PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 兔兔入住複式單位@@?! 更新>< [打印本頁]

作者: nixie    時間: 2011-11-25 01:40:08 AM     標題: 兔兔入住複式單位@@?! 更新><

大家唔好誤會  入住複式單位既只係我家小主人  
我依然係個住係公屋...希望嫁個有錢人既無謂人

初初收到個籠個陣嚇親 勁大包野

包裝都幾好@@~

唔知係咪送黎之前 淋左雨  個盒有小小霉

暴龍先生就由我一拎個籠出黎開始就啤到實   又冇人話實係比你住-3-

我同個籠大戰兩小時後既成果     (張橙色野無關既-.-)

更新 呢個籠真係唔算細架>_<  
外形:(正面寬)758*(側面寬)610*(高)795mm     

入面: 唔計廁所  可以訓既位 上層: (正面寬)33*(側面寬) 61   下層 38*61 *27-28cm

照片 013_副本.jpg
呢兩張係人地既相

下面呢個係人地對呢個兔籠既介紹 好詳細
我睇係睇左佢篇文 先決定買

http://cherryyang0927.pixnet.net/blog/post/29293599

最後黎兩張肉照 *v*"

係佢地住左一排先影既..唔記得左個日做咩咁污糟-3-

暴龍仔佢好中意企係到扮生意失敗-.-"  

附件: 照片 013_副本.jpg (2011-11-26 09:57:18 PM, 54.75 KB) / 下載次數 146
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=NzQzNnwyNTE3NjhiOHwxNzE3Njg2ODA2fDB8MA%3D%3D

附件: 327317_10150478599310539_653345538_10898673_843208419_o.jpg (2011-11-25 01:28:49 AM, 76.06 KB) / 下載次數 169
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=NzM3Nnw5NDc3MDYyNnwxNzE3Njg2ODA2fDB8MA%3D%3D
作者: sanny0066    時間: 2011-11-25 01:53:30 AM

我覺得呢個籠既設計有D問題..佢複式個部份就係廁所隔離個部份
作者: sanny0066    時間: 2011-11-25 01:53:59 AM

點樣清潔呀呢個籠
作者: nixie    時間: 2011-11-25 02:00:45 AM

sanny0066 發表於 2011-11-25 01:53 AM
我覺得呢個籠既設計有D問題..佢複式個部份就係廁所隔離個部份

廁所隔離有度門 可以入去下層
作者: nixie    時間: 2011-11-25 02:01:29 AM

sanny0066 發表於 2011-11-25 01:53 AM
點樣清潔呀呢個籠

有得拎起上層架ma @0@"...     
作者: sanny0066    時間: 2011-11-25 02:11:46 AM

nixie 發表於 2011-11-25 02:01 AM
有得拎起上層架ma @0@"...

不過如果冬天既話..呢個籠一定好好用...個防空洞又保暖
作者: 花芝媽    時間: 2011-11-25 02:54:29 AM

平時放養既??  個籠好似好細><     佢岩岩好伸直哂就係個籠甘大左右...  

佢娟左落去  者係下層      大約幾高左右?    有冇尺度黎睇下@@    個設計幾可愛

2隻一齊會唔會好迫??

作者: nixie    時間: 2011-11-25 03:03:15 AM

花芝媽 發表於 2011-11-25 02:54 AM
平時放養既??  個籠好似好細><     佢岩岩好伸直哂就係個籠甘大左右...  

佢娟左落去  者係下層      大約 ...

唔算細了   只係我隻暴龍大隻-^-      

外形: (正面寬)758*(側面寬)610*(高)795mm     

入面: 唔計廁所  可以訓既位 上層: (正面寬)33*(側面寬) 61   下層 38*61

作者: 花芝媽    時間: 2011-11-25 03:06:19 AM

nixie 發表於 2011-11-25 03:03 AM
唔算細了   只係我隻暴龍大隻-^-      

外形: (正面寬)758*(側面寬)610*(高)795mm     

@@   但佢娟入去個位係米唔可以伸直哂條腰坐係到嫁@0@
作者: nixie    時間: 2011-11-25 03:14:24 AM

咁樣?
我細個隻得    大個隻就好似要烏低D  
但佢地係入面行黎行去  同互UN對方-- 都夠位
作者: sanny0066    時間: 2011-11-25 07:51:04 AM

花芝媽 發表於 2011-11-25 03:06 AM
@@   但佢娟入去個位係米唔可以伸直哂條腰坐係到嫁@0@

我都認同..如果捐左入去防空洞就唔可以伸直條腰了只可以趴係道教教豬
作者: smallsuishan    時間: 2011-11-25 09:25:03 AM

你可否影張清楚D既相呢...
好似仲細過原本個籠咁既
作者: sanny0066    時間: 2011-11-25 09:54:53 AM

學joe媽話齋..呢個籠原來係咪設計for兔兔嫁..如果兔兔唔like佢原來已經有既廁所位..咁點算
作者: 明日媽    時間: 2011-11-25 03:36:51 PM

我覺得好複雜咁囉!
下面嘅防空洞係邊架!
作者: sanny0066    時間: 2011-11-25 03:41:57 PM

廁所隔離有度門可以入去防空洞@@
作者: 明日媽    時間: 2011-11-25 03:49:10 PM

sanny0066 發表於 2011-11-25 03:41 PM
廁所隔離有度門可以入去防空洞@@

但係個窿好似好細咁喎~
作者: 明日媽    時間: 2011-11-25 03:53:51 PM

我覺得bb兔就可以,如果好似我兩隻嘅身形就真係……………
作者: sanny0066    時間: 2011-11-25 03:55:27 PM

你一隻山羊就已經撞爛個防空洞啦=_=
作者: 明日媽    時間: 2011-11-25 03:57:41 PM

sanny0066 發表於 2011-11-25 03:55 PM
你一隻山羊就已經撞爛個防空洞啦=_=

唔係撞爛,係入都入唔到,因為個身都大個個廁所,唔知佢點轉彎入去囉!
作者: 肥墨魚    時間: 2011-11-25 04:11:05 PM

……比想像中細 困得住暴龍先生嗎
作者: sanny0066    時間: 2011-11-25 04:20:45 PM

明日媽 發表於 2011-11-25 03:57 PM
唔係撞爛,係入都入唔到,因為個身都大個個廁所,唔知佢點轉彎入去囉! ...

可能暴龍比山羊輕盈...一個軟骨功就鼠左入去個防空洞
作者: hh0    時間: 2011-11-25 04:24:36 PM

暴龍有無當左個防空洞係廁所, 有就麻煩
d 草會點放啊
作者: sanny0066    時間: 2011-11-25 04:27:26 PM

hh0 發表於 2011-11-25 04:24 PM
暴龍有無當左個防空洞係廁所, 有就麻煩
d 草會點放啊

我估應該唔會囉...因為入到防空洞 連條尾都伸唔起....點樣VV
作者: sanny0066    時間: 2011-11-25 04:41:57 PM

Twhtracy 發表於 2011-11-25 04:34 PM
我硬係將暴龍先生同侏儸記公園入面會撞圍欄ge 暴龍聯想埋一齊...................  ...

你既聯想係正常人既思維
作者: 肥墨魚    時間: 2011-11-25 04:47:16 PM

Twhtracy 發表於 2011-11-25 04:34 PM
我硬係將暴龍先生同侏儸記公園入面會撞圍欄ge 暴龍聯想埋一齊...................  ...

我就未見遇侏羅紀果啲識出拳…

作者: 肥墨魚    時間: 2011-11-25 04:54:15 PM

期待暴龍先生出拳打爆防空洞
作者: sanny0066    時間: 2011-11-25 05:08:29 PM

暴龍淨係用後腳dum2dum 成個膠底盤已經穿Q左啦
作者: little_connie    時間: 2011-11-26 09:00:42 AM

我見8號兔都有li個籠,都ok 大又令,,你買幾$$?
作者: jinjin    時間: 2011-11-26 11:56:47 AM

空間好似好細咁,無位轉身,暴龍先生入左去就只可以坐係上邊果層,仲要2隻兔兔一齊用?
作者: sanny0066    時間: 2011-11-26 03:19:29 PM

little_connie 發表於 2011-11-26 09:00 AM

絕對支持係淘寶買...8號兔兔兔物品食水都幾深的
作者: sanny0066    時間: 2011-11-26 03:19:51 PM

jinjin 發表於 2011-11-26 11:56 AM
空間好似好細咁,無位轉身,暴龍先生入左去就只可以坐係上邊果層,仲要2隻兔兔一齊用? ...

BB兔1KG以下..我諗可以2隻一齊用既(迫迫地)
作者: nixie    時間: 2011-11-26 09:00:26 PM

smallsuishan 發表於 2011-11-25 09:25 AM
你可否影張清楚D既相呢...
好似仲細過原本個籠咁既

sorry><  我下面有條link  入面好多相 係人地影既  影得好清     呢個籠好大架
作者: nixie    時間: 2011-11-26 09:01:35 PM

明日媽 發表於 2011-11-25 03:49 PM
但係個窿好似好細咁喎~

你隻明明+大碼...丫..唔係  係雙加大  xd
作者: nixie    時間: 2011-11-26 09:02:41 PM

肥墨魚 發表於 2011-11-25 04:11 PM
……比想像中細 困得住暴龍先生嗎

yes  之前個籠日日比佢撞到砰砰聲  
作者: nixie    時間: 2011-11-26 09:06:09 PM

little_connie 發表於 2011-11-26 09:00 AM

我見400-600幾蚊都有   我就買左600幾蚊個間,,因為見到人評價話   質料幾好,,d尿漬好易甩   就好白痴咁買貴左
作者: nixie    時間: 2011-11-26 09:08:04 PM

jinjin 發表於 2011-11-26 11:56 AM
空間好似好細咁,無位轉身,暴龍先生入左去就只可以坐係上邊果層,仲要2隻兔兔一齊用? ...

我原本諗住呢個咁大既比暴龍仔住     舊個個留比隻細既,,,      
啊媽話...一係扔左舊個個  一係扔左我   
所以我唯有每日放佢地出黎玩4-6個鐘 /__\"   
作者: nixie    時間: 2011-11-26 09:08:48 PM

暴龍仔曾幾何時都細粒過架   
作者: sanny0066    時間: 2011-11-27 01:49:02 AM

nixie 發表於 2011-11-26 09:06 PM
我見400-600幾蚊都有   我就買左600幾蚊個間,,因為見到人評價話   質料幾好,,d尿漬好易甩   就好白痴咁買 ...

即係話400-600蚊個D都係同一款黎但係你就襯左賣$600個賣家
作者: sanny0066    時間: 2011-11-27 01:50:04 AM

nixie 發表於 2011-11-26 09:08 PM
我原本諗住呢個咁大既比暴龍仔住     舊個個留比隻細既,,,      
啊媽話...一係扔左舊個個  一係扔左我{: ...

點解D兔爺同兔女麻  個個都咁野蠻
作者: nixie    時間: 2011-11-27 02:25:57 AM

sanny0066 發表於 2011-11-27 01:49 AM
即係話400-600蚊個D都係同一款黎但係你就襯左賣$600個賣家 ...

我簡個籠個陣係凌晨    簡好個陣 都已經天光 個人痴痴地
作者: sanny0066    時間: 2011-11-27 03:04:19 AM

nixie 發表於 2011-11-27 02:25 AM
係  我簡個籠個陣係凌晨    簡好個陣 都已經天光 個人痴痴地

揀咁耐
作者: 衰仔(00)    時間: 2011-11-27 09:02:38 AM

我之前都諗住買,,,,但見完8號兔個實物後覺得好似好細所以冇買...
感覺好似細過ab籠係得個高字-0-
作者: 花芝媽    時間: 2011-11-27 09:37:12 AM

HAHA  不過好多人都覺你個籠好細...   不如你拍影片講下個單位係點
   依個籠有個唔好處一定要打直訓  唔可以打橫訓.......夏天係防空洞可能會好熱
作者: sanny0066    時間: 2011-11-27 04:14:16 PM

花芝媽 發表於 2011-11-27 09:37 AM
HAHA  不過好多人都覺你個籠好細...   不如你拍影片講下個單位係點
   依個籠有個唔好處一定要打直 ...

防空洞有D窿窿係頂..應該唔怕熱..但係入到去想轉身/企起身都唔得
作者: nixie    時間: 2011-11-27 06:37:13 PM

sanny0066 發表於 2011-11-27 04:14 PM
防空洞有D窿窿係頂..應該唔怕熱..但係入到去想轉身/企起身都唔得

得架 我兩隻兔成日係入面un對方--
作者: nixie    時間: 2011-11-27 06:39:24 PM

花芝媽 發表於 2011-11-27 09:37 AM
   依個籠有個唔好處一定要打直 ...

係下層可以打直 打橫都得@0@   兔兔習性關係  通常訓覺都係下層   上上層都係等野食/抖下~

咩真係仲算細咩/3\"     咁你地d籠多數幾大   

作者: nixie    時間: 2011-11-27 06:41:35 PM

sanny0066 發表於 2011-11-27 03:04 AM
揀咁耐

睇下籠  又睇下pps   又玩下兔~   食下野~  差唔多xd      夜mama係咁無聊
作者: sanny0066    時間: 2011-11-28 03:17:41 AM

nixie 發表於 2011-11-27 06:41 PM
睇下籠  又睇下pps   又玩下兔~   食下野~  差唔多xd      夜mama係咁無聊

你2隻兔..有排你玩

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2