PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 新手一問 兔尿問題 [打印本頁]

作者: javior    時間: 2011-12-27 02:38:41 PM     標題: 新手一問 兔尿問題

HI,第一次係度問野, 我兩隻兔都兩歲啦。。一直都好聽話無攪野(都係咬下紙),但唔知點解佢近依一兩個WEEK 就不停懶尿尿(仲要係我係屋企既時候先懶); 佢地日間時會走出黎係軟墊上訓, 但而家連張軟墊都懶尿!!! 仲有,D尿尿愈黎愈臭!我個籠都日日換嫁啦,點解呢排特別臭既?係咪飲水小?定係D糧?因為岩岩轉左食TIM 記既 mazuir diet food, 以前就係食 oxbow。。。。

謝謝各位!
作者: iloverabbit    時間: 2011-12-27 03:50:34 PM

你兔兔絕左育未?可能發情
作者: 花芝媽    時間: 2011-12-27 11:02:45 PM

有機會同上面講既一樣   發情   同埋兔尿不嬲都好重味道嫁 ..     佢亂屙搞到有陣味都係正常既
作者: javior    時間: 2011-12-27 11:25:29 PM

絕左育架啦! 其實兔仔尿尿有味都知既,不過唔知點解呢幾日特別大味。。。

anyway..thx a lot!!!!
作者: 花芝媽    時間: 2011-12-27 11:42:12 PM

會唔會凍天有飲少水呀=W=   人屙尿少飲水陣味都大D啦
作者: sanny0066    時間: 2011-12-28 01:10:37 AM

我隻兔由買回來到而家..尿尿都係啡黃+比較重味道的...都帶過佢去睇獸醫不下3次..都發現唔到有咩問題..所以應該不大問題的
作者: Dylan    時間: 2011-12-28 05:59:53 PM

兔兔心情唔好發脾氣又或者宣示主權嘟會四處尿尿嫁
作者: sanny0066    時間: 2011-12-28 11:51:46 PM

Dylan 發表於 2011-12-28 05:59 PM
兔兔心情唔好發脾氣又或者宣示主權嘟會四處尿尿嫁

今日Be係床上玩屎...買返來買個月第一次

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2