PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台)

標題: 你地兔仔會唔會咁~? [打印本頁]

作者: MOURINHO    時間: 2008-4-23 11:53:12 PM     標題: 你地兔仔會唔會咁~?

我隻糯米滋一到時間食糧時...會走來走去係個龍內...:057:
你唔比佢就會係龍內把咬牙木咬住之後拋來拋去..好嘈...:056:
又或者冇曬草都會咁....:053: 你地隻會唔會咁架~~

作者: hh0    時間: 2008-4-23 11:59:04 PM

會架...好興奮既表現, 有野食啦 !!
作者: mim0510    時間: 2008-4-24 12:01:04 AM

多多先生有時心急得浸會抓損我添啊~~~
作者: MOURINHO    時間: 2008-4-24 12:05:32 AM

原帖由 mim0510 於 2008-4-24 00:01 發表
多多先生有時心急得浸會抓損我添啊~~~

我都有時佢依為我隻手指係糧咬一咬..佢發覺唔係都會lam返我~:053:
作者: mim0510    時間: 2008-4-24 12:30:28 AM

原帖由 MOURINHO 於 2008-4-24 00:05 發表

我都有時佢依為我隻手指係糧咬一咬..佢發覺唔係都會lam返我~:053:

你就好喇:061:  lam 返你 ~~~~

有次我老公比佢咬到流晒血,多多先生當無事發生,繼續食野呀:024:
作者: wesky    時間: 2008-4-24 12:31:51 AM

me2 = =
隻波波有次食野急得制
一口咬左落我隻手指度,  聽到聲架
:077:
作者: mim0510    時間: 2008-4-24 12:37:36 AM

一咬親就必定入晒肉ga la:077:
作者: lingyan    時間: 2008-4-24 01:05:14 AM

哦,咁我個隻都唔算係咬得勁,
都係咬完一個紅印,有少少血滲出黎 ...:077:

到食野時間我個隻就會企係門口。
作者: nicole518    時間: 2008-4-24 11:31:34 AM

我個樂樂一夠鐘開飯都會整d聲出來
例如:
極速地由二樓走落一樓,一樓又走返上二樓,上上落落
大力地將個糧兜推來推去
跳來跳去, 抓地..
總之就出盡辦法話俾人知佢夠鐘開餐喇~~:056:
作者: casey    時間: 2008-4-24 11:49:11 AM

我諗係我比糧冇定時喇
我都未試見佢咁

係咪兔兔大隻左就會咬到人流血0家??
黑蚊蚊而家唔想我抱,要落地下0個時先會輕輕咬我一下
作者: wesky    時間: 2008-4-24 11:59:55 AM

咬 ,  可以輕咬, 可以大力咬
如果你入侵佢地盘, eg 籠入面
一旦佢作出攻擊行為, 咁好大機會流血
輕咬即係叫你stop 你對佢做緊既野~~
作者: mim0510    時間: 2008-4-24 12:25:48 PM

多多先生一有野食,一緊張就咩都唔理ga la:042:

細力咬,只得牙印

大力咬,勁流血

作者: 大富翁    時間: 2008-4-24 12:57:43 PM

我上次都係....俾佢食木瓜丸!!
開心到..食左我隻手指!
作者: lingyan    時間: 2008-4-24 01:21:42 PM

輕輕咬可以接受,兔兔想叫你就會輕輕咬,
但係大力一咬我就會發瘋,即時要坐監 !!
因為我好怕痛 ....
作者: 阿度    時間: 2008-4-24 09:20:41 PM

我家小純一聽到開飯兩個字~~~
無論係邊做緊咩都會第一時間衝返入籠等開飯:026:

但閃閃就唔太識聽定唔知係一定要我親自抱佢返去, 次次都唔肯跟住小純走:036:

我都試過比佢地咬呀...一見我隻手就以為我拎住d糧, 一野咬落黎~~痛到丫:027:
作者: Colleen    時間: 2008-4-25 06:45:40 AM

我試過有一次未開籠放包包出黎,係佢籠前開包糧,佢急到不斷咕我同咬籠,之後我感到有d水係我手上.....佢急到噴口水丫:057: 笑到我死丫:060:
作者: MOURINHO    時間: 2008-4-25 11:40:27 AM

其實係果龍走來走去..係咪等於佢地開心~??:057:
作者: nicole518    時間: 2008-4-25 11:46:41 AM

原帖由 Colleen 於 2008-4-25 06:45 發表
我試過有一次未開籠放包包出黎,係佢籠前開包糧,佢急到不斷咕我同咬籠,之後我感到有d水係我手上.....佢急到噴口水丫:057: 笑到我死丫:060:

我隻樂樂都好搞笑
我用個真空罐裝佢d糧,
試過有次我開籠放糧果時,
開左罐個蓋,左放嚮個籠前面,
d糧我都未擺得切入佢個糧兜到,
樂樂已經心急到衝左出來,一頭中落去個罐到食野囉...笑死
作者: wesky    時間: 2008-4-25 11:48:39 AM

哈~~~ 同我隻小丸一樣咁為食
我隻小丸識得自己開蓋食架~~~
當我無到~
作者: lingyan    時間: 2008-4-25 12:18:13 PM

原帖由 nicole518 於 2008-4-25 11:46 發表

我隻樂樂都好搞笑
我用個真空罐裝佢d糧,
試過有次我開籠放糧果時,
開左罐個蓋,左放嚮個籠前面,
d糧我都未擺得切入佢個糧兜到,
樂樂已經心急到衝左出來,一頭中落去個罐到食野囉...笑死

我個隻都有試過,
個次我個玻璃樽既糧快到底,
我隻兔仲成個頭塞入去食 !!
好為食。
作者: iamsuifa    時間: 2008-4-25 02:38:15 PM

夠中開飯,,
bb就好興趣...
企係到,,,一時又伸d手手出個籠...
但係....遲左比佢,,
佢發老脾....一伸手比糧佢,,就咬人-v-
作者: cherry    時間: 2008-4-30 03:15:39 PM

:078: :078: :078: :078:
作者: iamsuifa    時間: 2008-4-30 03:39:33 PM

原帖由 cherry 於 2008-4-30 15:15 發表
:078: :078: :078: :078:

=0= 做MUD事??
作者: nievedith    時間: 2008-4-30 07:31:20 PM

我隻女又係咁, 有以下情況

1) 動態 - 走來走去引你注意 :060:
2) 靜態 - 企係身隻手放係籠邊, 望住你比野佢食. :020:

成功引人注意後而拿食物餵佢時, 佢一聽到開食物袋聲時便會"風"狂地在食物兜度走來走去, 所以次次我都係用手擋住佢/ 聲東擊西咁先可以放食物 :026:

ps. 因為兔爸主打餵食, 所以兔爸在時, 佢會更加興奮
作者: nievedith    時間: 2008-4-30 07:32:28 PM

原帖由 wesky 於 25-4-2008 11:48 發表
哈~~~ 同我隻小丸一樣咁為食
我隻小丸識得自己開蓋食架~~~
當我無到~

佢點開到既 :046:
作者: wesky    時間: 2008-4-30 07:34:43 PM

如果個蓋無蓋實
佢識得用個頭頂高個蓋   然後伸個頭入去食~~~
作者: wesky    時間: 2008-4-30 07:35:36 PM

http://mini-house.nets.hk/viewth ... &extra=page%3D3
呢到有片啊~~~
作者: mim0510    時間: 2008-4-30 11:33:58 PM

原來大部份兔兔都唔多好老脾:052:
作者: con    時間: 2008-5-1 12:07:43 AM

原帖由 nievedith 於 2008-4-30 19:31 發表
我隻女又係咁, 有以下情況

1) 動態 - 走來走去引你注意 :060:
2) 靜態 - 企係身隻手放係籠邊, 望住你比野佢食. :020:

成功引人注意後而拿食物餵佢時, 佢一聽到開食物袋聲時便會"風"狂地在食物兜度走來走去, ...

同之之仔一樣!!:053:

歡迎光臨 PetKD 寵物網 (寵物領養、資訊廣告、用品買賣及寵奴互動平台) (https://petkd.com/) Powered by Discuz! X2