...

兔兔會有慣性...用開既用品唔好成日轉
作者: 小白小黑    時間: 2011-11-16 12:42:55 PM

之前小黑我都係咁佈置, 但佢會同我跳上個籠頂, SO我就封埋籠頂了..唉

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2