PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 兔兔聽日絕育了 [打印本頁]

作者: Winnieee    時間: 2012-2-22 02:10:59 PM     標題: 兔兔聽日絕育了

聽日11:00會帶兔兔去DR GERRY到絕育
聽日會帶 草(多葉少支) 水 多一條毛巾(濕左有得換)
問題
1.聽日佢會熱嗎??洗唔洗帶散熱板??
2.仲有咩要帶??爬文時見到話帶菜..但幾時俾佢食..去到診所食??
3.DR GERRY絕育係咪唔洗帶頭罩架??LAM都唔驚??
4.除左草粉,止痛藥外..仲要問佢攞咩藥??
5.草粉點開架??4個鐘唔食野就餵??定成晚啊??
    見到好多兔兔都冇絕育....其實絕育真係好D嗎?? (兔兔係男仔)
    對唔住啊各位 我太多問題^^我依家已經好緊張LA..有D想縮沙
                 請各位多多指教 THX~

作者: wesky    時間: 2012-2-22 03:47:24 PM

1. 聽日唔算熱,鋪啲草係底得啦
2. 帶錢,菜返屋企先食
3. Dr Gerry 度絕唔駛頭罩
4. 消炎
5. 用水開,唔食野先餵,肯食野就唔駛
      兔仔仔絕育,你去睇Dr Ma 個專欄
作者: katy    時間: 2012-2-22 03:53:19 PM

我隻兔兔係女,2年前都係喺DR GERRY度做手術

1. 唔洗。聽日又唔熱,兔兔做完手術會怕凍啲,注意唔好比佢淋到雨。
2. 我果陣帶︰草球 / 一堆草、水、出街袋墊尿片  
    (菜返屋企先比)
3~5. 佢果陣咩都冇比呀... 我有問佢拎止痛餅,但係佢話唔需要。
        呀B果晚好攰,成晚都係瞓覺。間唔中食1,2條草。

要留意一定要清潔好個籠比兔兔返黎瞓,另外佢麻醉藥未過會亂咁撞。要收好籠內物 (放尿片,廁所都可以唔比)

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2