PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 聖誕去旅行...好唔放心交比家姐=.= [打印本頁]

作者: yingxbb    時間: 2011-12-9 11:15:27 AM     標題: 聖誕去旅行...好唔放心交比家姐=.=

黎緊聖誕....會離家5日=~=....
會打算將2隻仔女交比家姐託管....
不過勁唔放心=.="!!!!
要將佢地由太子搬去筲箕灣=.=""...
雖然...話就話去5日.........前前後後都要放係筲箕灣13日=,="
因為要預早1星期搬過去....
好唔捨得ar................好唔放心交比家姐.....因為一d經驗都冇/_\"!!!

作者: smallsuishan    時間: 2011-12-9 11:27:45 AM

um.. 有冇其他人可以幫手?
如果無.. 事前你教多姐姐一D兔兔資料

1/ 兔兔飲食習慣
2/點CHECK兔兔凍唔凍..做好保暖既準備
3/ 兔兔病有咩特徵, e.g. 腸停...
4/ 如果腸停可以點俾treatment兔兔.. 準備定d草粉 & 藥.. 教佢地點溝草粉
5/ 俾一兩個兔友既電話家姐, touch wooD 有咩事都可以問下有經驗既人
6/ 俾兔兔醫生既地址電話佢...

作者: yingxbb    時間: 2011-12-9 11:30:16 AM

Twhtracy 發表於 2011-12-9 11:25 AM
寄養都full 晒?

=.= 熱門日子....25-30/12
作者: yingxbb    時間: 2011-12-9 11:31:14 AM

smallsuishan 發表於 2011-12-9 11:27 AM
um.. 有冇其他人可以幫手?
如果無.. 事前你教多姐姐一D兔兔資料

我會比多d資料佢.....
希望可以順利過關>.<!!!!!!!!!!
作者: nixie    時間: 2011-12-9 11:32:41 AM

你比多d草佢    叫佢除左草同小小糧...  咩都唔好餵
佢問你咩生果啊菜個d 你都say no咪得~~    菜同生果兔兔都唔係每種都食得  
作者: yingxbb    時間: 2011-12-9 11:35:09 AM

nixie 發表於 2011-12-9 11:32 AM
你比多d草佢    叫佢除左草同小小糧...  咩都唔好餵
佢問你咩生果啊菜個d 你都say no咪得~~    菜同生果兔 ...

正有此打算....因為咁係最安全.....><"
作者: nixie    時間: 2011-12-9 11:39:46 AM

Twhtracy 發表於 2011-12-9 11:35 AM
唔駛擔心~ 佢早一個星期去.. 你咪多d 去親自教佢!!!

我都擺低係屋企5日... /____\ 希望佢唔好咬走工人姐 ...

你望奶茶唔好all尿落工人姐姐到擺啦
作者: sanny0066    時間: 2011-12-9 12:09:34 PM

放低佢係陌生地方13日...你個心會搞住搞住13日
作者: sanny0066    時間: 2011-12-9 12:10:03 PM

yingxbb 發表於 2011-12-9 11:30 AM
=.= 熱門日子....25-30/12

你住邊區...間間petshop都full晒
作者: yingxbb    時間: 2011-12-9 04:00:06 PM

Twhtracy 發表於 2011-12-9 11:35 AM
唔駛擔心~ 佢早一個星期去.. 你咪多d 去親自教佢!!!

我都擺低係屋企5日... /____\ 希望佢唔好咬走工人姐 ...

YES~會親自教ar...不過都係唔放心架ma~~
咁多日wor.../_\
作者: yingxbb    時間: 2011-12-9 04:00:47 PM

sanny0066 發表於 2011-12-9 12:09 PM
放低佢係陌生地方13日...你個心會搞住搞住13日

1日都已經好難頂...仲要13 日=,=............................
e~~~~~~~~~~~~~~~
作者: yingxbb    時間: 2011-12-9 04:03:21 PM

sanny0066 發表於 2011-12-9 12:10 PM
你住邊區...間間petshop都full晒

太子....~
如果要交pet shop....我會揀交比家姐...信得過pet shop...= ="
返到黎有咩事..pet shop唔負責就死了...
如果係家姐..我會嬲死佢...ha~
作者: yingxbb    時間: 2011-12-9 04:05:48 PM

Twhtracy 發表於 2011-12-9 04:03 PM
你有道理wor 姨個 哈哈哈哈哈!!!!!

pet shop唔會幫我丁實對兔兔..
家姐就可以@@!..專心照顧~~
但唔知會唔會出事ja~~><!
作者: chillimilk    時間: 2011-12-9 05:17:05 PM

yingxbb 發表於 2011-12-9 04:05 PM
但唔知會唔會出事ja~~> ...

咁你就要買定聖誕禮物比對寶貝兔兔至好放假na heheee
作者: yingxbb    時間: 2011-12-9 05:39:52 PM

chillimilk 發表於 2011-12-9 05:17 PM
咁你就要買定聖誕禮物比對寶貝兔兔至好放假na heheee

已經好努力諗ING!!!
仲要準備定D保暖物品><!
作者: chillimilk    時間: 2011-12-9 05:46:28 PM

yingxbb 發表於 2011-12-9 05:39 PM
已經好努力諗ING!!!
仲要準備定D保暖物品>

vetbed 超正喔!
我隻曳b 會賴vv 但vetbed竟然安然冇樣wor
作者: yingxbb    時間: 2011-12-9 05:52:58 PM

chillimilk 發表於 2011-12-9 05:46 PM
vetbed 超正喔!

E.....隻衰仔真係會亂咁VV架...~~係新野都V一V先...=.="!
作者: ccychoy    時間: 2011-12-9 07:06:54 PM

同你一樣
要交比哥哥同媽媽
作者: chillimilk    時間: 2011-12-10 12:24:21 AM

yingxbb 發表於 2011-12-9 05:52 PM
E.....隻衰仔真係會亂咁VV架...~~係新野都V一V先...=.="!

原本我都預左佢一定vv ga na 不過好好彩lor (暫時咋)
作者: nixie    時間: 2011-12-10 12:36:08 AM

yingxbb 發表於 2011-12-9 04:03 PM
太子....~
如果要交pet shop....我會揀交比家姐...信得過pet shop...= ="
返到黎有咩事..pet shop唔負責 ...

你同你家姐簽份合約  兔兔有事既話賠償1百萬  咁我諗佢會對你隻兔超級好
作者: chillimilk    時間: 2011-12-10 12:46:06 AM

nixie 發表於 2011-12-10 12:36 AM
你同你家姐簽份合約  兔兔有事既話賠償1百萬  咁我諗佢會對你隻兔超級好 ...

haha 佢家姐一定謝絶兔兔入門口ar
作者: sanny0066    時間: 2011-12-10 01:13:05 AM

yingxbb 發表於 2011-12-9 04:03 PM
太子....~
返到黎有咩事..pet shop唔負責 ...

將呢個回覆forward俾你家姐睇先...睇下佢仲幫唔幫你湊
作者: sanny0066    時間: 2011-12-10 01:13:52 AM

yingxbb 發表於 2011-12-9 04:05 PM
但唔知會唔會出事ja~~> ...

但你家姐要返工ma
作者: sanny0066    時間: 2011-12-10 01:15:35 AM

chillimilk 發表於 2011-12-9 05:46 PM
vetbed 超正喔!

因為vetbed上面係唔會濕的...你一揭起vetbed下面會發現成攤尿
作者: sanny0066    時間: 2011-12-10 01:16:04 AM

yingxbb 發表於 2011-12-9 05:52 PM

我2隻兔兔都係..一有新野一定狂鬥放水嫁
作者: chillimilk    時間: 2011-12-10 01:20:33 AM

sanny0066 發表於 2011-12-10 01:15 AM
因為vetbed上面係唔會濕的...你一揭起vetbed下面會發現成攤尿

ha 日日check兩次 都未有事bor
作者: sanny0066    時間: 2011-12-10 01:29:02 AM

chillimilk 發表於 2011-12-10 01:20 AM
ha 日日check兩次 都未有事bor

Yond張vetbed已經成陣尿味了....好彩今日托Coffee媽買多左張新的備用呢張尿味vetbed可以拎去洗
作者: chillimilk    時間: 2011-12-10 03:51:51 AM

sanny0066 發表於 2011-12-10 01:29 AM
Yond張vetbed已經成陣尿味了....好彩今日托Coffee媽買多左張新的備用呢張尿味vetbed可以 ...

coffee媽真好人!!
作者: yingxbb    時間: 2011-12-10 11:58:23 AM

nixie 發表於 2011-12-10 12:36 AM
你同你家姐簽份合約  兔兔有事既話賠償1百萬  咁我諗佢會對你隻兔超級好 ...

家姐彩我都傻=.=!!
作者: yingxbb    時間: 2011-12-10 11:58:51 AM

sanny0066 發表於 2011-12-10 01:13 AM
將呢個回覆forward俾你家姐睇先...睇下佢仲幫唔幫你湊

千其唔好牙>____________<"!!
唔可以比佢知架...架架架~~~HAHAHAHAH~
作者: yingxbb    時間: 2011-12-10 11:59:42 AM

sanny0066 發表於 2011-12-10 01:16 AM
我2隻兔兔都係..一有新野一定狂鬥放水嫁

係AR=.=...............其實我都想買架............
不過........我唔想佢VV完....又訓落去.........成身都係= =
作者: yingxbb    時間: 2011-12-10 12:00:20 PM

sanny0066 發表於 2011-12-10 01:13 AM
但你家姐要返工ma

仲有媽咪做後備...AHAHHAHA~
作者: yingxbb    時間: 2011-12-10 09:38:40 PM

sanny0066 發表於 2011-12-10 01:29 AM
Yond張vetbed已經成陣尿味了....好彩今日托Coffee媽買多左張新的備用呢張尿味vetbed可以 ...

我今日都去左買vetbed !結果真係vv ==°
作者: sanny0066    時間: 2011-12-10 10:16:44 PM

yingxbb 發表於 2011-12-10 11:59 AM
係AR=.=...............其實我都想買架............
不過........我唔想佢VV完....又訓落去.........成身 ...

vetbed如果兔兔VV完...D尿會漏晒落去..濕都唔會濕得好嚴重的
作者: sanny0066    時間: 2011-12-10 10:17:27 PM

yingxbb 發表於 2011-12-10 09:38 PM
我今日都去左買vetbed !結果真係vv ==°

如果兔兔未識去廁所VV...就一定會係上面VV的..就算Yond頭3日冇係vetbed上面VV...第4日都已經係上面柯左2大篤啦

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2