PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 終於買左個兔袋啦 [打印本頁]

作者: wesky    時間: 2008-3-29 11:55:18 PM     標題: 終於買左個兔袋啦

AB版兔袋
stationR

未開封相

開左封

拉開上蓋後

兔袋入面有塊木板 木板下再鋪墊料  成個底可以拆出黎洗

側邊有位放水樽

感覺不錯~~
等左好耐啦 終於入手~~

作者: 小桃栗    時間: 2008-3-30 02:28:10 AM

我前幾日都訂左 今日都送左黎,上次買兔兔果時 佢地叫我買 話無曬箱 我話唔係咁想要 之後佢地去其他店拎左個紙皮箱比我裝兔兔返屋企 佢地果時賣超貴 好在果時無買到渣
作者: wesky    時間: 2008-3-30 10:34:18 AM

Q-pet 都好似要二百幾蚊一個
所以先至遲遲無買到~~
作者: nievedith    時間: 2008-3-30 04:27:50 PM

so how much for yr bag ?
作者: tinming168    時間: 2008-3-30 08:13:59 PM

原帖由 nievedith 於 2008-3-30 16:27 發表
so how much for yr bag ?

Station R 一個180蚊
作者: con    時間: 2008-4-1 12:49:16 AM

我之前係網上bid$100:053: 但係我隻兔兔唔鍾意用,次次都走返出黎:050:
作者: wesky    時間: 2008-4-1 12:52:54 AM

哇~~~ $100 好抵喎~.~
我仲未試過放佢入去啊~~
我覺得我隻波波會狂咬塊木板.... 好味
小丸就 太重 揹唔郁 :026:
作者: con    時間: 2008-4-2 12:20:08 AM

我都係0甘岩在網上看到,然後fast trade,仲以為去街街方便
作者: con    時間: 2008-4-2 12:20:53 AM

我都係0甘岩在網上看到,然後fast trade,仲以為去街街方便
作者: con    時間: 2008-4-2 12:21:56 AM

作者: wesky    時間: 2008-4-2 12:22:13 AM

網上 幾錢?? 好奇~
作者: lingyan    時間: 2008-4-2 12:49:42 AM

哈哈 我上二個星期都係station r買左,不過係綠色既,
呢個係大size,比起之前個隻真係大好多 :073:
我買個時話返貨都唔係返左好多咋 ...

呢個袋我都等左好耐亦都周圍搵過都無,
問過幾間舖頭都話斷左幾個月,
好耐之前係mk個間寵物便利見過有得賣,
不過係以前個 size ,都要250蚊 ...
太貴,買唔落手。
作者: ADMINISTRATOR    時間: 2008-4-2 07:06:58 PM

係啊~~ 我之前係Q-PET 睇過d 寵物袋
有隻勁細 又勁貴
作者: 小桃栗    時間: 2008-4-3 11:11:14 AM

都係stationR買野平好多@@
作者: lingyan    時間: 2008-4-3 11:18:41 AM

我個仔已經幫我係個網到咬左個洞LA...
激死我 = 3 =
作者: wesky    時間: 2008-4-3 11:20:26 AM

哈  你個仔真快手~~:037:
我仲未用過  可能會同你個袋一樣下場都唔定- -
作者: lingyan    時間: 2008-4-3 12:12:12 PM

佢認真係破壞王,之前係MK買過一個細既寵物袋俾佢,佢又咬爛左一大個洞,
好彩80蚊咋。

而家買過180蚊俾佢,佢又咬開一個洞,仲有個袋入面個D駁口位,佢又幫我咬甩左  = =||
搞到鬼死咁核突 /.\

連兔帶都俾佢咬到條帶斷左一半 =.=||||:050:

作者: con    時間: 2008-4-3 01:03:31 PM

原帖由 lingyan 於 2008-4-3 12:12 發表
佢認真係破壞王,之前係MK買過一個細既寵物袋俾佢,佢又咬爛左一大個洞,
好彩80蚊咋。

而家買過180蚊俾佢,佢又咬開一個洞,仲有個袋入面個D駁口位,佢又幫我咬甩左  = =||
搞到鬼死咁核突 /.\

連兔帶都俾佢 ...

真係好牙力:057:
作者: hh0    時間: 2008-4-3 04:29:32 PM

我用緊手提膠籃,兔協用果D, 容易洗又唔易咬, 仲好平好用
作者: 小桃栗    時間: 2008-4-3 05:56:12 PM

原帖由 hh0 於 2008-4-3 16:29 發表
我用緊手提膠籃,兔協用果D, 容易洗又唔易咬, 仲好平好用

有無相睇下牙?
作者: hh0    時間: 2008-4-4 10:43:53 AM

this one ~~
[attach]84[/attach]

附件: DSC00003.JPG (2008-4-4 10:45:29 AM, 72.46 KB) / 下載次數 25
https://petkd.com/forum.php?mod=attachment&aid=ODY0MnwxNTVhNTQyZnwxNzE4MzMyMjYyfDB8MA%3D%3D
作者: wesky    時間: 2008-4-4 11:28:10 AM

呢款Q- PET 都有
好似要百幾蚊~~~~
作者: hh0    時間: 2008-4-5 12:20:15 AM

上年買都係$8x, 而家貴左wor
作者: wesky    時間: 2008-4-5 12:22:44 AM

我諗我遲D都要買返個
都係驚隻女咬晒個兔袋= =
呢個應該咬唔爛瓜:037:
作者: hh0    時間: 2008-4-5 12:36:49 AM

買呢款都係貪方便易洗, 出完街成個用水淋洗抹乾就得啦,  可惜R站無呢個
作者: 小桃栗    時間: 2008-4-5 10:11:31 AM

但好似好易比司機知道裡面有動物咁~_~"
作者: 波丸媽    時間: 2008-4-5 10:54:37 AM

呢個手提膠籃可以平時出街,唔搭車果陣用o既~~~
不過搭車的話,用兔袋就最好~~~~:021:
希望d司機大佬遲下唔會檢舉我啦~~~:002:
作者: hh0    時間: 2008-4-5 02:46:05 PM

放個籃入個大d 既環保袋就可以搭車用圍去, 我次次都ok
作者: aggie    時間: 2008-4-5 10:54:45 PM

我聽日要帶兔兔回家,所以今日不斷找兔袋!!! 兔子專用的都很貴...兔協那個好似樓主用的那種...不過是細size... 要$300呀...T_T 所以沒有買...我朋友幫我找...她家附近那家寵物店有很多顏色選擇,都要$270 to $350... stationR到底在哪? 我對香港的地方不太熟悉... (我今日在旺角買了個比較大的狗袋代替...現在要自己DIY改裝成兔袋!! 哈哈...)
作者: wesky    時間: 2008-4-5 10:59:22 PM

station r 係荃灣架~~
自己改裝就危險D  兔袋佢有水樽位 同個底可以拆出黎洗~~

地址:荃灣路德圍 6A 鋪
網址  入面有地圖~
http://stationr.com/main/web/rabbit.htm
作者: aggie    時間: 2008-4-5 11:51:44 PM

嘩....好便宜呀!!! 籠子都比起兔協便宜六十塊!!!

不過荃灣實在有點遠..... =_=!!
作者: wesky    時間: 2008-4-5 11:55:33 PM

係地鐵站附近架~~
我第一次去行左一陣就搵到~~~~~
作者: aggie    時間: 2008-4-6 12:23:01 AM

我住寶林...在荃灣的另外一端...哈哈.. 可能要上網訂購產品才行了....實在比起外面便宜很多耶!!!!!!!
作者: wesky    時間: 2008-4-6 12:29:26 AM

你買滿二百幾蚊  叫佢送貨囉~~
作者: lingyan    時間: 2008-4-6 12:38:56 AM

station r 好近荃灣地鐵站,一條馬路都唔駛過,
係荃豐中心個邊地鐵站出,之後經過一個一旋轉天橋落地下,
就會見到好多電話公司,再行前d就會見到間報紙檔,
咁就轉右(會見到卓悅)一直行,(會經過一間偉訊)
行到尾又會見到一間報紙檔再轉左,
就會見到好多食肆,差唔多行到尾就會見到ga la。

而家好似改左,要240蚊先送貨。

兔協個膠籠真係貴左d,300蚊,
前個排我都上過去問過,得返膠個隻…
作者: aggie    時間: 2008-4-6 01:22:38 AM

個籠我擒日買...198咋啵...係AB草莓紅o個個...質料很不錯!
廁所我都買左同個一顏色和牌子... 54蚊...貴過station R少少...

不過個兔袋就真係貴...300蚊...

其他貨品例如牧草和貓沙都比起station R貴差不多20到50蚊不等...不過...旺角D舖仲貴!!! 證明D寵物店賺幾多... =_=!!
我寧願俾愛協賺來救D兔仔!!!
作者: lingyan    時間: 2008-4-6 09:07:00 PM

300未算貴la,你睇下mk個d,一個至少400蚊 !!!:022:

不過有次我係診所遇到一個兔媽,佢話個種袋唔用好,太熱。
作者: Love^v^LuNgLuNg    時間: 2008-4-6 11:07:13 PM

點解寵物店愈開愈多.......咪因為好賺囉................:001:
作者: aggie    時間: 2008-4-7 01:26:58 AM

都真係很好賺。。。兔子賣500到600元!
然後大多數都係病兔...唉...
應該打擊寵物販!!!

我買左個狗袋,然後DIY做左個盤盤o係入面...兔兔很乖...尿在盤子內呢!
作者: lingyan    時間: 2008-4-7 10:59:59 AM

哈,反而我隻兔都唔會尿尿係個袋入面 XD
作者: aggie    時間: 2008-4-8 12:42:37 AM

兔有三急...要尿尿都沒辦法! 哈哈!! 乖乖尿在該尿的地方就好!
作者: wesky    時間: 2008-4-8 12:49:00 AM

尿尿無所謂  可以洗嘛
但咬爛左就.....
作者: aggie    時間: 2008-4-8 01:03:02 AM

=_= 佢咬穿左我沙發D皮... 已經有幾個小孔了! :056:

不過...佢趴o係度要我掃頸仔o個陣...真係太可愛...只能原諒他...
作者: Cwk    時間: 2008-4-9 12:49:44 AM

我都想買個狗袋改做兔袋,成日覺得兔袋好細個,屈係入面好辛苦咁
我想試下買d個,再加個盤/板係下面,一來似去街袋容易偷運,二來有3面網面,好似透氣d,大家俾d意見丫唔該~~~:020:

http://hk.f2.page.auctions.yahoo ... 590?u=dog_dog_towns
作者: christineo_o    時間: 2008-4-9 03:32:49 AM

原帖由 Cwk 於 9-4-2008 12:49 AM 發表
我都想買個狗袋改做兔袋,成日覺得兔袋好細個,屈係入面好辛苦咁
我想試下買d個,再加個盤/板係下面,一來似去街袋容易偷運,二來有3面網面,好似透氣d,大家俾d意見丫唔該~~~:020:

http://hk.f2.page.auctions ...

我用緊紅色個隻呀 長途短途都試過
其實都幾好呀 不過都真係幾大 Bu Bu係bunny都可以轉到身
不過太大反而兔兔係入面蕩來蕩去容易驚
而且有機會撞到<--不過若果兔仔大隻問題應該不大
入面底度有塊墊  係布包住海綿加膠版 我就用尿墊包住比Bu Bu
仿皮面+入面裡布包綿 所以要手洗喇
d網面只係膠網 若果兔夕鍾意咬野就唔係咁岩喇
若果咬得大 佢走到出黎啊 仲有避免係袋仔度放食物
仲有一樣野 佢無得好似兔袋咁有位比你放樽水比兔兔飲<--不過行緊時唔好比佢呀
雖然佢都有2個袋仔
我記得我係展貿見到呢個牌子 仲有隻係個款有dd唔同咋
我覺得可以親自去摸下睇下先決定啊

希望幫到你啦
作者: elyse))    時間: 2008-4-9 09:35:33 AM

原帖由 christineo_o 於 2008-4-9 03:32 發表

我用緊紅色個隻呀 長途短途都試過
其實都幾好呀 不過都真係幾大 Bu Bu係bunny都可以轉到身
不過太大反而兔兔係入面蕩來蕩去容易驚
而且有機會撞到

之前起yahoo見到,我都想買呢個牙...
我想問透氣嗎這個袋...
作者: wesky    時間: 2008-4-9 10:24:46 AM

我諗透氣唔成問題吧  
個袋前後同埋上面都有透氣網
如果要買 你就要諗下個水樽點擺-0-
最好加返塊木板啦~~
作者: Cwk    時間: 2008-4-9 10:53:40 PM

唔該晒呀~christine & wesky~
個水樽應該唔會太大問題吧?....
MR粉紅色隻樽都幾細個, 放到唔會漏水應該ok?
我個底應該會加板架啦,費事尿墊放歪整到一袋都係 ><
作者: aggie    時間: 2008-4-9 11:57:43 PM

原帖由 Cwk 於 2008-4-9 22:53 發表
我個底應該會加板架啦,費事尿墊放歪整到一袋都係 >

個袋好靓呀!

改裝如果改得小心就ok囉!
個底一定要架板...我自己就買左個"塑膠盤",上面有塊塑膠簡板...百佳or十蚊店都買到!
盤子裡面放了貓沙...等兔兔可以便便...

不過記得改裝要小心...盤子不能在袋子裡面太鬆動...必須要緊貼袋子,不然兔兔在裡面走動時會打翻...而且兔兔在裡面也會不自在!!! 我個袋剛好可以放盤子,不過因為盤子很短,我另外放了一個塑膠盒撐住個袋...盒裡面放了乾草讓他吃! 盤子加盒子剛好撐住成個袋...兔兔在裡面走動都很舒服! 不會擔心裡面亂的弄傷他!
作者: wesky    時間: 2008-4-10 12:20:41 AM

建議用天然環保紙粒比較好
就算食左落肚都唔會有事~

作者: aggie    時間: 2008-4-10 12:27:01 AM

我用Natural pine cat litter...唔知係邊種沙呢? (兔協推介用的)
作者: christineo_o    時間: 2008-4-10 08:21:44 AM

原帖由 Cwk 於 9-4-2008 10:53 PM 發表
我個底應該會加板架啦,費事尿墊放歪整到一袋都係 >

個袋位放到一包紙巾多d架咋 行緊既時候根本唔適宜放係度
不過當休息時佢唔似兔袋咁有個位比水樽咀伸到入去比兔兔飲
所以要想辦法掛喇

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2